Selma 7 månader

Idag fyller Selma redan 7 månader! Det är väl ingen idé att ens reflektera över hur fort tiden går...den går ju lika snabbt ändå! Fy! Jag vill vara hemma med henne för alltid! 






Älskade unge om du visste hur glada vi är att du är en del av våra liv!


Uppdrag mat

En liten sammanfattning av Selmas matvanor... Gröt går inte alls! Vi har testat risgröt, fullkornshavregröt och banangröt men ingenting funkar. Om vi "fuskar" med lite fruktsmoothie går det bättre men hon föredrar helt klart fruktsmoothien som den är. 

Häromdagen fick hon banan- och persikopure vilket hon verkligen gillar...däremot försökte jag med en vanlig mosad banan men det tvärvägrade hon! 

Favoriten bland puréer är helt klart majs och sötpotatis. Den tycker till och med jag är god! Enbart majspuré går också bra. 

Vällingen börjar fungera. Hon fick första flaskan för någon vecka sen och då slurpade hon i sig hela flaskan som vi hade tillagat. Sen kom det några dagar som jag försökte ge henne flaska med välling igen men då ville hon inte alls ha. Jag försökte till och med hälla över vällingen från flaskan till pipmuggen och även mata henne med sked men det gick inte heller. Sen läste jag att det kan vara lättare om den som inte ammar testar att mata med flaskan, så Dennis fick sköta nattrutinen med blöjbyte och pyjamas medan jag höll mig undan. Vips så tog hon flaskan igen! Nu har vi gjort så ett par dagar och det verkar funka så vi fortsätter några dagar till så kanske jag kan testa sen också! 

Slut! 

Eftersom både majsvölling och majspuré funkar kanske vi ska testa majsgröt också, den kanske går hem hos fröken! 

Tjejshopping i Skövde

Igår åkte jag och Selma till Skövde tillsammans med Empa för en shoppingdag. Empa hade fått barnledigt så det var bara vi tre tjejer. Selma skötte sig bra och vi fick en del bra handlat. Commerce är dock inte det mest barnvagnsvänliga köpcentrat. Det är väldigt mycket olika nivåer och det är en ren gissningslek vart man hamnar när man kliver in i en hiss! 😳

Selma behövde fler strumpor eftersom de flesta numera har hälen mitt under foten. Missade dock att köpa med halkskydd.

En sommarklänning (vi räknar med mer sommarvärme) och en kofta.

Vi behövde även fler pyjamas eftersom jag fortfarande trycker ner henne i storlek 62 fast hon har 68 på allt annat. Det har gått bra om man drar i dom efter tvätt! 😊

Jag fick en klänning från H&M. Blir nog bra en varm sommardag med ett par leggings. Klädkraven har verkligen ändrats på senare dar och bekvämligheten kommer definitivt först! 😊




Abstinens...

När suget och längtan sätter in finns det inget som kan skingra tankarna. Hela dagarna går åt att planera och se fram emot att få stilla suget... Gekås Ullared jag kommer snart!!! 😄

Midsommar

Då var den här midsommaren över och vilken bra midsommar det har varit! För fjärde året i rad hyrde vi en stuga tillsammans med mina vänner och i år hittade Linda en stuga på Särö. Det var nog det bästa huset hittills med tre olika hus och totalt 12 bäddar. Det enda som inte var så bra var att diskmaskinen var ur funktion så det blev en del diskande. Tur att vi var 12 personer som kunde hjälpas åt!

Vi brukar dela upp måltiderna så att alla par har ansvar för handling och tillagning av en måltid, ett par köper frukost och ett annat par ansvarar för det andra livsviktiga som godis och kaffe! Linda och Joel hade midsommarlunchen och det var ingen dålig lunch! Smörgåstårta, laxtårta, västerbottenostpaj, sill och färskpotatis, köttbullar och prinskorv och som avslutning blev det jordgubbstårta.









Jag och Dennis hade ansvar för fredagens middag och vi bjöd på grillad kyckling och majs, potatissallad, grönsallad, bearnaisesås och bbq-sås. Till efterrätt blev det en favorit som är en mix av pannacotta och cheesecake.

Förutom oss 12 vuxna så var Selma självklart med och hon hade sällskap i form av en liten Emma på 1,5 år. Det är så kul att se hur intresserad Selma är av andra barn...och andra barns leksaker! 😊

Det har gått otroligt bra att ha med Selma. Hon verkar verkligen tycka om när det är folk runt omkring och när det händer mycket. Hemma blir hon nog lite uttråkad. Hon är inte blyg än så länge så det har gått bra att lämna över henne till andra famnar! 

Åsa har famnen full av barn

Selma i sin fina midsommarkrans som Linda fixade

Familjen Ericsson/Blomgren

Blivande brudpar nr 1 -  Åsa och Pär


Blivande brudpar nr 2 - Helene och Erol


Emelie och Joel

En härlig kvällspromenad (kombinerad med nattning) i solnedgången


Tack mina fina vänner för ännu en fantastisk midsommar! (Jag lyckades tyvärr inte fånga alla på bild, måste bli bättre på att ta kort!)

Möhippa X2

I helgen har jag och Selma varit i Göteborg eftersom två av mina fina vänner ska gifta sig i sommar och det var dags för möhippa. Vi slog ihop möhippan eftersom Åsa bor i San Francisco och Heléne i Stockholm. Eftersom jag fortfarande ammar Selma och Dennis jobbade natt mellan lördag och söndag så fick Selma vara med. Det gick jättebra och hon var glad hela dagen och kvällen, skönt!

Vi började dagen med att väcka de två blivande brudarna som låg och sov i samma rum. Därefter fick de jättefina kläder som Linda hade fixat och så åt vi frukost. 










Första aktiviteten som var bokad var femkamp på Gökboet i Göteborg. Efter det åkte vi upp till Ramberget och åt lunch. Därefter åkte de andra till Arken Spa i några timmar men eftersom jag inte kunde ta med Selma dit avvek vi för att sluta upp med de andra senare på kvällen hos Linda. Där hade vi vinprovning med en sommelier och åt italiensk buffé. När klockan var ca 22.30 orkade inte Selma mer så vi åkte till Dennis syster där vi sovit hela helgen. 










På söndagen firade vi Selmas kusin Alma som fyller 13 år idag! Grattis fina Alma!




Det är inte alla som får en obakad kanelbulle som födelsedagsbakelse?! 😊

Trädgårdsjakt

I väntan på egen trädgård så får vi snällt låna andras! 😊 Igår var vi nästan hela dagen hos kusinerna Saga och Loke och idag har vi slappat i mamma och pappas trädgård. Åh vad lag längtar efter en egen trädgård även om sällskapet i andras är mycket trevligt! 




Veckan som gått

Oj vad jag har varit dålig på att uppdatera bloggen det sista! Måste bero på att vi har haft så roligt och fullt upp. 😊

Måndag - 2 juni och vi firade 7 år tillsammans. Eller jag kan inte säga att vi firade så mycket, men vi kom iallafall ihåg datumet! 😊

Tisdag - började dagen med hotellfrukost på Mössebergs Kurort tillsammans med nästan hela mammagruppen. Åtta mammor och små guldklimpar som intog frukostsalen och livade upp stämningen...eller ökade ljudvolymen! Vi passade på att fota de små (minus två) innan vi skiljdes åt. Selma sitter näst längst åt höger om någon undrar! 😊


Kvällen spenderades med mina arbetskamrater på en stadsvandring i vår lilla stad med avslutning på Vilhelmsro Gårdscafe för att tacka av en kollega som går i pension. Selma charmade nog de flesta och höll humöret uppe länge! 

Onsdag - besök på BVC där vi för första gången fick bakläxa. Selma har gått upp dåligt i vikt sista månaden och bara ökat 110 gram. Förvirrad som jag är nu för tiden så glömde jag fråga hur mycket hon borde gått upp men vi ska tillbaka om ett par veckor och väga igen. Fram till dess så kämpar vi med smakportioner och välling för att se om det hjälper.


Torsdag - firade min kusin som tog studenten. Tänk att det är 13 år sedan jag tog studenten...13?!? Det är ju jättemånga år. Jag skulle iof inte vilja vara 18 igen, trivs väldigt bra precis där jag befinner mig just nu! 😊

Fredag - Sveriges nationaldag och dags för Selma att få sin "välkommen till världen present" av Falköpings Kommun. Vi började med lite musik och tal följt av tårtkalas och gemensam vandring mot Plantis! Selma gillade sin "lilla" snigel! 





Helgen har bara flugit förbi och vi har utnyttjat det fina vädret och vart ute mycket. Bäst att passa på och njuta så länge det varar. Bland annat har jag och mamma varit och kollat på de fina klänningarna på årets bal. Nu laddar vi för en ny spännande vecka med en härlig känsla i kroppen! 

Förvaringspåsar

Nu har jag dammat av min symaskin som inte är överdrivet utsliten och sytt ett par förvaringspåsar till regnskydd och myggnät som legat löst under vagnen. Själva påsarna behöver nog ingen närmare förklaring utan är sydda på enklast möjliga sätt men blev mycket fina om jag får säga det själv! 




Plantishäng

Idag gick vi bort till faster Johanna på eftermiddagen och hälsade på lite. Hon bor i O'Learys-huset så vi gick ner till Plantis så Selma fick testa på att gunga för andra gången. Hon tycker att det är roligt och det kittlar nog lite i magen för hon skrattar! 










Johanna hade med kaffe och nutellabullar så vi passade på att fika lite också!

Ny säng

Den här gången är det inte vi som fått en ny säng utan Selma. Nu återstår bara att se om hon tänker sova i den! 😊 Hittills har hon legat gott mellan oss i vår säng trots att vi har haft en vagga i sovrummet. Det har varit väldigt smidigt med tanke på att hon vaknar 1-2 gånger per natt och äter. Då behöver jag bara rulla runt och mata henne så kan vi somna om igen. 

Igår bestämde jag mig för att hon skulle få prova sin nya säng och efter att hon somnat la jag över henne i spjälsängen...och hon sov lika bra som vanligt! Hon vaknade en gång och åt och därefter lyfte jag över henne i spjälsängen igen. Inga problem alls! Den som tyckte att det var tuffast var nog pappan som tycker att hon kan få ligga kvar mellan oss... 😳

Idag när hon skulle sova gick jag in och la henne i spjälsängen, gick därifrån och efter ca 1 minut hade hon somnat själv. Hon verkar nöjd. Tack mormor och morfar!





Sommar!

Idag är det den första riktiga sommardagen, 1 juni. Än så länge har vi haft en jättefin vår med många varma och soliga dagar! Underbart att vara mammaledig! 

Idag gick vi upp till djurparken med Selma på morgonen. Dennis fick ett extra träningspass eftersom han fick putta vagnen uppför berget! 😊 

Nu har vi ockuperat mamma och pappas trädgård eftersom vi än så länge inte har någon egen. Selma ligger i vagnen och sover, Dennis åker rullskidor och jag solar benen för första gången på två år! Förra sommaren satt jag påklädd i skuggan eftersom Selma låg i magen och jag kände mig så där lagom smärt och smidig. 




Måste hålla vagnen i rörelse! 😊
RSS 2.0