Bytesmarknad

Idag var den första av årets två bytesmarknader. Självklart var jag där och fyndade men i år har jag även sålt lite. Plockade ihop lite urväxta kläder och lämnade in för försäljning. 

Hittade lite fynd också men endast till Mio, jag hittade ingenting till Selma även om jag gick flera rundor. Kom på mig själv att jag gick och kollade efter de saker jag själv har lämnat in. Såg att en hel del fanns kvar men vi får väl se vad som finns kvar att hämta i eftermiddag.  








5 bodys, 1 tröja, 2 byxor och en uv-dräkt för 120 kr. 👍🏻


Härliga fredag!

Idag har verkligen fredagskänslan infunnit sig! Jag och barna har haft en jättemysig förmiddag som inkluderade en liten promenad i solen! Mio somnade gott i vagnen och Selma var nöjd och satt still utan att tjata om att hon ville gå ur och gå. Jag vände på hennes sittdel så hon såg framåt istället och det var tydligen mycket mer intressant än att kolla på morsan. 😊 

När vi började närma oss hemmet så fick hon gå själv och även om Mio vaknade så satt han nöjt och lugnt i vagnen och kikade. Selma skulle nog kunna vara ute hela dagarna för det märktes inte på henne förrän vi kom hem att hon var trött. Hon slocknade i soffan på 5 minuter. Mio var tydligen också lite trött och somnade i matstolen... ❤️




Det är så skönt att han är lite större och så nöjd och go! Han kan sitta långa stunder i gåstolen och leka med sina leksaker och så fort man pratar med honom lyser han upp som en sol! Älskade lille pöjk! ❤️


När Dennis kom hem åkte jag iväg och handlade och var även och lämnade in lite kläder till morgondagens bytesmarknad, jag är laddad! 👏🏻

Ikväll blir det hämtmat och ett glas rött. Underbara fredag! 


Förskola

Även om Selma redan är två år så har hon ju inte börjat på förskola än. Vi hade sökt plats från den 1 augusti 2015 men eftersom jag blev gravid igen så valde vi att ändra förskolestarten till den 1 mars 2016. Detta gjorde vi dels för att vi inte vill ha Selma på förskola under vintermånaderna när Mio är så liten och dels för att vi inte ville skola in henne samtidigt som lillebror kom. Nu i efterhand är jag glad att hon har varit hemma för jag hade nog inte orkat någon inskolning i augusti, var ju ganska stor och trött då. Dessutom så blev det ju lite kaos när Mio föddes och det var en stor omställning för oss alla ändå. 

När jag ringde innan jul för att kolla hur det ser ut med platser så visade det sig att vi inte kommer att få någon plats till våren på Vindängen som vi sökt på. Det är dessutom fullt på varenda förskola i hela tätorten. Då kan man ju undra hur vi skulle ha löst det om vi var tvungna att börja jobba och inte hade varit hemma med Mio?!? 

Nu har vi iallafall fått besked om att hon har en plats på Vindängen och får börja den 22 augusti. Det känns så bra och nu i efterhand är jag glad att hon inte ska börja redan 1 mars. Vi har ju hela våren och sommaren framför oss och nu när Mio äntligen somnar gott i vagnen, eller bara sitter och kikar, så kan vi ju faktiskt komma ut på dagarna! 

Femmånaderskontroll

Idag har vi varit på BVC för mätning, vägning och vaccination. Tänk att Mio redan är fem månader. Han är ju ingen bäbis längre! Nu sitter han med oss vid matbordet och kan hänga en stund i gåstolen. Så skönt! 

Vågen stannade på 6 500 gram och han är nu 65 cm lång. 







Vi har även gjort stora framsteg med vagnåkandet och vid flera tillfällen har han nu somnat gott i vagnen. Jag kan inte beskriva glädjen och lättnaden över att komma ut på lite promenader! I tisdags när det var soligt och fint gick vi en sväng på förmiddagen och när Mio hade somnat stannade vi vid lekplatsen så Selma fick leka. När Dennis hade kommit hem gick vi ut en sväng till och då somnade båda barnen gott i vagnen. 👏🏻 Sen gick vi även ut en sväng med Sigge, det är den lilla pricken på kortet under..







Nutellakaka

Idag är det inte bara lillebrors 31-årsdag (grattis Patrik!) utan även nutellans dag. Och det är klart att nutellan ska ha en alldeles egen dag även om det är det godaste som finns alla andra dagar också! 

Den här tog inte lång tid att slänga ihop och receptet hittade jag på Jennys matblogg. 

4 dl nutella
2 ägg 
1 dl vetemjöl 
Pistagenötter 
Flingsalt

Vispa ihop nutella och ägg och vänd därefter ned mjölet. Häll upp i en smörad form och strö över pistagenötter och flingsalt. Grädda i ugnen på 180 grader i 15-18 minuter. Ställ in i kylskåpet i minst fyra timmar och ringla över lite ljummen nutella. Kan säkerligen serveras med lite grädde. Har inte smakat än men det ser jag fram emot!



Utflykt till berget

Idag har vi äntligen haft lite vettigt väder så vi har varit ute massor! Först gick jag och Selma upp till stan en sväng så hon fick sova i vagnen (Mio sköter sig inte i vagnen så han fick stanna hemma!) och på eftermiddagen lämnade vi av Mio hos faster Johanna och åkte upp till Selmas favoritställe, Mössebergs djurpark. Hon skulle nog kunna vara där uppe varje dag, i flera timmar! 








Favoriten var när hon fick gå in till marsvinen och mata dom med sallad och gurka. Dessutom fick hon klappa små kaninungar som bara var en månad gamla. 







Mio hade haft det bra hos faster och det är så skönt att kunna lämna honom en stund utan att oroa sig för att han ska bli akut hungrig. 










RSS 2.0