Välkommen till världen lillebror

Dagen då lillebror tittade ut kom tillslut trots att jag nästan trodde att det aldrig skulle ske!

Jag vaknade vid 04.20 på morgonen den 11 september med en känsla i kroppen av att någonting var på gång. Jag gick upp på toa och märkte att slemproppen hade släppt. Det hade jag även märkt av någon dag tidigare men det säger ju egentligen inte så mycket om hur nära förlossning det är. Jag gick och la mig igen men strax därefter fick jag första värken så jag puttade lite på Dennis. 

Vid 05.15 ringde jag och förvarnade mamma om att jag trodde att det hade satt igång så att hon skulle vara förberedd på att komma och passa Selma. Därefter ringde jag förlossningen som sa att jag kunde vänta hemma så länge det kändes tryggt och jag inte ville ha mer smärtlindring. Det tog inte lång stund innan vi ringde till mamma och bad henne komma ifall Selma skulle vakna. Jag ville inte att 
Selma skulle se mig ha så ont. Mamma kom hem och hon och Dennis gjorde iordning henne så vid 07.00 gick mamma och Selma hem till mamma och pappa. 

Sen tog det inte lång stund innan jag kände att jag fick första känslan av att vilja trycka på så vi bestämde oss direkt för att åka till Skövde. Redan i Jönköpingsrondellen här i stan så kände jag återigen att jag ville krysta så Dennis körde så fort han vågade hela vägen till Skövde. Jag ringde förlossningen i bilen och sa att vi var på väg och att jag kände att jag ville krysta. 

På vägen in kom det några värkar till och när vi närmade oss sjukhuset så blev krystvärkarna rejält starka. Dennis hann precis tvärbromsa utanför entrén till förlossningen och slänga sig runt på min sida för att ta emot lillkillen som ploppade ut i passagerarsätet. Han la upp gossen på mig som i princip bara satt och skakade efteråt. Precis framför bilen stod några byggarbetare som säkert fick sig en rejäl chock när Dennis skrek att dom skulle springa in och hämta barnmorskor för vi hade en nyfödd i bilen. 

Dom kom utspringandes och tog över så Dennis kunde ta ett steg tillbaka och vi fick flytta över till en säng för att bli inrullade till en sal. De kollade över lillkillen och mig och konstaterade att allt såg bra ut. Han vägde 3155 g och var 50 cm lång och vi tror att klockan var 7.40 (ungefär).



Jag har nog aldrig varit så chockad i hela mitt liv och samtidigt så glad över att själva förlossningen var över...innan den ens hann börja kändes det som. Jag trodde inte att det skulle gå SÅ fort även om jag var inställd på att det skulle gå snabbare än de 18 timmarna jag hade värkar med Selma. Jag var inställd på att värkarna skulle göra mycket ondare, även om det gjorde ont! Jag sa till Dennis när vi närmade oss Skövde att jag inte ville föda i bilen och det sa han bara lugnt att "det ska du inte göra". Han hade fel! 

Nu har den värsta chocken efter förlossningen lagt sig men jag tänker mycket på den och har svårt att tro att det faktiskt hänt på riktigt. Det är ju sånt man läser om i tidningen och hoppas att man aldrig ska behöva uppleva. Trots det så mår kroppen mycket bättre nu än efter Selmas förlossning. Jag kände mig ganska pigg efteråt och vi hade tänkt att åka hem på eftermiddagen/kvällen men lillen hade ett blåsljud på hjärtat så vi fick stanna över natt jag och gossen. Dennis åkte hem till Selma som hade kört slut på både mormor och farmor under dagen. Blåsljudet var det ingen fara med, det var borta redan på kvällen och det är tydligen ganska vanligt. 

Selma är nyfiken på lillebror och vill gärna vara med och titta på när vi byter blöjor eller matar. Han sover mest hela tiden och håller oss inte vakna på nätterna än så länge med undantag för matpass såklart. Idag testade vi en vagnpromenad för första gången men det var ingen höjdare. Han skrek mest hela tiden så vi gick hem igen. Jag orkade ändå inte gå, det knäpper och värker konstigt i svanken vilket mest känns obehagligt. Det är väl något som försvinner med tiden hoppas jag! 




Vi har jättesvårt att komma på ett bra namn så än så länge går han under smeknamnet "Dag-Otto" och även "Skrangel-Pelle" som morfar tyckte passade bra. Han är långsmal som en liten mask! 😊






Väntar och väntar

BF+7 och fortfarande ingen bäbis. Nu börjar jag nästan ge upp och tror aldrig att bäbis ska vilja komma ut! Har inga som helst känningar på att förlossningen ska starta och förberedelserna för att åka iväg till BB har liksom lagts på is lite. Vet knappt vad jag har packat i BB-väskan som står och väntar. 

Nu börjar jag dessutom oroa mig för komplikationer under den sista tiden av graviditeten och under förlossningen vilket inte är roligt. Jag vill bara ha bäbisen hos oss nu. 

Kom ut nu!

Dagarna går ganska bra eftersom Dennis kommer hem vid lunch. Eftermiddagarna gör vi vad vi orkar med. Igår gick vi hela vägen till ICA Maxi och hämtade ut ett paket. Halvvägs dit undrade jag vad jag hade gett mig in på för det gör så ont att gå men jag klarade mig hela vägen hem. Hade dessutom hoppats på att promenaden skulle sätta igång förlossningen men det verkar inte ha fungerat. 





Jag sover ganska bra på nätterna förutom halsbrännan och det faktum att det bara fungerar att ligga på vänster sida. Varje morgon är dock en liten besvikelse när jag vaknar och ingenting har hänt under natten. 

Idag skiner solen och det är riktigt fint sensommar/höstväder. Får passa på att njuta av de fina dagarna. Jag kanske ska putsa fönstren när Dennis kommer hem, det kanske gör susen! 


Ingen bäbis

Jaha då var den 1 september snart förbi och bäbis lyser med sin frånvaro! Fy vad det är tråkigt och frustrerande att gå och  vänta... Det enda positiva är väl att jag känner mig mer och mer redo och laddad för att förlossningen ska dra igång. Däremellan finns det dock stunder då jag inte är på toppenhumör precis. Dennis har börjat jobba men är bara borta på förmiddagarna. Då kan jag och Selma ta det lite lugnt på morgonen och leka lite med lego och pussel och när hon vaknat efter förmiddagsvilan vid 12 så kommer Dennis hem. 

Jaja det är väl bara att bita ihop och trösta mig med att det kommer finnas ett slut på den här graviditeten. Det ska bli så otroligt skönt att slippa halsbrännan och smärtan i kroppen vid varje steg och byta ut detta mot såriga amningsbröstvårtor och andra åkommor en förlossning medför... 😳

Framför allt börjar jag bli väldigt nyfiken på vad det är för liten människa som finns där inne. Undra om bäbisen kommer vara lik Selma som bäbis eller se helt olik ut. Kom ut nu, vi vill träffa dig! ❤️





RSS 2.0