Chokladrutor med tosca
Herregud vilken skåpsråtta man bli när man gär hemma hela dagarna...Inte bra! Jag är nere på inskrivningsvikten men om jag fortsätter så här kanske "gravidkilona" kommer i efterhand! :)
Tidigare i veckan passade jag på att baka lite medan Selma satt i babysittern. Jag hann nästan klart innan hon tröttnade och ville ha mat. Som tur var kom Dennis hem precis när det var dags att plocka ur plåten från ungnen!
Även detta recept är lätt och tar inte alls lång tid att göra och dessutom blir det alltid lyckat!
Ingredienser:
4 st ägg
6 dl socker
150 g smör
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
Toscatäcke:
200 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl sirap
1,5 dl grädde
75 g smör
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och rör i. Blanda kakao, vaniljsocker, salt och mjöl och sikta ner i smeten. Blanda och bred ut i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
Blanda alla ingredienser till kokossmeten i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning i 5 minuter. Bred över kakan och grädda i 10 minuter till. Låt svalna och skär i rutor.

Nu kommer snart morbror Patrik och hälsar på lite, misstänker att han blir glad över att få en kaka! ;)

Kommentarer
Trackback