Selma 9 månader

Idag blir Selma 9 månader... Det är ju en hel graviditet!! Måste säga att det har gått mycket fortare än vad graviditeten gjorde. 

Idag har vi vart ute och gått i princip hela dagen. Bäst att passa på när det är så fint väder. I morses gick vi ut och gick med Dennis. Vi gick upp till stan så jag kunde springa in på jobbet och fixa lite efter mina jobbpass. Jobbet i veckan har för övrigt gått bra och det kändes inte så jobbigt att jobba som jag var rädd för utan det var riktigt kul. Knasigt hur det knappt känns som om jag vart hemma i nästan ett år, det sitter lixom i! 

Därefter gick vi upp till vårt blivande område eftersom pappa och Patrik var där och jobbade i en grund. Inte vårt hus men ändå, det är kul att se hur det kommer att gå till! 😊





Sen gick vi vidare till mamma och pappa för att gå ut med Gizmo och därefter gick vi hem för att laga lite mat. Dennis jobbar natt så han gick och la sig en sväng innan maten.

När han åkte och jobbade gick jag och Selma till Ica och hämtade ut ett paket från H&M. Sen var vi ute och gick i två timmar, hon sov hela promenaden. Ikväll har vi vart hos mamma och pappa och ätit men vi fick åka hem vid åtta eftersom fröken började bli trött. 

Nu sover hon gott i sin säng, som hon somnade i själv för första gången! Jag satt visserligen brevid och strök henne på ryggen och sjöng men hon brukar alltid somna brevid mig i sängen. Kanske är för att hon blir 9 månader idag!!


Paketet från H&M innehöll vinterprylar till Selma och två par jeans till mig. Det ena paret satt som en smäck medans de andra åker tillbaka. Selma får tossor, vantar, fuskolle och mössor. Jag beställde även en overall men jag vet inte om jag vågar behålla den. Hon berättar inte hur mycket hon har tänkt växa innan vintern... Det är ju dessutom två bytesmarknader i höst och där kanske man kan fynda bra vinterkläder.

















Jobb, jobb, jobb

Den här veckan jobbar Dennis natt så jag och Selma får klara oss själva på kvällar och nätter. Trots att han jobbar 17 timmarspass så känns det som om han är hemma mer en sån här vecka än en vanlig vecka. Han jobbar ju inte varje natt utan varannan så idag började han 16.00 och slutar i morgon bitti klockan 9.00 och börjar igen på onsdag eftermiddag. När han kommer hem måste han däremot lägga sig och sova eftersom nattpasen på kirurgen innebär vaken tid. 

När han vaknar imorgon är det faktiskt min tur att åka och jobba! Det har kört ihop sig lite med ett av mina uppdrag så jag får ställa upp. Det ska bli lite roligt att jobba när det bara är för mågra timmar och jag tror att Dennis och Selma mår gott av att få lite egentid! 

Promenad på berget

Idag har jag, Dennis och Selma vart uppe på berget och gått med mamma, pappa och Gizmo. Vi hade tur med vädret och slapp regnskurar. Eftersom Gizmo har lite ont i lederna fick han också åka vagn, men idag behövde han inte sitta under Selmas vagn utan fick en egen!







Födelsedagskalas för Dennis

Igår hade vi kalas för Dennis. Vi bjöd på smörgåstårta, vanliga tårtor och mina två favoritkakor! 

Jag köpte färdiga tårtbottnar, en choklad och en vanlig, och marsankräm och hallonmousse på påse. Hallonmoussen blandade jag ut med riktiga hallon. Vi hade samma fyllning i båda tårtorna men klädde de med olika färg på marsipan och dekorerade var sin. Måste säga att de blev mycket goda och fina! 




Innan vi la på marsipanen bredde vi tårtorna med marsankräm blandat med hårt vispad grädde.








Min tårta är den vita och var med chokladbottnar och Dennis dekorerade den rosa tårtan. 


Lite av varje

Är sommaren verkligen redan slut? Det sista har det blåst och regnat till och från hela dagarna och det kunde lika gärna varit november. Några promenader har det inte blivit men idag vågade vi oss iallafall ut en sväng. 
 
Igår gick jag och Patrik över till vår kusin som fick en liten Molly den 1 augusti. Malin fick stanna hemma med alla barn inklusive Gizmo. Vi hade med oss en blöjtårta som jag, Malin, Patrik och Saga gjorde tidigare i veckan. Molly var så liten, Selma blev helt plötsligt jättestor! 

 
Vi passade också på att "tjeja" till henne lite när inte pappan var i närheten, han är inget stor fan av rosetter och annat gulligt. 
 

Nu har jag anmält Selma på babysim så på måndag vecka 36 ska vi bada i en stor pool! Jag tror att hon kommer tycka om det jättemycket. Hoppas att hon håller humöret uppe bara, det är klockan 9.35 och då brukar hon somna om en stund igen. Hon kommer nog sova gott efteråt iallafall.
 
I helgen ska vi ha kalas för Dennis eftersom han jobbade förra helgen när han fyllde år. Jag tänkte försöka mig på att göra tårtorna själv den här gången. Fast jag har fuskat lite med färdiga bottnar, marsipan på rulle och hallonmousse på påse...men det kan nog köra ihop sig ändå! Som reserv har jag bakat två sorters kakor så om tårtorna bli oätbara får gästerna äta kakor. 



 
 

Avslut

Nu kan jag nog säga att jag har slutat amma helt. Både jag, min kropp och Selma har bestämt att den perioden är över och nu kör vi fullt ut på gröt, välling, puré och fruktsmoothie och jag tror att vi är nöjda alla tre.
 
Under sommaren har jag märkt att Selma har tappat intresset för amningen och hellre vill ha annat att äta, speciellt på dagarna. De senaste veckorna har jag enbart ammat henne nattetid eftersom det har varit skönt att slippa gå upp på nätterna. Jag har trott att hon egentligen inte varit så hungrig utan mest velat ha närheten eftersom hon kunde vakna två eller flera gånger per natt. Barn som är åtta månader ska tydligen inte behöva äta på nätterna längre men hon har nog inte förstått att hon blivit stor!
 
Tillslut blev det att jag ammade henne varannan natt och gick upp och fixade välling istället. men i lördags natt vaknade hon efter ett par timmar och ville ha mer mat så då var det bara att gå upp och värma en flaska ändå. Tydligen så är hon ju hungrig och eftersom hon väger lite mindre än vad hon borde så är det kanske bra att hon vill ha ett extra mål nattetid. Tids nog kanske vi lyckas proppa henne mätt dagtid så jag kan få sova en hel natt. Det vore ganska skönt efter 8,5 månad! 

Kladdiga unge

Min kära mor tycker att det är bra för barn att använda händerna för att utforska maten och lära sig att äta själva. Jag själv vill helst undvika kladd men idag fick hon kladda bäst hon ville eftersom badbaljan ändå väntade. 










Jag är väldigt tveksam till att hon lär sig att äta "rätt" på detta sätt men kul hade hon iallafall! 😊

Fotograferingen

Här kommer ett par bilder från Selmas sexmånadersfotografering. Vi var hos en tjej som har en egen fotostudio och tog bilderna. Först hade vi bokat in en fotografering hos LJ Fotostudio men jag tyckte inte att det kändes rätt att gå dit så jag fick tips om Henrietta. Efter fotograferingen fick vi en länk där vi kunde se alla bilderna och välja ut 10 stycken som ingick i priset. Vi kunde inte bestämma oss för 10 bilder utan det blev 23 men varje extra bild kostade bara 20 kronor så nu önskar jag att vi hade tagit fler bilder! Efter att vi valt vilka foton vi ville ha fick vi en skiva med alla bilder i färg och svartvitt. Nu ska vi bara fundera ut vad vi ska göra med bilderna men jag tror att jag ska beställa en fotobok med alla bilderna och välja ut några i färg och några i svartvitt som vi ska förstora. Jag vet inte vart man ska beställa förstoringarna ifrån bara. Sist jag framkallade kort tyckte jag inte att det var någon bra kvalitet och det är ju inte ok när man har så fina kort. 

 
 
 
 

Grattis!

Idag fyller världens bästa sambo och pappa 36 år! Vi har inte firat så mycket idag eftersom födelsedagsbarnet jobbar natt så kl 15.00 åkte han till jobbet och kommer inte hem förrän kl 10.00 imorgon bitti, sjukt långt pass! Eftersom han hade glömt av att han fyllde år blev han lite överraskad med paket imorses. En brevlåda till huset och lite nya kläder fick det bli! Stort grattis på födelsedagen! ❤️



Selma-uppdatering

Nu var det längesen jag gjorde en Selma-uppdatering. Vad gör hon, vad äter hon och vad säger hon?

Den 29 juli blev hon åtta månader och det stämmer verkligen som andra säger att det blir roligare och roligare ju äldre hon blir. Vi har en bestämd liten fröken som visar vad hon vill. Samtidigt är hon så otroligt glad hela tiden och älskar när det är folk runtomkring och när det händer saker. 

Massvis med ljud gör hon ifrån sig och trots att hon har sagt mamma och pappa så är det mest illvrål (glädjeskrik) och andra roliga läten som kommer från den lilla munnen.

Maten är hon väldigt kräsen med vilket kanske syns på viktkurvan. Hon har gått upp lite dåligt vid de senaste BVC-kontrollerna men vi är inte särskilt oroliga för det. Så länge hon är glad och energisk så är jag glad. Den mat som brukar funka är majsvälling och risgröt med majs. Hon gillar även fruktsmoothies och blåbärsfil.

Hon är fortfarande inte ett dugg intresserad av att krypa eftersom hon avskyr att ligga på mage. Däremot tycker hon om när vi håller henne i händerna så hon får gå runt. Hon har även kommit på att hon kan förflytta sig på rumpan när hon sitter ner och snurrar runt. Gåstolen är en storfavorit och där har hon fått upp farten så vi får passa fötterna och Gizmo får gömma sig där hon inte kommer åt honom! 






Vi ser fram emot allt vi har framför oss och allt hon kommer att hitta på och lära sig! Imorgon är Dennis semester slut vilket känns väldigt tråkigt. Samtidigt är jag glad att jag har möjlighet att få vara hemma ett bra tag till! 

Bröllop!!

Igår var det en stor dag. Min fina vän Åsa gifte sig med sin Per i San Francisco. Tyvärr så kände vi att vi inte kunde åka dit med Selma men det känns väldigt tråkigt att inte ha varit med på hennes stora dag. Av bilderna som florerar på Facebook ser det ut som om deras dag blev mer än lyckad! Stort grattis Åsa och Per! ❤️😊
 
Även min lillebror och hans Malin gifte sig igår. Jag och Malins syster hade äran att vara vittnen så på eftermiddagen igår var vi på statshuset tillsammans med Saga och Loke och deras kusin Elias. Själva vigseln gick väldigt snabbt och det hela tog nog cirka 3 minuter men fint var det. Efteråt åkte vi en bit utanför stan och tog lite kort på det nygifta paret. De var så fina!! 
 
På kvällen hade de bjudit in bådas familjer på lite enkel fika. Ingen visste om någonting men även om de flesta hade anat att de hade någonting lurt på gång blev alla överraskade. 
 











 
Eftersom bröllopet var i smyg ville vi hitta på någonting för att fira brudparet idag så pappa hämtade en traktor i "traktorstallet" så fick de åka en sväng på stan. Vi hade tur för det var parkfestival i Mössebergsparken så där fick de åka igenom innan vi åt lunch på Kurorten. Efter lunchen och att vi hade strosat runt lite i parken fick de skjuts hem och där hade vi ställt fram lite gott och blandat som bubbel och paket. 
 
 
 





 




 
Stort grattis Patrik och Malin och tack för att jag fick äran att vara med er som ert vittne!

IKEA

Idag har vi varit på IKEA och köpt lite "säkra-lägenheter-prylar" med mera. Lilla fröken börjar bli snabb i gåstolen och det dröjer nog inte så länge innan hon knatar iväg. Självklart ville hon ha med sig något roligt hem också och eftersom hon skötte sig så bra hela dagen fick hon som hon ville. 
 

Det är svårt att låta bli att smygtitta på saker till huset men det gör ingenting. Det är kul att drömma sig bort från lägenheten och se fram emot att flytta in i vårt eget hus. Det roligaste ska bli att inreda Selmas rum så idag kikade vi lite på tapeter. 
 







Hittills är ugglorna favorit men det finns så mycket att välja mellan. Tur att vi har lite tid på oss...eller så kanske vi bara ska välja första bästa. 😊

Bus på lekplatsen

Igår var jag, Dennis, Selma, mamma, pappa, Saga och Loke på lekplatsen vid Vilhelmsro och rastade barnen lite. 














Gizmo var självklart med!


Doppresenterna

Jag har ju helt glömt av att visa alla fina doppresenter Selma fick! Här kommer lite bilder. 





Selma, och mamman och pappan, tackar för alla fina presenter! 

Tågutflykt till Alingsås

Igår åkte jag och Selma med mamma, Patrik, Malin, Saga och Loke till Alingsås över dagen. Det var mamma dom hade lovat Saga och Loke att de skulle åka tåg och sist de skulle åka dit missade de tåget. Nu hann vi som tur var med både tåget dit och hem. 



Det var inte lätt att få ett kort där alla tittar in i kameran... 😳

När vi kom fram åt vi stenungsbakade pizzor vilket fick ett snabbt avslut. Det var så mycket getingar så jag tog med Selma och gick ut efter att jag slängt i mig pizzan. Efter maten gick vi en sväng genom stan och kikade lite. Alingsås är en väldigt mysig stad med lite annorlunda affärer. Jag hittade en Villervalla-butik med massa fina kläder. Jag älskar alla starka färger på kläderna! Selma fick en klänning som blir bra till hösten. Det var 50% på hela förra årets höst/vinterkollektion vilket passar mig utmärkt. 


Efter den korta shoppingturen gick de andra och fikade men eftersom det kryllade av getingar så gick jag och Selma en sväng till innan det var dags att åka hem igen. Tack för en trevlig dag!




 

Gotlandssemester

Som ni förstår i tidigare inlägg har vi alltså varit på Gotland några dagar. Förutom bröllopet så hann vi med en hel del annat. Vi åkte över på fredagen och åkte hem i onsdags. Fredag till söndag bodde vi i anslutning till bröllopet som var i Stånga men de resterande dagarna bodde vi på Kneippbyn strax söder om Visby. Stugan vi bodde i var nybyggd och var superfräsch. Jag är nog lite bekväm av mig och lägger gärna en extra slant på ett bra boende.
 
Resan ner till Oskarshamn i fredags gick bra. Selma var vaken en hel del men när mamman och leksaker inte dög som underhållning fick vi ta till Babblarna så vi klarade oss hela resan ner. Båten gick också bra och Selma höll låda hela tre timmar men när det var dags att åka av båten stensomnade hon och sov tills vi kom fram till Stånga. 
 
 

 
Efter bröllopet på söndagen åkte vi till Visby där vi åt lunch och gick och kikade lite tillsammans med Emelie och Pontus innan vi åkte till Kneippbyn. 
 
 
På måndagen tog vi med Emelie och Pontus och åkte upp till Fårö där vi besökte Ingemar Bergmans grav, fikade på Sylvis döttrar, svängde förbi den Blå Lagunen spanade på raukar och även besökte Kutens bensin. Kutens bensin var ett lustigt ställe med massa skrotdelar från bilar med mera och är ett populärt stopp för turister. Jag misstänker att crepsen lockar en hel del också, de såg otroligt goda ut men med en timmes väntetid hoppade vi över maten och åkte vidare. När vi kom tillbaka till stugan tog vi en långpromenad in till Visby och tillbaka i tron om att Selma skulle somna. Det var en promenad på ca 8 kilometer men hon höll ut och somnade när vi hade ca 1 kilometer kvar till stugan.
 






Sju sorters kakor!















Selma och Pontus vid Blå Lagunen



Tisdagen spenderade vi själva och åkte till Burgsvik som ligger på den södra delen av ön. Vi hittade en liten badstrand med gräs vilket är mycket lättare med Selma. Hon fick bada lite men efter det så tröttnade hon så det var bara att packa ihop. Jag hade hittat ett lunchställe i en Gotlandstidning som visade ligga precis när man svängde in till havet så vi bestämde oss för att äta lunch där. Efter en timmes väntande gav vi upp och bad om pengarna tillbaka och åkte istället till Gåsens lada där de spelar in "Så mycket bättre". Det var ett klokt val för den ceasarsallad vi åt var jättegod och stället var jättemysigt. Dessutom fick vi maten snabbt! Det skulle vara något uppträdande på kvällen så vi fick även en liten skymt av Erik Gadd. 
 





 




På tisdagskvällen åkte vi in till Visby för att titta på turnespelen som är varje tisdag men när vi såg vad det kostade (210 kr/vuxen) tänkte vi om och strosade runt i Visby istället. Sen mötte vi upp Emelie och Joel och tog en liten stros ut med havet och såg solnedgången.
 


I onsdags var det dags att packa och städa stugan. När Dennis hade backat upp bilen och vi skulle börja lasta drog det in massa mörka moln jättesnabbt. Det var precis så vi hann få ut allt i bilen innan det brakade loss och började åska och ösregna. Lite otäckt är det allt när åskan kommer så nära. 
 
I väntan på båten strosade vi återigen runt i Visby och mötte upp Emelie och Pontus för lunch innan det var dags att ta färjan över till Oskarshamn igen. Båten var iland vid åttatiden på kvällen och Selma hade fått på sig pyjamasen så hon sov hela vägen hem...nästan. Hon vaknade i Leabybacken och när vi kom hem fick hon lite mat och somnade om igen. 
 
Resan har gått jättebra och trots att det är lite annat att resa med en liten Selma så är det ändå så mycket roligare. Hon är väldigt lätt att ha med och tycker att det är kul när det händer saker hela tiden. Det gäller bara att tajma in mat och sovtiderna! 
 

Bröllop på Gotland

Nu har vi kommit hem från Gotland där vi har varit sen i fredags. Min kompis Helene, som är från Gotland, gifte sig i lördags så semesterdestinationen var inte svår att bestämma i år. 
 
I fredags när vi kom fram bjöd Helenes bröder in oss hem till en av dom där vi hjälpte till att göra en Äreport som är tradition på Gotland. Det är en stor båge som man klär in i björkris likt en midsommarstång. Vi klädde även in brudparets initialer och ett hjärta med björkris och därefter smyckas det hela med lite personliga prylar. Bröderna bjöd även på grillad korv och kaffe och kaka. Det var roligt att de bjöd in oss så vi fick hälsa på varandra innan bröllopet. 
 


 


Bröllopet var jättefint och allt var så genomtänkt. Brudparet var så fina och det lös om dom hela dagen. Det var många bröllopsgäster som kom från olika delar av Sverige och även från andra länder då brudgummen är från Holland och har bott i Finland. Vi bodde på ett hotell och både kyrkan och festlokalen där bröllopsmiddagen hölls låg inom några hundra meter, så smidigt!! 
 
Redo för bröllop. Det fick bli sommarklänningen för det var så varmt! Jag hade även en lång Desigualklänning med men den får jag ha vid ett senare tillfälle när det inte är 30 grader varmt.

Nästan hela tjejligan. Vi var fem par som åkte över för att vara med på bröllop. 

Busfrö!
 
Fina Emelie och Pontus.


Selma var så redig i kyrkan och höll ut hela 30 minuter.

Nygifta Heléne och Erol.
 





Kyrkan var fantastiskt vacker, och stor!

Brudparet åkte häst och vagn efter vigseln. 




 
Linda och Emelie

Varm pappa med sovande Selma.

Alla barn, det var ganska många, fick var sin påse med lite leksaker och annan sysselsättning. Så smart av brudparet! 👍



Fläktarna i taket fångade Selmas uppmärksamhet. 😊

 
På Gotland är det tradition att ha en "brudvisning" i samband med middagen. Brudparet sätter in en annons i den lokala tidningen att bröllopet ska äga rum och då kan alla i byn komma och gratulera brudparet. Det var en mysig tradition och jag tror nog att hela byn dök upp. 

Den supergoda bröllopstårtan. 
 
Tack Heléne och Erol för en fantastisk dag och stort grattis till er båda! ❤️


RSS 2.0