Mio och maten

Nu börjar vi få i Mio lite mat. Än så länge testar vi med gröt och puréer från 4 månader. Majs och sötpotatispure var Selmas favorit och den är riktigt god. Tycker jag iallafall. Knepet är att han får tugga på ett smörgåsrån eller majskrok samtidigt för då slinker maten liksom med. 😊





Han har börjat försöka resa på sig när han har någonting att hålla i så om man sitter intill honom så tar han tag och drar sig upp. Jag tror att han kommer att göra precis som Selma och strunta i att krypa och gå istället. Häromdagen la jag honom i babygymmet medan jag grejade med Selma och när jag tittade till honom så hade han rullat ur och låg på golvet. 



Kusinhäng på berget

Idag har vi hunnit med en hel del. Jag och Mio skulle egentligen gått på sista babysimmet men det blev flyttat till nästa vecka pga krångel med bassängen. Det resulterade i en hel förmiddag ihop så Dennis började morgonen med lite utearbete med stödmuren. När han kom hem packade vi i ungarna i var sin vagn och tog en promenad till Ica och handlade lite. Selma är så redig i affären och tycker att det är så roligt att köra en liten vagn. 

När Dennis hade åkt till jobbet mötte vi upp kusinerna Saga och Loke på berget. Det blev lek och fika i ett par timmar innan vi åkte hemåt och väntade in det utlovade åskvädret. 








Det har verkligen varit jättevarmt idag men de kommande dagarna ska det bli lite svalare innan det fina vädret kommer tillbaka igen. 

De senaste dagarna har Selma inte sovit på dagarna och det har gått riktigt bra. Hon blir lite trött på eftermiddagarna så det går inte att lämna henne i soffan för då somnar hon men om vi är igång, helst ute, så går det bra. Nu brukar hon somna vid 19 och då blir det lite tid över för oss på kvällarna. Idag somnade båda barnen vid 19.30, lyx!

Värmen är tillbaka!

Idag har det varit varmt, riktigt varmt!! Det var ganska lagom väder när vi gick ut vid 10 men allteftersom dagen fick har vi fått ta av oss mer och mer kläder. Jag har gått och väntat på en åskskur hela dagen men det ser ut som om den kommer imorgon. 




Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Först gick vi till lekplatsen och var där en lång stund. Selma ville ha med sig "tjejen", min gamla Barbiedocka så dom har testat allt på lekplatsen idag. 😊











Mio var vaken så han fick också testa på att gunga innan han slocknade i vagnen. Då passade vi på att fika lite jag och Selma. 





Sen försvann Selmas fötter! 😂🙈🙊


När vi hade lekt klart gick vi en sväng till Klubbkompis, Jem och Fix och Ö&B för att leta efter en dörrstopp. Hittade ingen bra men när vi gick ut för andra gången idag gick vi en sväng till stan och där hittade jag en så nu kan vi ställa upp barngrinden ut till altanen så vi kan springa ut och in där. 


När Dennis kom hem åt vi lite kvällsmat innan vi gick en sväng runt kvarteret och hälsade på hos ett par grannar. Det är så mycket roligare när man är ute och kan prata med lite folk. Vi trivs så bra här och alla grannar är så trevliga!

Dags att ändra rutinerna?

Nu känns det som att det är dags att ändra på Selmas sovrutiner och helt ta bort hennes tupplur på dagen. Jobbar skjutit på den mer och mer så den senaste tiden har hon somnat alldeles för sent på dagen vilket leder till att hon inte somnar för kvällen förrän 22. Det känns inte som om det spelar någon roll hur länge hon sover heller för hon håller ändå igång alldeles för sent på kvällen. Häromdagen somnade hon faktiskt redan vid 11 på förmiddagen men somnade ändå inte förrän 22 på kvällen. 

De senaste två dagarna har hon inte sovit alls på dagen och igår somnade hon i soffan vid 18 men det var ku alldeles för tidigt så Dennis väckte henne snabbt och höll henne vaken så hon somnade för kvällen vid 19.30. Idag har hon inte heller sovit på dagen och somnade inte ens i bilen när vi åkte och hälsade på hos faster Johanna på eftermiddagen. Trots att hon inte hade vilat på hela dagen så somnade hon inte förrän 20.30! Hur mycket energi kan en 2,5-åring ha?!? Det kanske beror på att det är så ljust på kvällarna men innan har hon alltid slocknat vid 18-19 om hon inte har vilat på dagen. 

Kan nog bara konstatera att fröken allt får hålla sig vaken på dagarna annars kommer jag somna före henne på kvällarna. 😴






Mio 8 månader

Nu har det gått några dagar för mycket men den 11:e blev Mio åtta månader. Hjälp han är ju snart 1 år! Det går för fort. Jag vill stoppa tiden och ha honom så här liten ett bra tag till. Den här åldern tror jag har varit den "lättaste" med barn. Man har fått bra rutiner gällande mat och sovandet och de sitter still där man sätter dom. Ett plastlock eller en rolig leksak kan vara bra underhållning en lång stund. De är helt enkelt ganska nöjda med ganska små medel. De är lätta att ta med och kan somna lite var som helst när som helst och man är inte helt beroende av att tuppluren ska inträffa i "rätt" tid för att inte förstöra nattningen. 

Det som inte funderar så bra nu är det där med maten. Äter gör han ju men vara från mig än så länge. Jag försöker med flaskan men den är han inte ett dugg intresserad av. Jag vet inte hur jag ska få honom att äta gröt eller välling eller något annat. 😳

Go är han iallafall. Man blir attackerad av kramar och pussar och han vill gärna att man pratar med honom. Mitt lilla hjärta! ❤️





Blommor och klänningfynd

Idag har vi hållit igång ordentligt från morgon till kväll! Mio vaknade redan vid 6 vilket är ganska tidigt för att vara honom. Inatt var 6:e natten (tror jag) som han sovit hela natten! Jösses vilken lyx! I vanliga fall så kan vi nästan sova till 7-7.30 nuförtiden. Även Selma sover längre på mornarna men det kan ju bero på att fröken inte somnar förrän 22 på kvällarna. Inte mycket fri hopp och lek för mamman och pappan innan vi stupar i säng också. 

Hela förmiddagen var vi ute och lekte och Mio sov gott i vagnen från 9.30-13.30 och sen fick jag väcka honom för lite mat eftersom jag skulle iväg med farmor. Vi åkte till Karleby handelsträdgård för att köpa lite blommor till vår altan. Jag frågade "blomgubben" efter gröna växter eller blommor som inte drar åt sig getingar och som tål mina inte så gröna fingrar. Vi hittade lite blandat som jag inte kommer ihåg namnen på men det blev fint. Selma fick en egen blomkruka att plantera i och ett par smultronbuskar. Ska bli spännande att se om det kommer några små bär.



Mio tyckte blommorna var spännande men Selma var framme och sa till honom att inte röra mammas blommor. Min ordningspolis! 💕

När jag körde hem farmor stannade vi en snabb sväng på Lidl. Där hittade jag två maxiklänningar som fick följa med hem. Jag har letat efter långklänningar för jag trivs så bra i det. Jag är supernöjd med den blommiga klänningen och den svarta kommer jag nog hänga mycket i här hemma. Att dom kostade 99 kr styck var ju ingen nackdel. 👍🏻





BVC-besiktning

Igår var vi på BVC med båda våra små. Det var Selmas 2,5-års kontroll och Mios 8-månaders kontroll.

Selma klarade allt galant och lekte på "rätt" sätt enligt BVC-sköterskan. Hon fick berätta vad olika saker var, typ en bil, en ko, en docka, en boll osv. Sen skulle hon välja ut den stora av två bilar och följa instruktionen att "stoppa vovven i koppen". Inga problem för denna lilla tös. Det enda hon hade att "anmärka på" var att hon uttalade sch-ljudet, typ sked, lite dåligt men det var inga konstigheter utan det kommer säkert bli rätt tids nog. Selma är nu 12,2 kg tung och 88,8 cm lång = gratis inträde på Skara sommarland där barn under 1 meter går in gratis. 👍🏻 Nästa kontroll för Selma blir vid 4 år, en evighet bort. 

Mio klarade sina tester också, iallafall att följa ett föremål med blicken, ta tag i det, smaka på det och byta hand. Han är nu 68,3 cm lång och väger 7050 g. (Selma vägde 7660 g och var 69,2 cm lång vid 8 månader) Han fick underkänt på vikten då hans viktkurva har gått ner. Det beror väl dels på att han fortfarande lever på enbart amningen och att han springer runt som en liten tok i gåstolen. Vi får iallafall försöka lägga i en högre växel vad gäller gröt eller annan mat. Jag tycker att det vore skönt om han kunde börja äta något annat så jag kunde vara hemifrån lite längre än ett par timmar. 

Igår kväll försökte vi med lite gröt och en skvätt välling men det resulterade i en kaskadspya. Vet inte om det berodde på maten eller att jag hade stoppat i honom för mycket mat eller att han satte i halsen men upp kom det iallafall. Han har reagerat på samma sätt med både fruktsmoothie och brödsmulor så lätt för att kräkas har han definitivt. 😳

Ett stort plus är att Mio har sovit hela natten, fyra bättre i rad! Underbart!



Underbara sommardagar!

Jösses vilket underbart väder vi har haft de senaste dagarna! Man kan inte annat än att njuta av värmen och solen. Allt blir så mycket lättare och roligare när det är fint väder och dagarna går så fort när vi kan vara ute hela dagarna. 

Jag är så glad att vi har altanen att vara på och eftersom den är så stor (ca 66 kvm) så gör det inte så mycket att vi inte  har någon gräsmatta än. Dessutom så har Dennis satt upp kompostgaller runt altanen där vi inte har staket så nu kan vi ha öppet ut utan att vara oroliga för att Selma ska smita! 😊

Här kommer massa bilder från de soliga dagarna:

Selma har fått en cykelhjälm så nu fick hon ta ut sin sparkcykel och hej vad det gick 😊👏🏻





Liten paus på grannens mur.

Bad på altanen. Inte världens störta pool men det duger att svalka sig i lite.







Korvgrillning hos farmor Rut








Bad och bus med kusinerna hos mormor och morfar.









Imorgon blir det babysim och BVC-besök för båda barna. Selmas 2,5 års kontroll och Mios 8 månaders kontroll. Spännande!


Nu händer det grejer!

Åh vad bra vi, eller min man, har jobbat på med huset i veckan! Dennis har varit ledig hela veckan så nu har vi fått gjort en hel del. Garagegolvet är helt klart och vi har även fått upp lite förvaringshyllor av olika slag.




Altanen har fått ett superfint staket. Nu ska vi bara fixa till en provisorisk inhägnad så barnen kan härja fritt där ute. Studsmattan ska inte stå på altanen utan ska ner på gräsmattan...när jordhögarna har omvandlats till en gräsmatta. Altanen är drygt 60 kvm stor så vi får plats med lite mer än bara bord och stolar så tanken är att vi ska fylla på med någon loungegrupp, bord och stolar i barnstorlek, grill, dynbox och några krukor. 





I torsdags åkte vi och köpte möbler till altanen. Det blev så bra och jag är supernöjd med bordet. Det är ca 2 meter långt också kan man lätt fälla ut det med hjälp av en inbyggd iläggsskiva så det blir ca 2.60 meter långt. Vi köpte 10 stolar så vi kan ha 6 stolar framme på altanen. När vi har fått klart framsidan ska vi även ha en liten altan där också och då ska vi ha de resterande stolarna där. Då kan vi bara fälla ut bordet och flytta runt stolarna om vi blir många. 😊

Utan iläggsskiva

Med iläggsskiva

Idag har det äntligen varit lite finare väder och det ser ut som om det blir riktigt bra väder hela veckan! Så härligt! Vilhelmsro Gårdscafe som ligger precis nedanför oss hade loppis idag så vi fick förbi och fyndade lite kläder till Selma. 








RSS 2.0