Selma 18 månader

Den 29 maj blir vår lilla tös redan 1,5 år. Det händer så mycket hela tiden och jag kan inte riktigt sluta fachineras över hur mycket hon lär sig och snappar upp. Förra måndagen var vi på BVC för kontroll och vaccination. Hon vägde in sig på 10 kilo och är nu 78 cm lång. Här kommer Selma i bilder:

Jag hade visst blött ner golvet när jag duschade men det fixade Selma.

Självgående gräsklippare än mer intressant än lekplatsen så här blir vi ståendes.. Favoriten är även att kolla på "klä-klä" genom fönstret då grannen har en...


Häromdagen hittade hon sitt gamla babygym i förrådet så det var vara att ta fram och sätta ihop. Tur att det snart ska användas igen men frågan är bara "av vem?"

Hon hittade även pulkan i garaget så Dennis fick köra runt henne på en kartong... Hon kanske vill ha en skrinda? 😊

Allt ska klättras på... 

..eller sittas i...

Dockan behövde tydligen en blöja...bådar gott! 👍

Håret börjar bli långt i nacken så vi fick sätta upp det lite. 😊 

Kvällarna är bra kämpiga nu och det går inte längre att lura henne med en flaska välling och sen lämna rummet. Nu får vi brottas med henne i ca 40-60 minuter på kvällarna innan hon somnar. Hoppas att det är en fas! 

Det ser visst ut som om hon har pyjamas hela tiden men det har hon faktiskt inte. 😊




















Gravid v 24

Idag går jag redan in i vecka 24. Det är skrämmande hur fort den här graviditeten går men det är väl som alla andra säger...man har ju fullt upp med ettan och dessutom har det ju varit mycket med huset också. 

Jag är inne i de bästa veckorna så just nu mår jag toppen. Det enda som spökar är fogarna som gör sig påminda om jag bär för tungt, går för fort eller är för snabb i sidled. 

Här kommer ett par bilder. Det var svårt att få till det för hur jag än stod så var skarven i spegeln i vägen. 



Ni får försöka tänka bort min fluffiga frisyr. Det är fuktigt ute idag och amningshåret som växer ut lever sitt egna lilla liv...


Garderober

Så här bra blev det med garderoberna i vårt sovrum och i hallen! Jag är jättenöjd med IKEAs PAX-lösningar och garderoberna känns både praktiska och rejäla! 👍 Det ska upp skjutdörrar i sovrummet också som ligger och väntar i garaget och vi har även köpt till belysning dit. 






Det ät gott om plats kvar i garderoberna i sovrummet så det känns väldigt luftigt än så länge. Jag borde även rensa ur garderoberna igen för det är mycket som jag inte vill/kan ha på mig men det får bli ett senare projekt.

I hallen har vi valt dörrar med speglar. Vi var lite oroliga för att garderoberna skulle ta upp för mycket plats när vi var i huset och mätte hallen den känns fortfarande rymlig.









Nu ska jag byta tvättmaskin för det är nog den som piper där ute i tvättstugan. Det är ett himla pipandes på alla maskiner här! 😊 Fick snabbt lära mig att använda barnlåset för det var någon som tyckte att de lysande knapparna var väldigt intressanta! 



Slutbesiktning och inflyttning.

Nu har det redan gått över en vecka sedan slutbesiktningen och sedan vi fick vårt hus. Slutbesiktningen gick bra och besiktningsmannen var lika petig som vi hade hoppats på. Det är lite saker som ska åtgärdas och de stora bitarna är att golvet i garaget ska slipas om eftersom det är ganska "håligt" och ojämnt. Fasaden har även små sprickor vilket inte ska finnas så här tidigt så de brädorna ska helt enkelt bytas ut mot nya. Sen såg vi även att tapeten i köket sitter snett. Det syns väldigt tydligt eftersom rutorna följer taket så det får de också göra om. 

För övrigt kom vi överens med JB om de tillägg och priser som dykt upp längs vägen. Vi har varit noga med att kolla upp pristillägg för våra ändringar och val under tiden som bygget vart igång så där blev det inga överraskningar. Däremot har det uppkommit lite diskussioner om fakturan för grunden som blev dyrare än vad vi hade räknat med. 

I lördags förra veckan så körde vi det första flyttlasset och på söndagen tog vi resten och sov första natten i huset. Vi trivs så otroligt bra och allt är så fint. Det känns så lyxigt att gå runt i huset och njuta av tanken att vi faktiskt ska bo här. Planlösningen och storleken på rummen är perfekt. Vi var lite oroliga över att vårt sovrum skulle vara för litet men det är alldeles lagom. Vi får gott och väl plats med en byrå och kommer även på plats med en spjälsäng till bäbisen när det är dags. 

Ikväll har vi äntligen fått upp garderoberna i vårt sovrum så ska jag ta lite bilder på huset när det är möblerat  men jag vill få undan alla väskor med kläder som står överallt först. Gardiner har vi inte heller fått upp än. Jag köpte tyger till Selmas rum och även till allrummet, tror jag, så dessa ska sys upp. 

Det har varit en hel del att göra men med Selma springandes runt omkring och pilla på allt så tar allt lite längre tid. Än så länge har vi fått upp taklampor i alla rum. Vi har skruvat ihop garderoben i hallen och satt på skjutdörrarna dit. Tv-bänken är ihopskrivad men det saknas en gänga till det ena benet så IKEA ska skicka ett nytt underrede. Det gick inte att få tag i enbart gängan. Vi har inte fått igång varken bredband eller tv-kanaler än men i torsdags kom paketet från Viasat så nu väntar vi bara på att kortet ska bli registrerat vilket kan ta upp till 10 dagar. Tur att vi har annat att göra än att glo på tv. 😊 Postlådan ska skruvas upp så vi kan börja ta emot alla roliga räkningar som kommer börja rulla in...eller så drar vi på det lite för i torsdags kom brevbäraren in med posten. 👍

Elektrikern kommer få bakläxa för det är en del som är knasigt. I förrgår när jag skulle starta den första tvättmaskinen så fanns det ingen ström dit. Torktumlaren startade utan problem men inte tvättmaskinen (de sitter i olika uttag). Dennis slog av och på strömmen och då startade den men efter halva programmet så fanns det helt plötsligt ingen ström igen... Dessutom hade vi sagt att vi ville ha dimmer till taklamporna i vardagsrum och kök men det märkte vi att vi inte hade när vi satte upp lamporna igår. 

För övrigt är huset alltså helt fantastiskt. Vi har haft turen att få en jättebra snickare som varit väldigt noggrann och gjort ett toppenjobb. Han har även hört av sig om det är någonting han undrat över vilket är väldigt uppskattat. Då blir det ju rätt (och som vi tänkt) från början.

Känslan av att äntligen bo i hus, vårt egendesignade hus, är så bra. Det jag njuter mest av förutom att det är så fint är att det finns så mycket utrymme överallt. Det finns gott om plats i hallen till alla ytterkläder och även Selmas plagg får plats. De har legat i en fotöljen i vardagsrummet innan. Kyl och frys är stora och rymliga och alla skåp och lådor i köket känns välplanerade och allt får plats så som jag hade tänkt mig. Vi har äntligen en egen tvättstuga och kan tvätta när vi vill (om bara strömmen fixas till). Selma har ett eget rum med alla sina leksaker i så vi inte behöver ha allt framme i vardagsrummet. Vi har ett kontor där alla pärmar och annat smått och gott får plats. Vi har ett jättestort garage som tills vidare fungerar som förråd då vi inte får in någon bil pga nivåskillnaden från uppfarten och in i garaget. Golvet ska ju dessutom slipas och och därefter behandlas och väggarna ska målas innan vi börjar använda garaget som garage. Tur att det är vår. 👍

Selma tycker nog också om huset. Hon springer omkring och tittar överallt och vet vart hennes rum är. Hon sov i vårt sovrum första natten men sen ställde vi in sängen i hennes rum så hon har somnat där alla kvällar. Däremot får vi gå in och hämta henne på natten när hon vaknar men så var det även i lägenheten. Hon vaknade och ville komma över till oss. Än så länge har hon sovit en hel natt i sin säng och jag hoppas att hon kommer göra det fler nätter...iallafall efter den 1 september! 😳


RSS 2.0