Selma 10 månader

Idag fyller världens goaste lilla tös 10 månader! Full fart är det här hemma nu och hon börjar bli snabb med att förflytta sig på rumpan. Igår började hon dagen med att hälla ut Gizmos vattenskål och där satt hon och plaskade och hade skoj... 

Grattis på 10-månadersdagen hjärtat!❤️

Vi började dagen med babysim och idag var även Dennis med för han jobbar kvällen. Vid 12 åkte jag och Selma till Skövde med mamma där vi åt lunch med min moster. Sen körde vi mamma till KSS eftersom det var dags att ta bort gipset. Under tiden hon var där åkte vi till Stallsiken och shoppade lite. Bland annat en farsdagpresent till Dennis. Jag hittade även nattduksbord som jag tror vi ska köpa. 


När mamma var klar åkte vi och hämtade henne och åkte till Elins Esplanad för lite mer shoppande. Den enda som fick något där var Selma som fick ytterligare två pyjamas.


Jag och Selma fick även lite presenter av mamma. Jag fick ett jättefint halsband så jag matchar Selma med alla ugglor och Selma fick en ny mössa.





 

Bytesmarknad och 5-års kalas!

Idag har vi hunnit med massor känns det som. Dagen började med Gizmobus, stackaren får börja akta sig även när Selma är på golvet nu och inte bara när hon springer runt i gåstolen. Tur att han är lite härdad av kusinerna. 


Vid 9.30 gick vi upp till Medis där den första av hösten två bytesmarknader var. Det var bara jag som gick in så Dennis och Selma gick en promenad så länge. Det är inte klokt vad mycket folk det är och hur folk roffar åt sig saker! Jag lyckades också roffa åt mig lite saker men inte alls så mycket som jag hade hoppats på. Mitt mål var ytterkläder, helst en jacka, och fodrade byxor. Hittade ingen jacka men en fin overall i lite tunnare variant än den jag redan köpt. I väldigt fint skick var den också och det är ju ett måste. 



Två par fodrade byxor hittade jag också. Ett par jeans som var nya, lappen satt kvar, och ett par rosa. Jeansen är storlek 74 och dom rosa storlek 86 men när man jämför är de lika långa...(?)


Jag köpte ytterligare två par byxor. Ett par manchester och ett par ljusa jeans som är lite tajtare. Det ska bli roligt att se hur de små spindelbenen ser ut i tajta jeans! 😊


En body var det enda plagg jag hittade utöver byxor och overall. Tyvärr så tyckte jag att kläderna var i ganska dåligt skick och föll inte riktigt mig i smaken. Allt jag köpte kostade ynka 150 kr, som hittat!


På bytesmarknaden träffade jag på ett par från vår föräldragrupp så vi åkte upp till stan och tog en fika. Selma och deras Elise är födda med en dags mellanrum så vi låg på BB ihop. 

Klockan två var det dags för Sagas 5-års kalas. Hon var uppklädd i sin fina "Frost-klänning". Har inte riktigt koll på Disneys nya filmer men jag tror att hon skulle föreställa Elsa?!? 


Loke var också uppklädd och fin...när mamma Malin hade knäppt om den felknäppta skjortan! 😉


Selma ville också bara uppklädd så hon fick testa Sagas peruk!


Min farmor har stickat en så otroligt fin tröja till Selma. Den kommer åka på direkt! Tack så mycket! 



Efter kalaset var Selma helt slut så vi gick en promenad bort till vår tomt så hon fick sova lite. Vet inte hur många gånger per vecka vi går och kikar i området. 

Här ska vi bo! 

Kvällen har spenderats hos faster Johanna och hennes nya sambo Simon, Daniel, Claes....eller Samuel... 😊

En väldigt intensiv men rolig dag! 












Ny lampa

Idag har jag och mamma varit på Björnol och kikat lite. Jag hittade en superfin lampskärm till Selmas framtida rum. Chockerande nog så är det ugglor på... 



På posten fick Selma även en inbjudan till kusin Sagas födelsedagskalas som är imorgon. Fina Saga fyller 5 år idag, grattis goa tjej! ❤️



En dag med Selma

Dagen börjar kl 7-7.30 då det är dags att gå upp och göra lite välling. Den äter hon i sängen och sen ligger vi och myser lite innan det är dags att gå upp. Efter det leker vi lite och jag äter frukost och när klockan börjar närma sig 9 så tar Selma en tupplur på en timme. Då är det bra att passa på och duscha och fixa lite här hemma innan hon vaknar igen och då är det dags för gröt.
 
Vid 14-15 är det dags för mat och då har vi bland annat hittat en ekologisk lasagne som fröken gillar. Äntligen! Vid 18-tiden är det återigen dags för gröt och vid 20.30-21 så blir det välling igen och nattning. En riktigt kvällspigg liten tjej som sagt. 
 
Favoritsysselsättningen nu är babysimmet på måndagar, promenader i vagnen, full fart i gåstolen eller att digga till olika ljudleksaker. Att plocka ur saker ur lådor är också intressant så det är bra att städa några gånger per dag så hon kan stöka till igen! 





Genomgång av lådorna hos mormor.

Såhär ser det ut för det mesta!




Igår hjälpte hon mig att (o)sortera tvätten. ❤️










Kvällsutflykt på berget

Kvällen har idag spenderats på Mösseberg ihop med hela min familj. Eftersom vädret ska vända imorgon får man passa på att njuta av den sista riktigt fina sensommardagen. Om det nu mot förmodan blir fler fina dagar är ju det bara bonus! 



Fina mamma med gipsad hand efter en "fallolycka".

Mamma och Saga

Bus-Loke


Nyfiken Selma

Bästa lillebror

Gizmo var självklart med

Självklart när mamma är inblandad så är det mat inblandat så hon hade fixat med picknick i form av smörgåsar, juice, kaffe och godis. Barnen fick leka av sig på lekplatsen. Även Selma fick gunga och åka rutschkana.

Selma ligger gött i gungan

Vi gick även och spanade in det nya utegymmet som fick underkänt men många skrattanfall! 😊

Malin testar en av träningsmaskinerna







Tack alla för en härlig kväll! ❤️




Första valen

Då var husplaneringen äntligen igång. När vi skrev kontrakt med JB villan fick vi en pärm med en del av alla de val vi har framför oss med huset. Det första vi måste bestämma oss för är vilken typ av fasad vi vill ha och just nu står det mellan stående funkispanel eller liggande panel. Vi har inte helt bestämt oss men det måste vi göra innan de börjar med huvudritningen.
 
Vi ska även bestämma värmesystem, inte lika spännande men det måste också göras. 
 
Det händer inte så mycket innan huvudritningen är klar vilket blir någongång efter vecka 40. Efter det kommer det nog rulla på ganska fort. Det är så mycket att tänka på men det mesta är väldigt roligt. Det som kommer att bli svårast är nog att planera köket men man får nog bra hjälp hos Vedum. 
 
Jag tycker att det är viktigt att huset blir så praktiskt som möjligt. Det är nog viktigare för mig än typ av fasad och färg på väggarna. Det är ju såklart också viktigt men där kan man gå lite mer på magkänsla. Vi kommer garanterat att undra varför vi inte gjorde si eller så med vissa saker, det går nog inte att undvika. Det är väldigt lärorikt att prata med andra som har byggt nytt och höra hur de tänkte och vad de är nöjda och vad de skulle gjort annorlunda om de fick göra om. 

Vi letar även efter utfyllnadsmassor som vi måste ha för att fylla ut den del av tomten där huset inte står. Tomten vi har sluttar ganska mycket så vi måste fylla upp en hel del. Nu hade vi tur och ett annat par som bygger hus i samma kvarter som oss har massor som de vill bli av med och Dennis blev även uppringd av ytterligare ett par som bygger i ett annat område i stan...och dom hade mängder med massor!! Tackar! 

Nu är det bara att vänta in vecka 40, vilket är jättesnart! 😊




 
 

Sångstund

Idag startade vi dagen med lite sång på familjecentralen. Det var massa mammor och barn där, tror nog att vi var över 20 mammor. Det var fyra av de andra mammorna i vår föräldragrupp som var där och såklart så var det dom som var roligast att träffa. Våra barn är ju lika gamla och det är så roligt att se hur de samspelar. Konstigt att alla ska ha samma leksaker... 😊

Selma i rött med ett ägg(?) i munnen.

Selma med sina kompisar Ella och Siri. 

Efter sångstunden gick vi hem till mamma där jag fick lite mat och sen gick vi ner på stan. Selma fick lite kläder av mamma och ett par pyjamas eftersom hon växt ur alla!

Söt body och fodrade mörkblå manchesterjeans.


Imorgon ska vi på teater med Saga och Loke! Ska bli spännande att se hur det går! 😳




Fullt upp

Efter att ha jobbat ytterligare en dag igår så ska jag nu vara hemma på heltid igen. Jag tror att det blir till augusti 2015 för jag får inte ihop min planering annars. Innan Selma kom så hade jag tänkt att börja jobba i början av februari men det känns alldeles för tidigt nu. Eftersom inte Dennis kan vara hemma utan att behöva skjuta på sin AT så har vi bestämt att jag ska vara hemma ännu längre. Först hade jag tänkt börja i början av juni då Selma är 18 månader men då blir det inskolning på förskolan och sen ska vi ha semester så därför känns augusti bättre. 
 
Största fördelen med att jobbat ett par dagar nu är att jag uppskattar mammaledigheten ännu mer eftersom jag fick känna på hur det är att vara borta en hel dag. Dessutom har det varit jättebra för Dennis att vara själv med Selma en hel dag så de får tid att bara vara dom två. 
 
Det är tur att jag inte ska jobba än på ett tag för nu börjar schemat bli fullt ändå. Det är bankmöten, besök på de olika förskolorna vi funderar på, babysim, hjärt och lungräddningskurser, höstmarknad, sångstunder på Familjecentralen och massa annat skoj. Hur ska jag någonsin hinna börja jobba igen!?!
 
Ikväll mellan 18 och 21.15 har jag och Dennis varit på Första Hjälpen-kurs och den var faktiskt riktigt bra. Det börjar bli lite otäckt med hennes snabbhet blandat med långa armar och behov av att smaka på precis allt! Nästa vecka är det ett tillfälle till som vi också ska gå på. Selma fick inte följa med så hon har varit med faster Johanna och Samuel och det hade gått jättebra. 
 
 
 

Val 2014

Idag är det val och självklart har vi varit och röstat. Jag tyckte att det var svårt ända in i det sista men nu efteråt känns det som om jag röstade på "rätt" parti. Hur resten av Sverige har röstat återstår att se, Valvakan är i full gång!



Selma var inte så intresserad, hon får vänta några år.

"Nyröstad"

Mera tänder

Idag såg jag att det är en tand till på väg upp och nu är det den ena framtanden i överkäken som har tittat igenom. Vad jag kan se så är den andra framtanden inte långt borta heller. Nu får vi passa oss så hon inte biter!



 
Idag har vi varit i Vedum för att göra en första kik på hur vårt kök ska se ut. Jag tror att vi har en ganska bra bild av hur vi vill att det ska se ut men det är mycket att tänka på. Det är ju inte bara färger och material som ska väljas utan nu har vi ju all möjlighet att göra det så praktiskt som möjligt. Det känns viktigt för mig. 
 

Kusinbus

Idag har vi varit hos kusinerna Saga och Loke och lekt. Barnen är så söta mot varandra. Loke vill gärna dela med sig av sina leksaker men sen kommer han på att det faktiskt är hans så då tar han tillbaka saken men byter ut den mot någonting annat...och så håller det på! 😊

Saga och Selma busar på ett annat sätt! 😊





Nu har Selma kommit på hur man förflyttar sig på golvet. Tyvärr så blir det inte som hon har tänkt sig för hon skjuter sig bakåt när hon ligger på mage. Hon blir minst sagt arg när hon hamnar längre och längre bort. 😊






 


Dagens aktiviteter

Idag har vi haft besök av lilla Minna och hennes mamma. Det är konstigt att tänka att Selma också kommer att knata runt om några månader. Minna fyllde ett i augusti så det skiljer 3,5 månad på töserna. Enda sättet Selma tar sig runt nu är ju i gåstolen om man inte räknar att hon skjuter sig bakåt när hon ligger på mage. Inte riktigt vad hon själv vill utan hon blir jättearg. 

När besöket hade åkt gick vi ut en långpromenad på jakt efter ett diskställ...tyvärr utan succé. På eftermiddagen kom farmor Siv förbi och busade lite. Dagen har nog varit uttröttande för Selma somnade kl 19.30 vilket är väldigt tidigt för att vara Selma. Hon brukar hålla igång till 21. Hoppas att detta inte innebär att hon vaknar 1,5 timme tidigare imorgon! 😳





Presenter från mormor

Igår fick Selma lite presenter av mormor som hade spenderat dagen i Göteborg. En jättefin klänning i mjukt material och ett diadem som passar bra ihop med ett set som hon fick för ett tag sedan. 









Dagens aktiviteter

Idag har jag gjort ett försök att rensa ur Selmas garderob. Hon har haft storlek 68 väldigt länge och nu när vi äntligen har gått upp till storlek 74 så verkar det som om hon nästan kommer hoppa över den och  gå direkt till storlek 80. Det är ju självklart olika för olika klädmärken men byxor i storlek 74 är redan för korta. 

Hur som helst är hennes byrå genomgången så vi kan fylla på med nytt (i storlek 80) på höstens bytesmarkander! Det känns tråkigt att rensa ur sommarkläderna som hon egentligen inte växt ur men som hon inte kan använda mer på grund av vädret. 



Det är soligt och fint igen även om det känns i luften att hösten är på väg men jg tycker att det är alldeles lagom. Det går att vara ute i kortärmat utan att frysa och man svettas inte heller, helt perfekt!

Idag styrde vi promenaden hem till mamma och pappa och pallade lite plommon i deras trädgård! 😊




Bvc-kontroll

Idag har vi vart på niomånaderskontroll på BVC vilket gick bra. Nu är vi uppe i 8 040 g och 70 cm lång. Vi fick dock lite bakläxa på maten eftersom hon borde äta ett lagat mål per dag. Det gör hon inte! Jag är glad att vi har hittat gröt som hon gillar så just nu består måltiderna av gröt och välling samt lite fruktpureer. 

Efter kontrollen gick vi och köpte lite olika burkmat och gick hem och testade. Första burken kvälvde hon bara och när vi testade nästa burk hade hon redan tröttnat och ville definitivt inte smaka mer. Jag gav upp och värmde lite gröt men det totalvägrade hon också. Försökte med välling som brukar vara ett säkert kort meninte  ens det gick! Fick ge upp matförsöken och gick en sväng istället och när vi kom hem fick jag i henne gröt och katrinplommonpure så nu är jag nöjd!

Äckligt!!

Något annat som vi gör "fel" enligt BVC är gåstolen. Barnen är tydligen inte mogna att springa runt med hjul och ska helst lära sig att ta sig runt på egen hand. Nu tycker hon att gåstolen är jätteskoj så hon får åka i den ändå! Krypa och gå kommer hon att lära sig tids nog.




Hon har en hylla där vi lägger hennes leksaker och det roligaste är helt klart att åka dit och riva ner allt. 😊









LCC mascara

Jag har beställt hem Blondinbellas mascara och efter att ha testat torrschampot, som var toppen, så var förväntningarna höga. Måste säga att jag blev lite besviken. Borsten har väldigt knasig form, väldigt päronformad, så jag har nog inte fått till tekniken än. Jag ska ge den några chanser till och se om jag lär mig hur jag ska vinkla borsten. Ibland tycker jag att mascaror är lite kladdiga i början men att de blir bättre efter ett tag. På plussidan är iallafall att fransarna ser likadana ut på kvällen som på morgonen. 






Kräftskiva och babysim

I lördags var vi bjudna på kräftskiva hos Samuel och Johanna i Säm. Det var en trevlig tillställning med god mat och roliga lekar. Selma var självklart med och hon hade sällskap en en liten kille på 4,5 månad. Det är roligt när det är andra barn med nu för tiden...det tyckte man kanske inte lika mycket innan man själv fick barn. 😊


Idag var premiären av babysimmet och det var så skoj! Selma gillar verkligen att bada så det var inte helt otippat. Vi var åtta föräldrar och barn och Selmas kompis Elise från föräldragruppen var också med och badade. Det var väldigt enkla övningar och höll på i 30 minuter vilket var alldeles lagom. Jag hade funderat lite innan på hur jag skulle lösa det rent praktiskt med Selma när jag skulle duscha men de hade barnmatstolar som man kunde sätta barnen i. Kort och gott ser vi fram emot de sju kommande måndagarna!

Selmas badkläder! ❤️






RSS 2.0