Selma 6 månader

Idag är det hela sex månader sen Selma föddes! Helt otroligt hur fort det går men det måste bero på att det är så roligt! Vi har inte firat henne så mycket idag men däremot har vi firat pappa som fyllde år i lördags. 

Grattis Selma! ❤️

Det var inte bara pappa som fick presenter...hela familjen fick matchande hawaii-kläder. Dennis och Patrik fick skjortor, Saga och Selma fick klänningar, Loke fick skjorta och shorts och jag, Malin och mamma fick förkläden. Nu saknas bara en scarf eller liknande till Gizmo!









Är vi lika?

Än så länge så tycker jag att Selma bara är lik Dennis. Jag har svårt att se mig själv i henne och de flesta tycker att hon är mest lik sin pappa. Jag hittade lite bilder på mig som barn...är vi lika? 






Jag hade liiite mer hår än vad Selma har men det har nog iof alla andra barn också! 😊

Smakportioner

Vi kämpar på med smakportioner men det går så där! Vi måste nog lägga i en högre växel för amning+tänder=AJ!!! Än så länge har vi testat två sorters gröt vilket inte är alls gott tydligen. Morotspuren var inte heller någon höjdare. Äckligast hittills var potatis och palsternackspurén då hon kräktes! Bäst betyg får katrinplommonpure och fruktsmoothie...undrar hur det här ska gå?!? 😳 

Superäcklig gröt! Jag förstår henne, den smakar kartong.

Smörgåsrån går bra att tugga på.

Imorgon ska vi testa majspuré...den är nog jättegod....?!





Morsdag

Igår var det morsdag och det är väl i år som jag på riktigt kan kalla mig för mamma även om jag i 10 års tid varit "mamma" åt Gizmo. Selma hade varit på stan och köpt ett jättefint halsband till sin mamma! Hon känner mig väl för det var från Edblads som jag gillar skarpt! Tack älskade dotter...och ett litet tack till pappan också som kan ha varit lite inblandad! ❤️




Göteborgshelg

Då har vi spenderat ytterligare en helg i storstaden men den här gången blev det bara lördag till söndag. Vi åkte ner till Dennis syster på lördag förmiddag och spenderade dagen där. Selma fick plaska med fötterna i Malins bubbelkopp vilket hon gillade! Det är så tråkigt att vi inte har varit på babaysim men det är ju inte försent än. Hon gillar verkligen att bada och när man håller henne med fötterna i vattnet så "springer" hon som en tok!





Vid sex åkte vi till Linda på 30-års fest. Det var Studio 54-tema men eftersom vi inte bestämde oss förrän på fredagkvällen att vi skulle åka ner så var vi de enda som inte var utklädda. Alla andra däremot var väldigt snygga! 😊 Vi stannade inte länge, det kändes inte alls som det var rätt ställe för Selma. Jag tror nog att alla andra hade roligare utan att ta hänsyn till en sexmånaders bäbis också! 


I dag åkte vi till Torslanda så familjen Ericsson fick släppa loss lite energi på en go-cartbana. Jag och Selma tittade på, hon tyckte det var roligt att se hur de puttrade fram! 😄





Nu har pappan åkt iväg för att jobba natt, Selma sover gott och jag proppar i mig Marianne! 😊 

Sommargarderob

Vilket otroligt väder, närmare 30 grader och strålande sol! Underbart! Vi kom dock på att vi hade dåligt med sommarkläder till Selma. Vi hade bara en kortärmad body och det är inte tillräckligt. Idag gick jag och Selma upp till stan och köpte lite nya sommarkläder till henne.


Sommarpyjamas


Bodys och shorts


Sommarklänning och solhatt

Nu har vi helt uteslutit liggdelen och använder enbart sittdelen och hon stormtrivs! 






Härlig stil! 😊

Mina favorit produkter

Jag har två absoluta favoriter när det gäller skönhetsprodukter som definitivt är värda den lilla extra pengen! Det är en concealer från YSL och en ansiktspeeling från Clarins. 

Concealern är verkligen toppen för att ljusa upp området kring ögonen där jag tenderar att få lite mörka ringar. 😳


Peelingen är oslagbar! Jag brukar använda den en gång i veckan och hyn blir verkligen mjuk och len. 


Det är tur att man kan få hjälp i butikerna annars hade det knappt gått att lista ut vad det är för produkter, de heter så konstigt! 😳

Sitter själv

Jaha då sitter hon själv! Det går undan nu, först tänder och nu detta! Jag litar inte helt på att hon inte ramlar men hon sitter själv långa stunder. Nu får vi öva mer på att rulla från mage till rygg och tvärtom så vi kan säga till läkaren att hon kan det på sexmånaderskontrollen om två veckor! 😊






Rolig helg

Hela helgen har spenderats hos Dennis syster och syskonbarn i Göteborg. Vi åkte ner i fredags eftermiddag efter att Dennis hade sovit i kapp sin sömnlösa journatt. Vi passade på att åka en sväng till IKEA i lördags vilket var rätt dag att åka eftersom det var jättefint väder och Göteborgsvarvet så alla andra var nog inne i stan. 

På söndagen åkte vi till Husknuten där man kan gå och drömma sig bort i massa visningshus från olika husleverantörer, väldigt roligt! 

Jakten på tjockt hår

Nu har jag använt Nioxin i ca 6 veckor och kan inte säga att jag märker någon jätteförbättring. Jag tappar fortfarande mycket hår men det ser ändå ut som om nytt hår (stubb) är på gång. Jag har även kompletterat min behandling med vitaminer som ska vara bra för ammande kvinnor. Vet inte om något hjälper men snart har jag tänkt sluta amma så då blir det förhoppningsvis bättre.

Jag tänker ändå fortsätta med Nioxin ett tag till och har gjort en beställning på Bangerhead. Jag vet inte om det var något fel på deras sida med jag fick en flaska balsam på 300 ml för 39 kr och det är INTE vad det kostar! Nu råkade jag beställa 1000 ml flaskor av både schampo och balsam så jag gick nog back ändå! 😊

Tänder hit och tänder dit

Den här helgen har varit en riktig "tand-helg". Jag har haft ont på ena sidan i bak vid visdomstanden och tandköttet har varit inflammerat och gjort ont. Köpte munskölj på Apoteket så nu känns det bättre. Hoppas att det går över så jag inte måste dra ut tanden, det vill jag inte!

För Selma har det varit en viktig dag. Igår den 17 maj kände vi att de första två tänderna på underkäken är på gång. Jag satt och matade henne och använde en vanlig tesked istället för en i plast och tyckte att det lät som något hårt i munnen...och mycket riktigt så känns det vasst när man känner med fingret. Det syns även att tänderna håller på att komma upp. Nu är det dags att börja med annan mat på allvar! 😊 

Jag trodde att jag skulle märka på henne när tänderna var på gång, att hon skulle vara ledsen och kinkig, men det har inte märkts någon skillnad på henne. Vi firade denna stora händelse med ytterligare ett par skor! 🙈🙊



Det blev ett par Nike-skor i mjukt skinn som hon kan ha på sig när det är lite kallare ute och strumpor inte värmer så mycket. 

Torrschampo från LCC

Jag har varit nyfiken på att testa Blondinbellas torrschampo som tydligen ska vara jättebra så det har jag beställt hem. Jag kommer nog inte komma undan med att tvätta håret varje dag för nu är det helt hopplöst och blir väldigt fett under natten. Däremot är det bra att kunna fräscha till håret på eftermiddagen/kvällen. Det luktar dessutom väldigt gott och ger en väldans volym! Flaskan var mycket större än vad jag hade förväntat mig och kostade ynka 105 kr. 👍👍👍👍👍 från mig!



Första skorna

Nu har Selma fått sina första skor! Det blev ett par Lära-gå-skor från Kavat. Än så länge går hon ju inte men vill väldigt gärna stå upp och då måste man ha riktiga skor! 😊







Hon var väldigt skeptisk och undrade nog vad det var för klumpar vi hade satt på henne...vi får nog öva lite! 😊

Quinny zapp xtra

Då har vi fått hem den nya (begagnade) resevagnen. Än så länge har vi bara provkört den inomhus men jag känner mig väldigt nöjd! Vagnen är en av få resevagnar som går att vända mot sig. Vi kommer ju bland annat ta med vagnen till Gotland i juli och då är hon ju bara åtta månader så det känns skönt att kunna ha henne vänd mot oss. En annan bra sak med vagnen är att det medföljde adaptrar så vi kan sätta babyskyddet i chassit. 


Med tanke på resultatet så har nog Selma godkänt vagnen! 😊



Ingen trevlig kvällspromenad

Ikväll har vi varit hemma hos mamma och pappa och kollat på Gladiatorerna och ätit kinamat. Selma var väldigt trött när det var dags att gå hem så jag trodde att det skulle bli en lugn promenad hem på kvällen och att hon skulle somna gott i vagnen...men icke!! Ungen illtjöt tills jag lyfte upp henne. Dennis fick springa i förväg och hämta bilen och plocka upp oss halvvägs hem. 

Jag undrar varför hon blev så ledsen?! Hon brukar ju somna jättegott i vagnen, speciellt när hon är trött. När vi kom hem satt hon en stund i soffan och lekte lite och sen somnade hon när vi la henne i sängen. 

Hur som helst så har vi haft en mysig dag med shopping i Lidköping med mamma och Gizmo! Imorgon ska Dennis åka och hämta en köpmannadisk i Jönköping som jag hittat på Blocket och svägerska Johanna ska åka och hämta en resevagn i Kungsbacka som jag också hittat på Blocket! Köpmannnadisken ska jag måla om och byta knoppar på, men det är ingen brådska...först måste jag ha ett hus att ställa den i! 😊


Skillnad?!

Lite har hon allt växt på fem månader. 



Energi

Energi är det ingen brist på hos vår lilla tjej! Jag fasar lite för den dag då hon börjar krypa...eller gå! Häromdagen satt vi och funderade på hur vi ska barnsäkra lägenheten. 



Nu får vi verkligen tänka på vad hon har inom räckhåll för hon är snabb på att rycka tag i saker. Hon är dessutom väldigt nyfiken och vill gärna ha det vi håller i. Benen är inte still många sekunder utan går som små propellrar och hon gör alla möjliga olika sorters läten. Hon kvittrar, gurglar, tjattrar, skriker och skrattar.


Idag när vi var ute och gick gjorde jag misstaget att ta liggvagnen då jag trodde att hon skulle sova hela promenaden. Det gjorde hon dock inte utan vaknade och ville definitivt inte ligga där längre. Hon slutade inte skrika förrän vi kom hem och jag lyfte upp henne. Det får nog bli sittdelen i fortsättningen!


Hon har även blivit mycket bättre på att sitta om man bara håller i henne lite. Det räcker att hålla henne i handen eller stötta lite på sidorna. Man kan ju lugnt säga att det går fort nu!



Havregrottor med choklad

Idag har jag vågat mig på att baka en ny sorts kaka och den blev väldigt lyckad om jag får säga det själv! Varning för kalorier! Låt inte havregrynen lura er, den är allt annat än nyttig! 😳

Ingredienser (40 st)
300 g smör
5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
3,5 dl socker
4 tsk bakpulver
1 ägg

Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret och rör i tillsammans med ägget. Klicka i en matsked av smeten i aluminiumformar. Grädda i 175 grader i 10-15 minuter tills kanterna har fått fin färg. 




Chokladsås:
200 g smör
2 dl socker
1 dl sirap
4-8 msk kakao

Blanda ihop alla ingredienser och låt sjuda i 10 minuter. Häll 1 matsked av chokladsåsen i varje form. 






Mycket goda och lätta att göra men allt annat än nyttiga! Jag hade visst bara fullkornshavregryn hemma så jag tog det men det var gott ändå...och säkert mycket nyttigare! 😊


Valborg och 1 maj

På Valborgsmässoafton gick vi upp till sommarhemmet och kikade på elden. 





1 maj var Dennis ledig så då passade vi på att röja i lägenheten och bar upp och ner massa saker på vinden. Bland annat bar vi ner sittdelen till vagnen och testade den, inomhus! Selma satt däri en lång stund och var helnöjd. Vi får nog provköra den ute snart. Hon har börjat protestera i liggdelen om hon vaknar och vi är ute en längre stund, och det vill man ju vara nu när våren är här. 


Idag har vi varit hemma hos mamma och pappa och ätit och vårbadat Gizmo!




RSS 2.0