Husmålning och altanbygge

Ja hej vad det går. Nu är ju juni snart slut och vi har redan bott två månader i vårt hus! Det är fortfarande mycket som ska fixas, framför allt utvändigt, men det tar tid och det finns det inte gott om med en liten tös. Vi försöker så gott det går att få till lite tid för husarbete mellan varven genom barnvakter och att passa på när Selma sover på förmiddagen och har somnat för natten. 

Prioriteringarna utvändigt ligger på husmålning och att få till en altan på baksidan så vi kan komma ut i solen lite på dagarna. Trädgården består ju fortfarande av jordhögar och en himla massa ogräs! 

Den fina "gräsmattan" från vardagsrumsfönstret.

Vi kommer bygga en altan från köket som blir ungefär 6x10 meter och det blir staket runt en stor del av altanen så vi bara kan sätta upp någon grind eller liknande för att hålla Selma instängd! 😊
Altanbygget står Dennis mest för. Än så länge har han kämpat med att gräva ner 24 st plintar som altanen ska byggas på. Därefter ska det läggas ut reglar och sen kan altanen börja ta form. 



Idag har vi äntligen kommit igång med att måla huset. Vi har målat visir vid ändträna och även på endel sprickor som upptäcktes vid slutbesiktningen. Vi har inte målat över sprickorna eftersom vi inte vet om brädorna ska bytas eller om vi låter det vara som det är och hoppas på att det hjälper med visir. 







Näst på tur invändigt är att få upp någon typ av rullgardiner i vardagsrummet och i köket för det blir olidligt varmt i huset när solen ligger på hela eftermiddagen/kvällen. Igår när vi kom hem kl 22 på kvällen efter att ha varit borta hela dagen stod mätaren i köket på 28 grader...det är i varmaste laget!! Vi har hittat roll-up gardiner på Jysk som man kan dra nedifrån och upp eller uppifrån och ned vilket vore toppen i vardagsrummet. Då kan man även använda gardinen som insynsskydd eftersom vi har ganska bra insyn från grannarna. Det ska ju äntligen (fy) bli sommar i veckan så det är nog lite bråttom med att få upp gardinerna annars kommer jag svettas ihjäl! 

Gravid v 29 (28+0)

Har sagt det förut men säger det igen, vad fort veckorna går! Jag glömmer av att ta kort på magen vilket jag måste bli bättre på för det här är nog sista gången jag kommer att vara gravid. 

Hittills känns graviditeten väldigt likt den förra med det lilla undantaget att jag är mycket tröttare och tycker redan att det börjar kännas tungt i kroppen. Även om jag bara jobbar två dagar i veckan så är ju inte de övriga dagarna vilodagar precis. Selma behöver sysselsättas och skulle hon få bestämma skulle vi vara på lekplatsen och "gonga" hela dagarna! 





Jag har ganska mycket sammandragningar vilket inte är något nytt, hade mycket med Selma också, men vissa gör ont i ryggen vilket inte känns så bra. Pratade med mvc idag och det är bara att försöka vila så mycket som möjligt... 

Tog en magbild idag och letade upp en bild från förra graviditeten i samma vecka. Tycker allt att magen är större denna gången...

Bilden till vänster är nu och till höger är med Selma.
RSS 2.0