Evas matkasse

Min kära mamma hade tänkt att ge oss en Linas matskasse i julklapp men det blev aldrig av så igår var hon här med en egengjord "Evas matkasse" istället! Två fulla kassar med mat och flera goda recept hade hon med sig så nu blir det till att stå vid spisen på dagarna och inte ligga och sova! :) Tack snälla mamma!! 
 
Inatt har vi slått sovrekord!! Gick och la oss vid 23.00 och i morses när jag vaknade undrade jag varför "mjölkmaskinerna" var så spända. Vi har sovit hela natten!! 7,5 timmars sömn är det längsta sen Selma kom och det var skönt! Eller Dennis väckte mig inatt för han tyckte att Selma var kall om kinderna! :)
 
Nu när hon har passerat två månader känns det verkligen som om vi har fått in rutiner och lärt känna henne bra. Hon är så snäll och det brukar fungera jättebra att ha med henne. Idag ska vi äntligen gå och hälsa på kusinerna...bara väntar på att Selma ska vakna!
 
 
Vi brukar ligga länge i sängen nu, brukar gå upp vid 9-10. Det finns inget mysigare än att ligga ansikte mot ansikte med denna lilla och känna hur hon andas och höra hur hon snuttar på nappen!
 
 
Det har hänt något konstigt med mitt hår! Jag har ju faktiskt lyckats med mitt mål att duscha varje dag men håret känns ändå flottigt. Det konstiga är att det inte är i hårbotten utan mitt på håret. Det känns som om jag inte har sköljt ur balsamet helt men jag sköljer jättenoga och det blir så ändå! Varför blir det så?! Än så länge har jag inte börjat tappa håret vilket man kan göra efter förlossningen men det kanske kommer.
 
Selmas hår är felfritt!! Håret på hjässan har börjat växa ut så nu har hon snygg stubb! Jag råkade torka håret bakåt efter sista badet så det står rätt upp...får nog fixa till det!
 
 
 
 

Chokladrutor med tosca

Herregud vilken skåpsråtta man bli när man gär hemma hela dagarna...Inte bra! Jag är nere på inskrivningsvikten men om jag fortsätter så här kanske "gravidkilona" kommer i efterhand! :) 
 
Tidigare i veckan passade jag på att baka lite medan Selma satt i babysittern. Jag hann nästan klart innan hon tröttnade och ville ha mat. Som tur var kom Dennis hem precis när det var dags att plocka ur plåten från ungnen! 
 
Även detta recept är lätt och tar inte alls lång tid att göra och dessutom blir det alltid lyckat!
 
Ingredienser:
4 st ägg
6 dl socker
150 g smör
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
 
Toscatäcke:
200 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl sirap
1,5 dl grädde
75 g smör
 
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och rör i. Blanda kakao, vaniljsocker, salt och mjöl och sikta ner i smeten. Blanda och bred ut i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter. 
 
Blanda alla ingredienser till kokossmeten i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning i 5 minuter. Bred över kakan och grädda i 10 minuter till. Låt svalna och skär i rutor. 
 
 
Nu kommer snart morbror Patrik och hälsar på lite, misstänker att han blir glad över att få en kaka! ;)
 

BVC och mammaträff!

Igår var vi på 6 veckors kontroll på BVC fast Selma är ju faktiskt 7 veckor och 4 dagar! Nu väger hon 4620 g och är 57,5 cm lång! Läkarkontrollen gick bra också och allt är som det ska med det lilla livet förutom att hon är väldigt torr i huden, framför allt i ansiktet. Vi har börjat smörja med Miniderm och det har blivit mycket bättre så vi smörjar på! Den här gången kunde Dennis följa med vilket jag tyckte var väldigt skönt med tanke på kampen att få med henne hem efter besöket men den här gången skötte hon sig felfritt och det var bara att ta på overallen och sätta henne i bilbarnstolen...inte ett skrik! Jag tror att det kommer gå bra nästa gång också...för då ska Dennis med igen! :) 
 
Idag har jag och Selma träffat de andra barnen och mammorna i föräldragruppen. Vi var åtta barn och mammor och det var väldigt skoj att träffa alla igen och framför allt alla små! Selma var jätteredig och var på sitt bästa humör! 
 
 
Alla åtta barn uppradade efter födelsedag med start från vänster!
 
Det blir bara roligare och roligare att vara hemma med henne. Det är en sån otrolig skillnad nu när man får lite respons och kan "prata" med henne och hon ler med hela ansiktet! Vi har fått in rutiner och hon sover bra på nätterna. Sex timmars sammanhängande sömn tre av fyra av de senaste nätterna är mer än godkänt tycker jag! 
 
 
 
 
Glad tjej som sitter "själv"!
 
 

Snö!

Då var den här...vintern alltså! Jag tycker faktiskt att det är lite skönt med lite ljus, för det blir faktiskt ljusare ute nu! Igår när det snöade som värst så gick vi en promenad jag och Selma! Jag är inte riktigt nöjd med vagnen när det gäller stötdämpningen. Det finns i princip ingen! Stackars Selma skumpar runt i vagnen! Annars är vagnen jättebra och trots snömodd så är den lätt att köra.
 
 
Någonstans därinne ligger en omskakad Selma!
 
 
Pigg och nöjd tjej i pappas famn!
 
 
 
Såhär är det gött att hänga! Av någon anledning tycker hon att det är mycket roligare att vara i köket så vi går och tittar på fondväggen och lamporna.
 
 
Ingen bra bild men det är svårt att fånga henne när hon sprattlar! Här kan hon ligga en stund och prata med Laban. :)
 
 
 
 

Selma 5 veckor

Gud vad tiden går fort! Tösa är redan över fem veckor! I torsdags var vi på bvc för kontroll och hon följer sina kurvor. Nu väger hon 4100 g och är 54 cm lång. Besöken på bvc går jättebra...tills jag ska få på henne kläderna och åka hem igen. Båda gångerna har det tagit en timme att få på henne overallen och få ner henne i bilbarnstolen eller barnvagnen. Jag är ganska svettig när jag kommer därifrån! Nästa gång ska jag försöka ha lite is i magen och ignorera illskriket...hon brukar tystna ganska snabbt även om man tror att hon ska tuppa av av skrikandet! :) 
 
Jag tror att vi har fått en väldigt snäll bäbis. Hon är i princip bara ledsen när hon är hungrig och det finns det ju lösning på. Hon sover ganska bra på nätterna. Vi brukar komma i säng vid tolv-snåret och sen äter hon vid tre-fyra tiden för att sedan somna om och vakna igen vid sju-åtta. Därefter kan vi somna om igen och gå upp vid tio!! På dagarna är det lite olika hur hon är. Vissa dagar sover hon nästan hela tiden och andra dagar sover hon korta stunder för att vakna igen. Hon äter med ca tre timmars mellanrum vilket funkar bra! 
 
Att vara mamma är så klart något helt nytt och helt fantastiskt! Det går så mycket bättre än vad jag hade ställt mig in på. Jag är så klart trött men inte alls så som jag trodde. Det beror till stor del på att hon sover så mycket på nätterna. På dagarna försöker jag sova lite både på förmiddagen och på eftermiddagen. Vi försöker även komma ut och gå en sväng varje dag, det är nog väldigt bra både för mig och Selma. Det är perfekt vinterväder i år för vår del. Några plusgrader och ingen snö! Det kommer säkert att ändras men just nu tar vi tillvara på dagarna då jag kommer fram med vagnen! 
 
 
Det är även roligt att se vad som händer från dag till dag med henne. Plötsligt får man tydlig ögonkontakt och hon har börjat "prata"...eller försöker iallafall! Det är otroligt söta små ljud som kommer från den lilla munnen! Vi väntar på första leendet som inte verkar vara långt borta. Det kanske redan har kommit men vi är lite osäkra så vi väntar på ett tydligt flin! :) 
 
 
 
 
Hon har börjat tappa håret på hjässan så hon ser ganska lustig ut! :)
 
RSS 2.0