Nytt i Selmas garderob

I veckan har jag rensat ur alla utväxta kläder ur Selmas garderob. Det känns tråkigt att lägga undan alla fina kläder när jag tänker på att vi kanske aldrig kan använda dom igen. Förutom någon matfläck här och var är de ju inte speciellt slitna.

Självklart behöver man ju fylla ut garderoben lite när utväxta kläder rensas bort så det här har jag beställt från H&M. 






Gipsat och klart!

Nu sitter all gips uppe på väggar och i tak. Huset börjar verkligen ta form och jag tror att nästa steg är att kakel ska upp i badrum och wc. Nästa helg ska vi åka och välja de sista tapeterna som vi fortfarande inte har gjort. Vi skulle egentligen åkt i tisdags men jag har legat sjuk måndag till torsdag så vi fick boka om mötet. Det är köket och kontoret som vi fortfarande inte har bestämt men det blir nog något ljust och neutralt. Det enda rummet som jag skulle vilja ha lite färg i är i köket för jag är rädd att det blir för vitt med vita luckor och vita väggar. Först hade vi bara tänkt att ha kakel 50 cm ovanför diskbänken men efter att ha tittat på lite bilder på nätet så tror jag att det ser konstigt ut då vi inte har några överskåp. Jag hittade en bild där det var kaklat hela vägen upp till tak och det såg bättre ut än vad jag hade tänkt mig så så får det bli. I vårt kök har vi ju dessutom ett långsmalt fönster över diskbänken så det blir inte så mycket vägg kvar. 


Här kommer ett gäng bilder på huset som jag tog igår när vi gick förbi. Dennis har kört bort mer spillmaterial och försökt rensa bort alla gigantiska spikar som ligger utspridda i trädgården.

Vardagsrum

Köket

Selmas rum

Hallen


Bytesmarknad

Idag var det dags för vårens bytesmarknad. Jag kunde som vanligt inte hålla mig därifrån utan åkte upp en sväng för att föra lite fynd. En stor skillnad i år var att den var i Åklebergsgymnasiets matsal istället för Mössebergsskolans matsal. Det var en otrolig skillnad på lokal! Mycket bättre ytor, inte alls lika instängt och varmt och kortare kö i kassorna. Den här gången har de också utökat bytesmarkanden till två dagar så de som inte kunde gå idag får en ny chans imorgon. 


Två jackor fick följa med hem. En i storlek 80 och den andra i storlek 86. Tror att de blir lagom både till vår och höst. 


Jag hittade även en regnoverall som var som ny. Blir nog bra till våren med ett flecceställ under om det är kallt. Testade den på Selma när jag kom hem och den var definitivt inte för liten! 




Två fina sommarklänningar och en som blir bra till hösten.


Leggings kan vi tydligen inte ha för många. Hon har många klänningar så då behöver vi ha något på benen. Ett par byxor från Polarn & Pyret.


Hittade även ett par sandaler för ynka 5 kr som passade perfekt. 


Stellas lekland

Idag har vi haft roligt jag och Selma! Vi bestämde oss för att möta upp Saga, Loke och Malin samt Malins syster och hennes Elias i Skövde. Det var riktigt lyckat och Selma hade jätteroligt. Hon tycker verkligen att det är roligt med nya saker och att träffa andra barn. Förutom Saga och Loke gick hon helt spontant fram till två andra barn och gav dom en kram. 










Det var väldigt bra att det fanns en liten hage för mindre barn som var inhängdad där hon kunde springa fritt. Hon höll igång hela de två timmarna som vi var där och somnade gott i bilen på vägen hem. 


Jobbstart

Jaha då var min föräldraledighet snart slut...nästan. Imorgon börjar jag jobba två dagar i veckan. Det ska bli så kul att få lite omväxling på dagarna och jag tror att jag kommer att njuta mer av de övriga tre dagarna jag är hemma med Selma. Det är också så otroligt skönt att det börjar bli lite ljusare ute. Längtar verkligen till våren! 

Igår hade vi besök av min farmor och kusin. Selma tyckte nog att det var roligt med lite annat folk än bara mig. Det är så roligt att se att hon inte är blyg utan nästan direkt går och sätter sig hos min kusin som hon bara träffat ett par gånger sen hon föddes. 



RSS 2.0