God jul!

Nu är vi precis hemkomna från allt julaftonsfirande och både Dennis och Selma har somnat så jag småtittar på "Tomten är far till alla barnen". 

Den här julen har varit så rolig och Selma har hållit igång från morgon till kväll. Vi började dagen här hemma med att Selma fick ett paket i min gamla julstrumpa. Hon har verkligen fått smak på att öppna paket! 








Vid lunch åkte vi hem till mamma och pappa dit Patrik med familj även kom. Vi  öppnade paket, åt julmat, kollade på Kalle och fikade. Jag trodde att Selma skulle bli lite rädd för tomten men det fick bra.












Efter fikat åkte vi vidare till Johanna och Samuel där det var uppdukat för julbord nummer två. Efter maten delades det ut julklappar och även här öppnade Selma sina paket helt själv. 





Vi försökte få Selma att somna i resesängen vi hade med men det gick inte alls så vi bestämde oss för att åka hem när klockan var 21.30. Selma somnade i bilen hem så nu sover hon gott. 


Ettårskontroll på BVC

I onsdags förra veckan var vi på BVC för ettårskontroll. Selma tyckte att det var fruktansvärt och skrek hela tiden under både läkarkontrollen och vaccinationen, inte kul! Allting såg bra ut och hon följer sin kurva. På ett år hon ökat från 3110 g till 8680 g och växt från 50 cm till 74 cm. Vaccinationen märkte vi inte av förutom att sticken gjorde ont men hon fick ingen feber eller liknande. Nu är det ett helt halvår till nästa kontroll! 





Golvvärme

Idag har pappa, Dennis och Patrik dragit golvvärmeslang i grunden. Drygt 900 meter har det gått åt så nu ska vi nog vara varma om fötterna. 








Husets form

Nu kan man se hur stort huset kommer att bli. All frigolit är utplacerad och på tisdag ska rörmokaren, aka pappa, dit och lägga golvvärmeslingor med hjälp av Dennis. Jag tror även att det blir under nästa vecka som de gjuter grunden. 



Framsteg

Nu har det verkligen släppt med gången och här hemma knatas det runt för fullt. Häromdagen var vi hemma hos Frida och Elise från föräldragruppen och de hade ett rum med heltäckningsmatta vilket var super. Då behövde jag inte vara lika rädd för att hon skulle ramla och slå sig. 

Elise hade så bra haklappar. Alldeles lagom stora och bra "fack" där tappad mat hamnar. Nu råkade det visa sig att Frida sytt haklapparna själv så hon slängde ihop en lite snabbt åt Selma. Så otroligt fin! Tack så mycket!





Selmas önskelista till tomten

Eftersom Selma har vart så snäll hela året så hoppas hon på att tomten kommer i år. På önskelistan står bland annat det här:

En fin väska att ha leksaker i när hon är ute på äventyr. Skip-hop ryggsäckarna längst ner till vänster finns i massa fina olika djur.


Igår var vi och lekte med Elise och hon hade ett lektält med tunnel och ett sånt önskar sig Selma som hon kan ha i sitt lekrum i huset. Det behöver inte vara grönt men det råkade bli så när vi kikade på nätet. 


Annat roligt just nu är böcker, gärna sådana som låter eller med hårda sidor eftersom de även smakar gott, och allt som man kan plocka i och ur på något sätt. Mamman och pappan kan tillägga att kläder alltid går åt. 

Mintkyssar

I år har jag tänkt att göra lite godis till jul. Återstår bara att se om det finns något kvar till jul eller om min skåpsråtta har ätit upp allt innan den 24:e. Hittills har jag gjort två sorter. Dels Pernilla Wahlgrens julkola och mintkyssar. Mintkyssarna var välidigt enkla att göra och det enda som tog lite tid var att de skulle torka över natten men med en 1 åring som håller låda så gjorde det inte mig någonting att arbetet delades upp på två kvällar. 
 
1 äggvita
3,5 dl florsocker
5 droppar pepparmintsolja
50 gram mörk choklad
 
Vispa äggvitan fast. Tillsätt pepparmint och rör om. Sikta ner florsockret och forstätt vispa till en smidig massa. Fyll en spritspåse med massan och spritsa ut tunna plattor på ett bakplåtspapper. Låt det torka i rumstemperatur, gärna över natten. Smält chokladen och häll den i en strut. Spritsa en droppe på varje mintkyss.






 
 

Stökmaja

Jag har väl tidigare nämnt att Selmas favoritsysselsättning är att plocka ur lådor och skåp och det intresset har tyvvär inte minskat. Nu när hon tar sig runt mer på egen hand så hittar hon helt plötsligt nya möjligheter. Hittills har hon bara vågat gå när hon haft någonting att hålla i men nu har hon börjat släppa taget och tar flera steg mellan sina mål. Idag har hon hjälpt mig plocka ur ICA kassen och nu ikväll har hon rivit fram alla sina leksaker.









 
 

Frigolit

Idag har det riktiga grundarbetet påbörjats och när vi gick förbi tomten så hade de börjat ställa ut formen på huset. Det går åt en hel del frigolit! 





Lekdate

I torsdags fick vi mycket trevligt besök av en mamma i vår föräldragrupp och hennes Elise. Det skiljer en dag på Elise och Selma och vi låg på BB ihop. Det var så kul att se hur de är med varandra de små sötnosarna. Fascinerande hur de ska leka med samma saker. 😊















Veckan som gått

Nu har dom snart förberett för att påbörja grunden på huset vilket dom ska göra på tisdag. Ett annat spännande datum som vi ser fram emot nu är den 12 januari då huset kommer att resas! Det är ju snart! Så här ser tomten ut nu. 



De har markerat med rosa färg hur huset kommer att ligga och det ser jättelitet ut! Enligt killarna som jobbar med grunden kommer det att se ännu mindre ut när grunden är gjord så vi får försöka att inte få panik. Grundkillarna frågade om vi verkligen skulle ha så stort hus så de vet väl att huset kommer att kännas större efter den 12 januari. Huset är på 159 kvadrat och då tillkommer ju dubbelgaraget också så det är ju ett ganska stort hus. 

Nu är det kakel och klinkers vi funderar över och som det ser ut nu så blir det mellangrått klinkers i badrum och lilla wc och lite mörkare grå i hall och tvättstuga. Väggarna i badrum och wc bli matt vitt kakel. Kakel över diskbänk i köket har vi inte bestämt riktigt än. 




Selmas presenter

Hon är minst sagt bortskämd vår lilla dotter. Hon fick så mycket fina presenter på sitt 1-årskalas! Här kommer massa bilder på grejerna, tror att jag har fått med det mesta.
 
Av mormor och morfar fick hon en musikstol som spelar när man sätter sig på den.
 
 
Alla 1-åringar vill ha en Bobby Car. Den här fina rosa fick hon från faster Johanna.

En rolig nyckelpiga fick hon från faster och kusinerna.

Böcker som låter är roligare än böcker som är tysta. 😊
 
 

Två pussel fick hon av kusinerna Alma och Anton och faster Malin. Än så länge tuggar hon bara på bitarna men jag tror att hon kommer att klura ut hur hon ska göra snart.

Av både oss och faster Malin och kusinerna fick hon duplo men den från faster var nog roligast. Hon satt en låååång stund och öppnade och stängde luckorna och la i och tog ut saker.

 


Kusinerna Loke och Saga tyckte att Selma behövde lite bilar och andra fordon. 

Hon gillar som sagt musik så den här krokodilen var populär att spela på.
 


Av farmor fick hon en sjungande sköldpadda som hon kan ha i badkaret i huset.

Humlan har vi velat ge henne länge, hon älskade humlan som hängde över skötbordet. Elefanten fick hon från mormor och morfar.

Förvaringslådor fick hon från oss.

Man måste även ha någonstans att lägga alla napparna. Samma motiv fick hon en tavellist från när hon döptes.

Av oss fick hon en klänning från Villervalla.

Mera kläder från oss. Kläderna under fick hon från Patrik med familj. Lustigt hur man kan hitta samma saker fast olika färger. 


Varma kläder nu när det börjar bli kallare ute.

Superfin klänning från Polarn och Pyret.

Luvtröja och leggings från mormor och morfar.

Av mormor och morfar fick hon mer kläder från Villervalla. Jag och mamma har tydligen väldigt lika smak.

Ännu mer Villervallakläder från min moster.

Bra byxor från mormor, morfar och farmor.

Ja vi kan ju konstatera att det är tur att vi snart ska flytta till något större. Selmas lekrum kommer att fyllas snabbt. Tack återigen för alla presenter!

 
RSS 2.0