Selma 5 månader

Idag blir tösa fem månader! Fy vad fort tiden går! Vi har firat dagen med ett besök på bvc där det var dags för en ny omgång vaccin. Det gick mycket bättre idag än förra gången och även om hon blev ledsen när hon fick sprutorna så gick det över snabbt. Idag vägde hon 6 930 g och var 64,6 cm lång. Resten av dagen har vi varit hemma och inväntat biverkningar från vaccinet men det har inte märkts någon skillnad på henne alls. Nu har vi precis varit uppe på berget och gått, så skönt väder! 



Motordag på torget

Idag har vi varit ute hela dagen i det fina vädret! Tydligen så är det per definition sommar nu då dygnsmedeltemperaturen har varit över 10 grader i fem dagar i sträck. Vi har varit uppe på torget där det har varit Motordag och pappa och min farbror har varit där med sina traktorer! 


Pappa rullar in på torget i deras hemmabyggda tandemtraktor...


...och efter kom Kenneth i lastbilen med en terrier lastad på flaket. Väldigt roligt att de hur intresserade folk är av dessa gamla fordon! 




Pappa vaktar tandemtraktorn.

Efter torgbesöket gick vi hem till mamma och pappa där vi spenderade resten av dagen. Skönt trädgårdshäng och bad i bubbelpoolen! 








En otrolig skön dag med tre trötta familjemedlemmar som resultat! 


Helomvändning

Idag hände det! Selma låg på rygg och grejade och rätt som det var så vred hon om och hamnade på mage...och fortsatte ett halvt varv till! Hon vände alltså från rygg till mage och till mage på rygg på samma gång! Hon chockade nog sig själv lite och började gråta men det gick över fort. 😊 Nu känns det bra att vi har varit och köpt en spjälsäng för nu får hon inte ligga i vår säng längre. Vi får väl se hur det går... 😳




Underbara vår!

Det är inte klokt vad skönt det är med vår! Det har varit så varmt och skönt hela påskhelgen och det verkar som om det ska fortsätta! Idag har vi varit ute och gått massor och bland annat fikat på Vilhelmsro Gårdscafe med Dennis familj. Selma fick provgunga för första gången och hon tyckte det var skoj. Jag däremot var väldigt feg och om det inte hade varit för faster Malin hade hon nog inte fått provsitta gungan. Jag behöver väl knappt säga att gungan i princip var helt still...




Efter fikat gick vi hem till mamma och pappa eftersom Selma behövde äta lite. Hon fick även provsmaka på ett par väldigt små brödsmulor. Jag vet inte om hon ens märkte att vi stoppade någonting i munnen på henne, smulorna var vääääldigt små! 😊


Passade på att mysa lite med den här fina killen också! 



Tänk vad ett år går fort. På skärtorsdagen förra året fick vi reda på att vi väntade barn och nu är hon här. Nästa år kommer hon springa runt och busa! ❤️

Påskafton

Igår var det påskafton och vi började dagen med frukost/brunch hemma hos mamma och pappa. Lillebror med familj var också där. Det är så kul att se hur fascinerad Selma är av Saga och Loke. 


Efter att vi hade ätit gick vi ner på stan där det var lite påskaktiviteter...inte mycket att ha om jag får säga vad jag tycker men det var otroligt skönt väder! Pappa och Saga orkade inte gå så de tog elopeden... 





Kvällen spenderades hemma hos Dennis mamma där det var fullt ös som vanligt. Kusinen och faster Malin har längtar efter Selma så hon fick inte vara ifred mycket! 😊




Glad Påsk från familjen Ericsson/Blomgren! 





Påskpresenter

Ikväll har min lilla mor varit här och hon hade med sig en liten påskpresent. Duk, tulpaner, servetter, disktrasa, påskägg med godis och små colaburkar. 


Selma fick sängkläder till spjälsängen...som vi snart måste köpa. Än så länge ligger hon i vår säng men snart börjar hon rulla runt och då vågar jag inte ha henne i den längre. 


Tack snälla mamma/mormor! 

Sista och första

Satt och kollade igenom mina bilder i telefonen och hittade sista bilden på magen och första bilden på Selma när hon tittat ut! 


Den här bilden är tagen strax innan jag åkte upp till Shell för att träffa några töser och äta julbuffé torsdagen den 28 november. Det var när vi satt där som jag kände de första värkarna. 


Det här var det första kortet på Selma dagen efter förlossningen, alltså den 30 november. Vad mycket hår hon hade! ❤️

Kvällspromenad på berget

Idag när Dennis kom hem från jobbet åkte vi upp till berget och gick en sväng i det fina vädret. Vi hade med Gizmo upp och efter att ha fått tips från en mamma i förädragruppen testade vi att sätta Gizmo under vagnen. Det gick hur bra som helst och han verkade tycka att det var rätt skönt att få vila benen lite, han är ju lite halt och stel. 










Det är så skönt när solen tittar fram och jag får så mycket mer energi. Väderprognosen till påsk ser mer än lovande ut, underbart!




Full fart

Här är det fullt upp! 

Fötterna undersöks...


...bollsinnet övas upp...


...shoppingrunda på Mekonomen...


...tummen är god...


...underhållning i vagnen...


...påskpresent från mormor...


...nya äventyr väntar imorgon!

Vägen mot tjockt hårsvall!

Nu jäklar har ska håret växa! Jag kan acceptera hur kroppen har ändrats efter graviditet och amning men håravfallet gillar jag som sagt inte! Under graviditeten blev håret även mycket mörkare (i hårbotten) så håret såg fylligare ut. Nu efter förlossningen har håret ljusnat igen vilket gör att det ser ännu tunnare ut än vad det faktiskt är. Jag har läst på Carin da Silvas blogg att hon också hade problem med håravfall efter sin graviditet (eller pga av amningen) och hon hade testat hårvårdsprodukter som jag nu köpt. Jag är tveksam till att det kommer att fungera men tycker att det är värt ett försök. Upp till bevis!

Bjuder på en "före bild".






Ny tavla

Vi har beställt en tavla med Selmas födelseuppgifter. En jättesöt tavla som vi beställde i förrgår och den kom redan idag så jag gick upp till Hemcompaniet och köpte en ram. Jag är väldigt nöjd! 


Idag har vi varit hemma hos pappa och jobbat lite. Sen gick vi förbi hos min kusin för att hämta lite filtar hon ville sälja. Vi fick även med en badhanduk. Jag är väldigt svag för filtar! 😊


Nu väntar vi på att pappan ska komma hem så vi kan börja helgen med Lets Dance och fläskfilé med klyftpotatis och bearnaisesås! 



Smakportioner

Igår var Selma med mig och handlade på Ica Maxi för första gången och det gick jättebra. Hon satt i babyskyddet i kundvagnen och kikade och sa inte ett ljud, hon verkade trivas väldigt bra! Jag däremot var lite stressad så jag fick inte med mig det jag skulle men smakportioner och gröt till Selma fick jag med. I helgen ska vi se om något faller damen i smaken! 





Fortsättning följer...

Stora tjejen

I helgen fick Selma en egen barnmatstol. Tjejen var mer än nöjd och satt en lång stund och pysslade med sina leksaker...och med det menar jag kastade ner dom på golvet. Vi fick stötta upp henne med filtar och kuddar för än så länge tippar hon. Ska köpa en dyna att ha i stolen men jag har inte hittat någon bra, IKEAs var slut. Vem vet, jag kanske kan våga mig på att sy en?!? 😳




Varför nöja sig med en leksak?!

Inte nog med detta så fick hon sina första solglasögon av faster Johanna. Nu är hon urtuff! 😎




Bytesmarknad

Idag har jag varit på mitt livs första bytesmarknad vilket innebär en "loppis" med begagnade barnkläder och andra barnartiklar. Det var väldigt mycket kläder och väldigt mycket folk men jag lyckades hitta lite bra grejer! 


Två jackor som jag tror kommer passa bra under sommaren/hösten. De är lite stora än så länge. Den röda jackan är Polarn och Pyret och såg nästintill oanvänd ut.


Den stickade tröjan är oanvänd och kostade 20 kr.



Alla kläderna kostade 230 kr och allt var i jättebra skick. Man använder ju inte de här små kläderna så länge.

Själva bytesmarknaden var väldigt bra ordnad och alla barnkläder låg sorterade i storlekar så det var lätt att leta efter den storlek man var ute efter. Jag kommer definitivt gå på nästa bytesmarknad och kommer nog även försöka sälja lite saker vid tillfälle. Smidigt att bara behöva lämna in det man vill sälja och därefter hämta ut sina pengar och de saker som inte blivit sålda. 

Fisksoppa

Häromdagen gjorde jag min favvosoppa som är såå god!! Här kommer feceptet om det är någon som är sugen på att testa:

3 st morötter
1/2 fänkål
1/2 purjolök
2 msk vetemjöl
1/2 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
300 g vit fisk
1/2 pkt räkost (ca 200 g)
1/2 liter mjölk
Dill
Kajennpeppar
Salt

Grovriv morötterr och fänkål. Strimla purjolöken. Fräs detta i en lastrull med lite smör. Tillsätt mjölet och därefter vattnet och buljongtärningarna.

Koka upp och tillsätt fisken skuren i mindre bitar och koka i 5 minuter. Tillsätt därefter mjölken och räkosten. Värm upp och krydda efter behag och tillsätt dillen! 




Vårmarknad

Idag har det varit vårmarknad i vår lilla stad, en av årets höjdpunkter! 😊 Otroligt nog var vädret bra vilket gör det mycket roligare att gå och kika. På köpelistan stod strumpor, marknadsgodis och skumtoppar! 


Köpte 14 strumpor för 100 kr. Det fanns ett annat ställe som sålde 6 st för 100 kr men om dessa bara är hälften så bra i kvaliteten så har jag ju tjänat på det! 



Hittade den här bodyn också men pappan tyckte inte att den var så passande...måste bero på att han inte har sett serien och lärt känna gänget! 😄


Selma vaknade till när vi gick på stan så jag passade på att kika in på jobbet. Mina arbetskamrater har bara sett henne sovandes. Hon skötte sig fint och charmade alla! ❤️


BVC

Igår var vi på BVC och vägde och mätte igen. 6 520 g stannade vågen på...vilket börjar kännas i nacken! 😊 

Vi pratade om smakportioner som vi kan börja lite smått med för att hon ska få börja känna olika smaker. Jag har inte direkt bråttom med att börja men det ska bli väldigt kul att se hur hon reagerar. Jag tror att hon behöver lite extra på kvällarna för fröken har fått för sig att vakna en gång extra på natten. Hon somnar ju iof tidigare också så det är väl inte så konstigt. Vanligtvis somnar hon vid 20-21 och vaknar till och äter vid 00-01, 03-04 och sen vid 06-07. Därefter somnar hon om och vaknar vid 09-10. Det är väldigt skönt att hon bara somnar om vid matningarna, då kan jag göra det också! 

Nästa gång vi ska till BVC är det dags för nästa omgång vaccin men det är en hel månad dit! 

För övrigt tappar jag otroligt mycket hår!! Fy det är inte kul! Jag tror inte jag tappade många hårstrån under graviditeten för när jag tänker efter så var det väldigt länge sedan vi behövde rensa ur avloppet i duschen. Hoppas att det stannar av snart annars får jag nog skaffa peruk. 



RSS 2.0