Sommartid

Nu är det officiellt sommartid! En timmes kortare sömn gör ingenting när man vaknar av att solen lyser in och väcker en på morgonkvisten. Ännu en dag med strålande solsken har det varit idag och vi har varit ute och gått massor. Vi började med en tur genom stan som givetvis inte var öppet så vi fortsatte till min kusin där vi gjorde ett litet stopp i deras trädgård. Därefter gick vi förbi pappas lager där Dennis var och vårfixade med bilen så nu blänker den och har fått på sommardäcken. Jag och Selma fortsatte hem till mamma och pappa som i och för sig inte var hemma men det kändes roligare att äta lunch där än i lägenheten. Lunchen idag bestod av McDonalds. Efter att Selma fått leka av sig lite fortsatte vi vår promenad och gick förbi Rabalder innan vi stannade till hos faster Johanna där vi fick fika.




Selma fick prova Johannas solglasögon...dom var bara liiiite stora! 😎

Selma 4 månader

Igår fyllde Selma 4 månader! Grattis unge! ❤️ När vi vaknade åt vi frukost och gjorde oss iordning och gick upp till stan. Jag kikade in på Lindex och köpte ett par byxor till Selma, känns som det alltid saknas. Bodys har hon gott om. Därefter gick vi hem till mamma och pappa där vi spenderade resten av dagen och kvällen. Selma fick en ny mössa av mormor!





Vårvädret är helt fantastiskt när det är så här fint! Strålande solsken, klarblå himmel och vindstilla. Vi hade en skön dag i solen.







Dennis hade Selma i knät när han åt frukost imorses och han hann precis säga "snart får vi hålla i sakerna för hon börjar nog snart ta tag i saker framför sig" så hade hon greppat tag i skålen... Det slutade med att Dennis hade resterna av frukosten i knän! 😊






Städdag

Idag har jag varit lite mer effektiv än vad jag var igår. Gizmo kom vid 7.00 så då gick jag ut med honom innan Dennis åkte till jobbet. Därefter vid 8 gick jag ut en lång promenad med Selma och det var såå skönt, om man gick år rätt håll för det blåste ganska mycket. Det är underbart att veta att man har hela våren och sommaren framför sig.



Resten av dagen har vi varit hemma och jag har städat hela lägenheten medan syskonen sov. Dennis kom hem på lunchen så då passade jag på att gå ut med Gizmo igen. Han har blivit helt otroligt envis och ska bestämma vilken väg han ska gå. Det brukar gå bra tills det är dags att vända och gå hemåt igen, då tröttnar han.




Imorgon ska det bli riktigt dåligt väder så då tar vi nog en "Sons of anarchy-dag"!


Energi?

Konstigt nog är jag tröttast på måndagar nu för tiden... Undrar om det beror på att vi är väldigt lata på vardagarna när vi är själva jag och Selma och på helgerna hittar vi på mer saker och vilar inte lika mycket?? Jag känner mig fortfarande väldigt trött i kroppen men nu har jag bara tänkt amma ett par månader till så kanske jag blir piggare när jag slutat amma. 

I fredags var mamma ledig så då var vi där nästan hela dagen. I lördags var vi på kalas hos lillebror för Malin fyllde år och på kvällen var vi hemma och lagade mat. Igår var vi ute och gick och passade på att kika på vilka tomter som är lediga på Vilhelmsro, tankarna på att bygga nytt bara växer och det känns inte som om det finns så mycket annat att välja på. 


På kalas!

Idag gjorde vi inte mycket på förmiddagen men efter lunch gick vi ut och gick och det var tur för sablar vilket skönt väder det var. Hade paltat på mig både halsduk, vantar och mössa men det var bara att ta av. Stannade en stund hos mamma och pappa och fikade och på vägen hem stannade vi hos faster Johanna och fikade lite till! 

Jag känner på mig att vi kommer få fullt upp med Selma när hon börjar ta sig runt på egen hand för nu är hon inte still många sekunder, benen går i ett! Nyfiken är hon också!


Det tar nog inte lång tid innan hon vrider runt från rygg till mage. Förra veckan slog hon runt från mage till rygg två gånger. 



Den här filten gillar hon att kika på. Undrar om det är bokstäver eller hjärtan hon gillar!



Teletubbies var skoj att titta på.



Vips så var strumpan i munnen istället för på foten...

Mer presenter

Hon är allt lite bortskämd redan den lilla och får presenter med jämna mellanrum!

Av mormor och morfar fick hon lite kläder från Alfons Åberg.


Av farmor fick hon ett sött sommar-set.


Av kusin Alma fick hon en ursöt klänning med hjärtan. 


Min förkyldning känns bättre idag och Selma är fortfarande frisk så hon har förhoppningsvis klarat sig. Tur att det är så tråkigt väder ute så vi kan hålla oss inne med gott samvete men det kan bli bättre snart för imorgon kanske vi orkar oss ut en sväng.

Vi fortsätter att öva på att ligga på mage men hon tycker fortfarande att det är tråkigt och tröttnar snabbt. Tur att pappan är så uppfinningsrik och kom på att man kunde lägga en kudde under henne. Det blev helt plötsligt mycket roligare, kanske för att hon kommer upp lite bättre och ser mer, för hon låg så en bra stund utan att protestera. En prasselbok är nya favoriten så den lockade nog lite också.







Förkyld

Jaha då har det hänt! Bacilluskerna har hittat mig och förkyldningen är ett faktum! Jag har inte varit sjuk på drygt ett år då jag hade halsfluss och trots handtvätt och handsprit så det skvätter om det så är jag nu snuvig. Än så länge är det bara snuva och lite trötthet och inget halsont, feber eller huvudvärk. Får hoppas att det håller sig så. Det jobbigaste nu är att inte pussa på Selma så hon blir sjuk också.


Igår fick hon spendera hela dagen i pyjamasen men hon var lika glad ändå. Nu sover hon så jag ska nog passa på att vila lite också innan det är dags för nästa lekpass...eller så tittar jag på sista avsnittet av Sons of Anarchy på Netflix. 😊

En helt vanlig lördag

Den här lördagen började jag med en snabbsväng på stan. Selma behövde en större overall som är lite tunnare än den hon har och jag hade tidigare kikat på en på Lindex som det fick bli. 


När jag kom hem gick vi ut och gick en sväng alla tre. Jag hade ställt in siktet på Falbygdens Ost för där vet jag att de säljer Aco kolor som jag var riktigt sugen på. 


Jag kikade även in på Påskmarknaden där det kryllade av färgglada saker, jag hade kunnat köpa med mig allt hem! 


Det är så skönt att Selma tycker om att ligga i vagnen och även om hon vaknar när vi är ute och går så kan hon ligga i vagnen och kika på mig och sina pingviner i vagnen. 



Redan fredag igen

Då var den här veckan redan slut och det har gått lika fort som vanligt. Dennis har börjat jobba inom psykiatrin här i stan och där ska han vara i tre månader. Det blir väldigt stor skillnad när han slipper pendla till Skövde. När han var på medicin åkte han strax efter 7 och kom hem vid 18.30 och nu åker han strax innan 8 och är hemma igen strax efter 17.00. Igår kom han hem på lunchen och sen följde jag och Selma honom tillbaka till jobbet. 

Vädret den här veckan kan man knappast klaga på och vi har varit ute och gått varje dag. På mornarna har vi legat kvar i sängen...väldigt mysigt!




Nu ligger Dennis och Selma och pratar på golvet. Ikväll blir det nog hämtmat och massa godis!







Jag vill ha ett hus!

Nu har vi letat efter annat boende ett bra tag och längtan efter ett hus har definitivt ökat sedan Selma kom. Vi har trivts bra här de senaste fem åren. Den 1 april har vi bott här i fem år! Närheten till stationen har ju varit prioritet under tiden som Dennis pluggat men nu när han är klar kan vi bo vart vi vill i den stora staden! 😊 

Det jag saknar mest nu är en tvättmaskin. Själva lägenheten funkar än så länge tills Selma börjar sova i eget rum...än så länge har hon inte ens lämnat vår säng! Det är även lite bökigt att komma ut med vagnen. Jag bär liggdelen ner till chassit som står i ett skjul utanför. Nu när det är så fint väder hade det varit skönt att kunna sätta sig utanför lite så Selma kunde fortsätta sova i vagnen istället för att gå in igen efter promenaden. Jag kommer garanterat att sakna en trädgård nu när våren och sommaren kommer. Tur att mamma och pappa har en vi kan få låna! 😊

Det enda problemet nu är ju att det inte dyker upp något hus vi vill ha...ett litet problem bara! Vi har tittat på en hel del hus vilket har varit lärorikt. För varje hus vi tittat på kommer vi närmare vad vi vill ha för typ av hus. Nu har vi börjat fundera på att bygga nytt men det är ju ett ganska stort projekt och mycket pengar. Vi håller tummarna för att vårt hus dyker upp snart!


Hårbekymmer

Nu har det börjat, jag har börjat tappa håret. Än så länge känns det inte så stor skillnad men jag hittar mina hårstrån överallt! Jag har aldrig haft så tjockt hår som jag hade under graviditeten vilket tydligen beror på att hormonerna gör så att man inte tappar så mycket hår. Nu däremot har väl hormonerna valt att släppa håret fritt... Det borde finnas någonting man kan göra för att undvika håravfallet förutom att vara gravid, för det är jag inte så sugen på att bli riktigt än! Jag vågar ju inte stoppa i mig vilka tabletter som helst nu när jag ammar...men å andra sidan är Selmas kaluffs ganska tunn så det kanske vore bra för henne också! Hon har fått tillbaka håret som hon tappade på hjässan men har tappat håret på sidorna. I nacken har hon fortfarande ganska mycket hår, vi får väl se om hon får behålla det! 😊

Nya saker

Selmas gammelmormor/gammelfarmor (Dennis mormor Helmy) har stickat ursöta strumpor och vantar till Selma! 


Vi har märkt att Selma inte trivs så bra i babysittern. Hon trivs jättebra i babygymmen och kan ligga där jättelänge och prata och greja eller så vill hon stå upp men halvsitta vill hon inte göra. Därför köpte vi en Bumbo till henne som hon kan sitta upprätt i och den gick hem. Hon var lite skeptisk först men sen verkade hon trivas. Hon har inte full kontroll på huvudet men ganska bra går det. Det får bli korta stunder till en början. 








Hon lär sig snabbt!

Nu har vi övat på att ligga på mage några korta stunder varje dag och det börjar ta sig! Jag får hjälpa till med att placera armarna under henne och då ligger hon så en stund. Sen får hon av någon anledning för sig att sträcka ut armarna åt sidorna eller bakåt och börjar vagga fram och tillbaka. Det dröjer nog inte länge innan hon slår runt! 











Handkontrollen börjar också bli bättre och nu greppar hon tag i allt som kommer i vägen, sina kläder, mitt hår, mina kläder och sina leksaker. 



Nu är det fredag igen! Förstår inte hur fort veckorna går men det måste väl betyda att vi har roligt på dagarna. Igår hade vi finbesök från Göteborg hela dagen av tant Emelie. Det var väldigt mysigt och vi hade en bra dag och Selma skötte sig finfint som vanligt. Tack söta Emelie för att du tog dig tid att komma och hälsa på oss! :) 

Ligga på mage

Vi försöker öva på att ligga på mage men det går så där! Selma har inte riktigt förstått hur hon ska göra med armarna. Hon är urstark i rygg och nacke och har inga problem med att hålla huvudet uppe, och även benen så hon ser ut som en ostbåge. Däremot vill hon inte ha armarna under sig utan sträcker ut dom åt sidorna. Behöver jag säga att hon tröttnar väldigt snabbt och blir jättearg?! 😊





Vi får nog fortsätta öva lite mer!
RSS 2.0