Uppfyllnad av tomten

I veckan som gått har de som sagt börjat arbeta med att gräva ur och fylla upp tomten för att kunna gjuta grunden. Vår tomt lutar lite så det behövs fyllas upp en del i "bakkant" så det har dom gjort nu. Vi vet att det kommer att kosta extra att fylla upp tomten men eftersom vi kommer att få huset i det väderstreck vi vill så får det helt enkelt vara värt det. Uppskattningsvis kommer det kosta ungefär 100 000 kr så det har vi såklart räknat med i vår budget. Budgeten har vi nog hållt hittills trots att vissa tillval som kök och vitvaror har kostat lite mer än vad vi hade räknat med. 
 
Jag och Selma går förbi tomten i princip varje dag. Det är bra att ha ett mål med promenaden och det är så kul att se att det äntligen händer någonting med tomten. Det är väldigt svårt att föreställa sig att det snart kommer att stå ett hus där...vårt hus!













 

Selma 1 år!

Idag fyller världens finaste tjej 1 år! Herregud vad fort ett år kan gå. Klockan 10.12 förändrades våra liv för alltid och oj vad glad jag är för det! 

Idag har det firats för fullt och Selma har blivit väldigt bortskämd med massa paket och kärlek. Vi började dagen med "välling på sängen", paket och sång. Hon tyckte att det var roligare att öppna paketen än vad jag hade trott. Lägger ut bilder på alla paket lite senare, måste samla ihop allt och det orkar jag inte nu. 😊




Innan alla gäster kom hade vi lite mer paketöppning bara vi tre. 


Det var svårt att få henne att sitta still...





Jag måste även visa de fina födelsedagstårtorna! Babblarna såklart! 


Den mest populära presenten hittills var nog duplo, det satt hon och pysslade med en lång stund. 


Tack så jättemycket alla som har gratulerat på något sätt och för alla fina presenter Selma har fått! 



















Byggsamråd och byggstart!

I tisdags förra veckan hade vi byggsamråd tillsammans med kommunen och JB Villan. Mötet tog 1 timme och det var mycket praktiska saker som gicks igenom. Vi fick startbesked vilket innebär att bygglovet gått igenom och att vi kan påbörja bygget. 

Igår var det otroligt fint väder så jag och Selma gick förbi tomten...igen! Idag har de börjat gräva och imorgon ska de börja fylla upp grunden. 

Tomten igår med pinnar som märker ut vart huset ska stå.


Idag fick jag ett meddelande från våra blivande grannar som lyckats fotografera första "spadtaget"! 




Utveckling

Ojoj vad saker händer snabbt helt plötsligt. Jag tror inte att det dröjer länge innan Selma går på egen hand. Hon behöver bara hitta balansen så kommer hon snart knata omkring här. 

Av någon konstig anledning har hon ännu inte lärt sig att sätta sig upp men häromdagen så gjorde hon det. Ikväll när hon skulle sova lämnade jag henne med vällingen i hennes säng och när hon hade ätit färdigt låg hon i sin säng och pratade lite. Efter en stund så hörde vi i babymonitorn att det blev tyst så Dennis gick för att titta och där satt hon i sängen och såg supernöjd ut! 



I onsdags var vi och lekte med Harry och Ludwig. Selma och Ludwig är nog lite småkära för sist vi var där så pussades dom och nu la hon sig mot Ludwig och gosade, så söta! 











Första spadtaget

Eller ja nästan tvärt om men ändå! Vår tomt lutar ganska mycket så för att underlätta (minska kostnaden av fyllnadsmassor) så har vi idag börjat schakta jord till tomten. Vi har fått hjälp av pappas kompis och en kille till att flytta jordmassor från våra nya grannars tomt till våran. Så här ser vårt blivande hem ut för tillfället.







Gizmo var självklart med och pinkade revir.

Det blev ganska lerigt så Dennis har gått med spade och skyfflat bort all jord som blev kvar på gatan...Selma höll stenkoll!



Nu ser vi fram emot byggsamrådet på tisdag och att välja kakel på fredag. Den 28 november är preliminärt startdatum för grunden!

Lägesuppdatering på husbygget

Jag har fått påbackning för dåligt bloggande den senaste tiden och det hinns helt enkelt inte med. På dagarna är det full rulle med Selma och det är bara att glömma att man får ha datorn i fred. Ibland går det att distrahera henne med Ipaden men av någon anledning är det jag håller på med mycket roligare. Kvällarna går helt och hållet åt till husplanering. 

Det som händer nu är att vi har köpt tomten då vi har fått meddelande från kommunen att bygglovet i princip har gått igenom. Vi får lita på det. Nästa vecka den 18 november är byggsamrådet med kommunen inbokat och det innebär att bygglovet gått igenom. 

Jag har varit ute i Vedum och planerat köket och det stora badrummet. Dennis kunde inte följa med och det blev lite ont om tid så jag åkte ut själv. Det gick jättebra och vi är väldigt nöjda! Vi ska nog åka tillbaka en sväng på lördag för att göra lite småjusteringar och välja lådinredning bara. Köket blir vitt med släta luckor och ganska rejäla handtag. Ett vanligt köksskåp blir det men resten blir utdragslådor. Vi har tagit bort alla överskåp utom ett och lagt till ett stort skafferi. 

I helgen som var åkte vi och tittade ut vitvaror och det gick väldigt smidigt, vi tänkte precis likadant. Allt blir i rostfritt utom tvättmaskin och torktumlare såklart. 

Näst på tur står kakel och klinkers som vi ska bestämma nästa fredag och sen är det ju tapeterna kvar. Vi ska även ha en genomgång med elektrikern men det vet jag inte riktigt när det blir än. 

Vid månadsskiftet påbörjas grunden och därefter dröjer det inte länge innan husväggarna är på plats! 

Efterlängtad sömn

Igår somnade Selma vid 19.30 och hon har sovit hela natten till klockan 07.30. 12 timmar! Så otroligt skönt att få sova en natt utan avbrott. I vanliga fall brukar hon vakna någongång under natten. Vilken tid hon vaknar är väldigt olika. Ibland är det vid 02 eller vid 04 eller vid 06. Ibland vill hon bara komma över till oss och somnar då om men ibland får man ta till en flaska välling för att hon ska somna om. Hon är aldrig ledsen men att glatt joller eller glädjetjut är så där roligt kl 02 på natten. 

Klockan 7.30 vaknade vi alltså av att Selma låg och småpratade i sin säng...inte så roligt uppvaknande för pappan dock som började jobba kl 08...i Skövde! 

Nu öser regnet ner så vi håller oss hemma idag. Ska ta oss iväg och handla sen. Nu har Selma precis somnat, själv, i sin säng! Det händer inte heller så ofta. Jag brukar ligga brevid henne i vår säng och när hon har somnat så lyfter jag över henne till spjälsängen. 




Fullt ös!

Herregud vilken energi en liten 11-månaders tös kan ha! Från morgon till kväll är det fullt upp och det är inte långa stunder som det är tillräckligt att sitta på golvet och pyssla med alla leksaker. Förutom den oh så populära gåstolen så är lära-gå-vagnen en ny storfavorit. Allt som innebär att hon kan gå/springa runt är just nu väldigt intressant. Det känns som om dom små händerna alltid letar efter mina händer så hon kan gå runt i lägenheten och utforska.







Busfian har varit inne och rivit ut pappas kläder!

Hon har också kommit på att det går att förflytta sig mellan olika saker och häromdagen släppte hon gå-vagnen och tog ett par steg mot bordet. Idag släppte hon taget helt och bara gick iväg. Det gäller att vara med för hon har ju inte riktigt balansen utan stupar om hon inte håller i någonting. 




RSS 2.0