Sega dagar

Idag har jag varit på vad jag hoppas blir sista kontrollen på MVC för den här gången. Nästa besök är planerat till den 11 september och då har jag inga planer på att ha bäbis kvar i magen... Det är sega dagar att gå att vänta på att förslossningen ska sätta igång och humöret pendlar. Ena stunden känner jag mig jätteladdad och i nästa vill jag helst krypa ner under täcket och slippa undan förlossningen. 

Alla prover såg bra ut idag också och nu är bäbisen fixerad vilket är bra. Idag är jag i vecka 40 (39+2) så det är 4 dagar kvar till BF. 




Eftermiddagshäng på Mösseberg

Dennis tredje semestervecka är snart slut och det verkar även sommarvärmen vara så det är bäst att passa på att vara ute medans det går! Idag när Selma (och jag) sovit på förmiddagen åkte vi upp till djurparken en sväng. Tror att höjdpunkten var Kaninhuset där det spelades lite musik så Selma hade disco därinne!😊














Jag har mest suttit i skuggan och latat mig.😊


Markiser och rullgardiner

Äntligen har vi fått upp våra efterlängtade markiser på baksidan! Nu hoppas jag att sommaren håller i sig lite till så vi har användning för dom! 😊 

Det är tre markiser på vi har köpt. En stor terassmarkis utanför köksfönstren som även kommer att fungera som lite skydd över utemöblerna på altanen. Den är 4 meter bred och går att veva ut 3 meter. 





Sen har vi även satt upp fönstermarkiser utanför vardagsrumsfönstren och vid vårt sovrum. Den stora markisen har vi ström till men den lilla är manuell. Alla markiser är från Solskyddsteknik och de har varit här och satt upp allt, fort gick det! 


För att vi ska få lite insynsskydd i vardagsrummet beställde vi rullgardiner som dras nerifrån och upp så vi fortfarande får ljusinsläppet men kan sitta i soffan och titta på tv (eller amma!) utan att synas för mycket. Vi passade även på att beställa rullgardiner till köket som kommer i början på nästa vecka.




Vadslagning

Innan Selma föddes så gjorde jag och Dennis var sin gissning på vem som skulle komma ut och när och det har vi gjort den här gången också. Nu råkade Dennis ha fyra av fem rätt förra gången så man kan väl säga att han vann så jag har lite press på mig den här gången! 

Dennis:
Kön: pojke
Vikt: 3350 g
Längd: 51 cm
Datum: 27 aug

Emily:
Kön: tjej
Vikt: 3250 g
Längd: 50 cm
Datum: 24 aug

Eftersom denna graviditeten har varit så lik den förra så tror jag nog att det är en liten tjej där inne. 

Vi har inga namn klara oavsett till en kille eller tjej, hoppas att det dyker upp något bra när den lilla individen visar sig... 😊 


Gravid v 39

Nu är det bara två veckor kvar tills bäbisen är beräknad! Två veckor är ju egentligen ingenting men känns som en evighet just nu. Om jag skulle få bestämma så hade jag nog önskat att det hela var över innan veckan är slut men finns ju inte så mycket mer att göra än att vänta.

Halsbrännan är inte att leka med just nu och den gör det svårt att sova på nätterna. Förutom trötthet och allmänt ont i kroppen så mår jag bra men jag är otroligt glad att Dennis har sin semester nu så han kan vara hemma och hjälpa till med Selma. 

Igår var jag på kontroll på MVC och allt ser bra ut. Bäbis ligger fortfarande åt rätt håll redo att komma ut. Huvudet är inte fixerat utan ruckbart men jag tror aldrig att Selma fixerade sig heller. 

Babyskyddet är installerat i bilen och väskan är packad. Kameran är laddad och vaggan är bäddad. Nu är det bara att försöka vila och ladda så mycket det går!



Vi har gift oss!

Igår tog vi steget och blev äkta makar! Vi har pratat om det länge men vi har haft svårt för att bestämma oss över hur vi ville göra. Tillslut bestämde vi oss för en borgerlig vigsel i stadshuset och efterföljande middag och tårta hemma hos oss tillsammans med våra familjer. Lite vågat kanske det var att planera in ett bröllop två veckor innan beräknad födsel men som tur var så är bäbis fortfarande i tryggt förvar i magen. 😊 

Vi har inte planerat speciellt länge utan bokade vigseln förra måndagen så vi själva och våra familjer har haft knappt två veckor på sig att förbereda. Jag är glad att vi valde att berätta för våra familjer innan och inte gifte oss helt i smyg för vi har fått mycket hjälp med diverse förberedelser. Från början var tanken att bara slå ihop bröllopsfesten med Dennis födelsedag eftersom han fyller år idag men det var svårt att hålla det på samma nivå som ett födelsedagskalas. Resultatet känns alldeles lagom och trots det korta varslet och det lilla bröllopet så är vi så otroligt nöjda! 

Dennis syster har tagit massa kort på oss som vi ska gå igenom men tills vidare så kommer några kort här! 

















Sköna sommarkvällar!

Åh vad härlig sommaren är när den är bra! Lagom varmt, lagom soligt och lagom blåsigt! 😊 Passar den här gravida människan ganska bra, varmare hade vart jobbigt! 

I förrgår var vi hemma hos mormor och morfar och badade med kusinerna Saga och Loke. Selma är helt tokig i vattnet och helt orädd! Det var inte lätt att få upp henne när det var dags att gå hem. 







Igår kväll tog vi en liten promenad runt kvarteret och hälsade på på farfars grav. Selma tyckte även att farfar skulle bada lite. 






Det är tungt i kroppen nu och promenaderna går vääääldigt långsamt och är inte speciellt sköna. I morgon går jag in i vecka 38 så idag är det ynka 21 dagar kvar till BF. Undra när den här lill* har tänkt att titta ut. Selma var ju ganska bra tajmad med en dag innan BF. Hoppas iallafall att jag slipper gå över tiden... 

Syskonvagn

Vilken skillnad det är på alla inköp vi gjorde när vi väntade Selma och nu när vi väntar andra barnet. När vi väntade Selma köpte vi, eller fick och ärvde massor! Barnvagn, babysitter, babygym, spjälsäng, babyskydd, hoppnings, gåstol, kläder, täcken och kuddar och säkert massa mer! 😊 Nu finns allt...förutom syskonvagn så det har vi köpt en. 

Vi valde mellan tre olika vagnar, Kronan syskonvagn, Bugaboo Donkey och Emmaljunga Double Viking och vinnaren blev Emmaljungan. Än så länge känns det som ett bra val och det verkar vara en bra vagn. Jag hoppas bara att Selma gillar att sitta i den. Sikten blir ju lite skymd av liggdelen och det är nog inte populärt hos vår nyfikna lilla tös.





Utöver syskonvagnen är inköpen till nya bäbisen alltså väldigt få. En ny napp och två uppsättningar kläder att ha med till BB som första plaggen är nog allt vi behövt tänka på. 

Gravid v 36

I onsdags gick jag in i vecka 36 så om ca 2 veckor räknas jag som fullgången(!). Hur gick det till!?! Nu hoppas jag att det dröjer lite längre än så innan bäbis kommer men jag börjar se ett slut på graviditeten. Det känns lite kluvet eftersom jag känner att två barn är alldeles lagom så jag har ju inte tänkt att vara gravid igen. Lite mysigt är det allt att gå och känna hur det knör och rör sig där inne även om halsbrännan just nu tar död på en del av det mysiga... 😳 Fy! Den ska bli skönt att slippa! 



I veckan var vi och hämtade syskonvagnen, babyskyddet ligger i Opeln och väntar på installation och BB-väskan är iallafall lite packad. Bäbis vagga står redo att bäddas så jag tror att vi har koll på det viktigaste. 

Jag är lite orolig över hur Selma ska välkomna den nya familjemedlemmen. Hon är lite svartsjuk och puttar gärna bort Dennis om vi kramas. I helgen var vi dessutom och hälsade på en liten bedårande Amanda som är tre månader och Selma blev inte glad när jag höll henne. 






Måla, måla, måla...

Nu börjar det äntligen ta på målandet. Det har tagit många timmar och vi är inte färdiga än men nu är majoriteten gjord. Alla fönster och dörrfoder är målade två gånger så pillet med maskering är avklarat. Vi har målat allt spikunderhäng på de tre långsidorna vilket har tagit tid då vi inte vill få färg på insektsnätet som sitter där bakom. Dennis köpte ett liggunderlag som han klippte i remsor och petade mellan springorna. Alla tre långsidor är målade två gånger så det vi har kvar nu är gavelspetsarna som vi behöver en ställning till. Sen ska två av tre gavelsidorna strykas en gång till men där är det också bara de stora ytorna så det är också ganska snabbt gjort. 

Framsidan som vi målat klart idag!



Baksidan där altanbygge är på gång också.

Gaveln på framsidan är målad två gånger så nu är det bara det sista längst upp som ska målas två gånger.

Gaveln på baksidan ska målas en gång till plus att vi måste ha ställning till det längst upp, 

Gaveln på garaget ska också målas en gång till plus det vi inte nått längst upp. 

Det klurigaste nu är att måla brädorna där stuprännorna sitter. Vi vet inte riktigt hur vi ska kunna måla utan att få färg på hela fästena och stuprännorna? Tips någon?!? Dennis tog ner stuprännan på framsidan och målade men det är lite jobb med det och stuprännan blev lite repad och det är svårt att få tillbaka den som innan.


Pilligt runt fästena för stuprören men underspiket är klart! 

Jag försöker måla så gott jag orkar men nu börjar kroppen säga ifrån och jag får väl lyssna på den. Det börjar bli svårt att både röra mig snabbt, böja mig ner och resa mig så jag är inte precis smidig. Idag målade vi ena långsidan och då stod jag på marken och målade så långt upp jag nådde och hela vägen ner så fick Dennis ta det jag inte nådde upp till. 

Altanbygget har fått vänta lite, kanske får fortsätta med det om vädret inte tillåter målning i helgen. Nu är iallafall allt målat där vi ska ha altanen så vi slipper täcka över den allteftersom vi (läs Dennis) bygger. 


RSS 2.0