Rutiner

Vi har haft turen (peppar, peppar!!) att ha fått två barn som har ganska synkade dygnsrytmer och det tackar vi för! Båda två brukar numera vakna runt 6 och somna vid 21. Jag brukar natta Selma och Dennis tar Mio och när jag kommer ut från Selmas rum brukar Mio ha somnat gott också. Det innebär att jag och Dennis har ungefär en timmes fri hopp och lek (läs diska och städa) innan vi själva går och lägger oss. På tal om att städa så ser det ungefär ut så här varje kväll... 😩 

Att en sån liten tjej kan släpa fram så mycket saker under en dag. Jag har gett upp att gå och plocka under dagen för allt åker ändå fram igen så det blir ett röjande när Selma har somnat. Tids nog kanske vi inte bryr oss om att plocka undan på kvällen heller...allt åker ju fram nästa dag igen. 

Det är så skönt att vi äntligen har fått lite vardag igen och att dagarna rullar på. Nu vill jag trycka på en pausknapp och bara njuta av den här tiden. Selma är så rolig och hon pratar så mycket. Ett minne som heter duga har hon också, hon snappar upp precis allt! Nu får man liksom en liten inblick i vad som rör sig i huvudet på den lilla. 




Mio har kommit på det där med att rulla runt från rygg till mage men eftersom han avskyr att ligga på mage så blir han vansinnig och bara skriker. Han får inte till det med att stödja på armarna utan lägger dom utmed sidorna som en säl. Han får allt lära sig att rulla över från mage till rygg också så han inte behöver bli så arg! 










Det är så häftigt hur de kan vara så lika. Selma lärde sig heller aldrig att ligga på mage utan blev också arg när hon hamnade så. De har så lika kroppar, smala som maskar. De är/var båda nyfikna och vill upp i sittande eller stående för att vara med. Dessutom tycker jag att de är väldigt lika men inte på ögonen och näsan. Båda två har storkbett i både svank och nacke. De är så mysiga ihop. Selma pussar och "gullar" med honom hela tiden och han skiner upp när hon pratar med honom! ❤️








Äntligen!

Idag var Dennis ledig så jag och Selma passade på att ta en promenad på förmiddagen när det var dags för hennes vila. Det var såååå skönt! Det var visserligen kallt, mätaren visade -18 grader på morgonen, men solen värmde och det var helt vindstilla. Underbart! Det här är verkligen vinter när vintern är som bäst!






Jag kände när jag var ute och gick att jag har tröttnat på Trillen (har funderat på det några dagar) så jag och Dennis åkte iväg och köpte en ny (begagnad) vagn ikväll. Det blev en Emmaljunga istället. Trillen har väl varit bra men den har sina nackdelar. Den är ganska stum och inte har inte mycket stötdämpning och axelremmarna i sittdelen sitter så långt ner så de kanar ner över axlarna. Nu ikväll har jag städat av Trillen lite och det känns lite konstig att sälja den...får nog tänka en vända till och jag måste definitivt ta ut den nygamla vagnen på en provtur imorgon!

På tal om att sälja så har jag fått ett säljnummer till vårens bytesmarknad. Jag har ju tidigare varit och handlat men aldrig sålt något själv. Nu när vi vet att lillebror blev en lillebror och inte en lillasyster så har vi ju inte användning för så mycket av Selmas urväxta kläder så då får vi sälja lite och göra plats för lite nytt! Får se hur det känns att gå igenom lådorna...kan tänka mig att en hel del blir kvar av rent känslomässiga skäl...speciellt om pappan i huset lägger sig i. 


BVC kontroll

Idag har Mio varit på 4-månaderskontroll på BVC. Jag hade fått för mig att det var dags för vaccination nummer två men det var visst inte förrän vid 5 månader så vi får ladda en månad till. 

Han är inte stor vår kille. 63 cm lång, vilket är mitt på kurvan men han är lite tunn. 6 000 g väger han nu. Selma vägde 6 500 g när hon var fyra månader. BVC sköterskan var nöjd med tillväxten så då är jag det också! 

Trött kille innan BVC-besöket

Nu får vi ju börja med lite smakportioner och vi började med lite katrinplommonpure...det var ingen höjdare...han fick kvälvningar... Vi får nog öva lite. 

Han har ju från början inte tyckt om att varken åka bil eller vagn vilket har gjort att vi mest hållit oss på hemmaplan. Nu börjar han nog vänja sig lite vid bilåkandet och vid två tillfällenden har han somnat i bilen! Vi kanske till och med kan våga oss på en vagnpromenad snart igen...bara termometern visar lite mer än -18 grader! Det är inte jättelockande att packa på två barn och mig själv alla ytterkläder för att efter en kort stund få vända hemåt igen med en illskrikande kille i vagnen... Behöver jag säga att jag längtar till våren?! Dels för att det kommer vara lättare med tunnare kläder och för att vi då kan byta till sittdelen. Hoppas att han kommer vilja åka mer vagn då!

För övrigt är han mycket mer nöjd nu och idag satt han en lång stund i matstolen och pysslade med sina leksaker. 







Han har även fått öva på att sitta i soffan...det gick sådär! 😊





Selma gillar att pyssla med lillebror och hämtar mer än gärna lite leksaker...


Han får även mycket kramar och pussar av storasyster!







Syskonen Ericsson Blomgren

Det är så roligt att se Selma och Mio ihop nu. Selma har alltid varit förtjust i Mio ända sen han kom hem (förutom när hon är trött och blir lite avundsjuk). Det tog inte många dagar innan hon frågade efter honom så fort hon vaknade. Nu undrar hon vart han är om vi har lagt in honom i vaggan för en tupplur och hon blir glad när hon hör att han vaknar. Det blir mycket "Hej Mio" och "Hej gubben". 😊 

Det som är roligt nu är att Mio är så nyfiken på vad Selma gör och han skrattar åt henne när hon pratar med honom. Hon hittar ju alltid på massa bus så underhållning har han definitivt! Jag vågar inte lämna dom oövervakade för han kan få sig ett litet tjuvnyp ibland och hon vill gärna försöka lyfta honom...inte så bra!










Mio 4 månader

Jösses vad fort tiden går helt plötsligt! De första två månaderna efter att Mio hade kommit kändes som en evighet men nu har tiden börjat rulla på igen. Det beror säkerligen på att vi har fått lite nya vardagsrutiner och även får sova bättre på nätterna för gossen. Nu brukar vi vakna vid sju på morgonen allihopa och sen sover Selma middag vid 12-13. Mio har lite olika sovtider men de flesta dagar sover han minst ett tretimmarspass någon gång under dagen och varvar detta med lite kortare sovstunder på cirka trettio minuter. Selma somnar för kvällen vid 21-22 och Mio brukar knoppa in vid 23. Sen äter han ofta på nätterna, ungefär vid 01, 03, 05 och vid 07 när vi vaknar. Som tur är så somnar han nästan alltid om efter lite amning! Det blir verkligen inga hela sömnnätter här inte! 









På torsdag ska vi på 4 månaders kontroll på BVC och så blir det även vaccination nr 2. Hoppas att det går bra. 


RSS 2.0