Dagens fynd

Idag var vårens andra bytesmarknad och det här är vad jag kom hem med:

Två par skor till Mio och ett par Crocssandaler till Selma.

En vårjacka (i nyskick) från Name it till Mio

Dregglisar till Mio. Han dreglar mycket mer än vad Selma gjorde när hon fick tänder.

En body och en T-shirt till Mio

Klänning från Name it till Selma

En klänning till

Kofta till Selma

Tröja till Selma. Hon har matchande byxor! 

Jag köpte även ett par vanliga svarta leggings och en långärmad tröja till Selma. Det är helt galet vad mycket folk det är. Det har verkligen blivit populärt och man kan ju förstå varför. Allt jag köpte kostade 290 kr och det får man ju inte ens jackan för.




På upptäcksfärd i gåstolen

Nu har Mio fått kläm på det där med gåstolen. Innan satt han mest still och tittade och hamnade mest där Selma tyckte att han skulle vara. Nu tror jag att han tar sig runt lite mer medvetet för han tar sig fram till allt som verkar intressant.













Dags att börja barnsäkra igen! 😊

Selma har hittat ett bra gömställe som hon besöker ett par gånger per dag.


Idag skiner solen redan, klockan är ju bara 9. Måste ut så fort Mio ska sova så vi får lite frisk luft. Sen måste jag hålla massa tider idag för jag ska hämta lite kläder jag har köpt på Facebook och även lämna ut lite saker som jag själv har sålt. Och imorgon är det bytesmarknad igen, så roligt!! 👏🏻

Helgen som gått

Så var det måndag igen. Det känns som om veckan bara består av måndagar och fredagar. Den här helgen har vi haft en bra blandning av nytta och nöje. I lördags åkte Dennis iväg och bytte stötdämpare på bilen och passade på att tvätta den. Mio sover nästan hela förmiddagarna nu för tiden så jag och Selma hade mysigt för oss själva.


Sen kom farmor Siv och underhöll Selma lite så jag passade på att städa toaletten och svabba av golven. Det var på tiden! Fick lite hjälp av Selma också. Hon slog nog rekord i att skölja ur moppeb flest gånger på kortast tid. 😊




När Dennis kom hem och vi hade fått i oss lite mat gick vi en sväng. Råkade stanna hos Johanna där Selma och Johanna slängde ihop lite chokladbollar till kaffet.



Sen gick vi hemåt innan Melodifestivalen började och Selma fick gå sista biten själv...gick inte överdrivet fort! 




På söndagen slappade vi här hemma på förmiddagen innan vi åkte till mormor och morfar en sväng på dagen. Selma hoppade över förmiddagsvilan så när vi kom hem stoppade vi henne i badet för att hålla henne vaken till läggdags. Det brukar alltid funka. 


Idag har jag och barnen haft en heldag då pappan jobbat. Mio sov mellan 8.30-12 så jag och Selma bakade mer chokladbollar. När Mio vaknade tog vi en promenad upp till Ö&B och en sväng genom stan där jag hittade en vårjacka till Selma. När Dennis kom hem gick jag och Selma till lekplatsen och Dennis och Mio tog en snabb promenad. En mycket bra dag! 





Selmas rum

Vi har varit så dåliga på att sätta upp saker på väggarna här hemma. Dels för att vi inte vet hur vi vill ha det och dels för att det har tagit emot att börja spika i väggarna. Nu har vi äntligen fått lite mod och börjat i Selmas rum och jag känner mig riktigt nöjd. 

Över sängen har vi satt upp en boklist och den fina tavlan hon fick i doppresent av faster Malin.


Intill sängen står en liten docksäng med täcke och kudde som min farmor har sytt åt oss. 


På den andra väggen hade vi först tänkt att köpa en stringhylla och sätta upp men vi ångrade oss när jag hittade en söt bokhylla som ser ut som ett hus. Selma blev glad över nya bokhyllan och ville mer än gärna hjälpa till att inreda hyllan. 



Så här såg det ut när Selma hade inrett bokhyllan. 

När hon hade lekt klart var jag tvungen att gå in och omorganisera lite. Fina inspirationsbilder i all ära men såhär kommer hyllan inte att se ut i många minuter! 😊


Nu har vi kommit en bra bit på väg i hennes rum och det som återstår nu är att sätta upp någonting över kallaxhyllan. Har redan köpt lite hyllor som ska upp på väggen och så ska vi sätta upp tavlan med hennes födelseuppgifter. Men såhär ser det ut nu.


Det var svårt att få en bra bild i motljuset.

Underbara fas

Selma har kommit in i en liten fas som innebär att hon bryter ihop för minsta lilla. Det kan vara att hon inte får ihop legobitarna, att hon inte får leka i toalettstolen, att hon måste borsta tänderna eller att hon inte hittar sina nappar. Kan förstå henne lite, jag känner också för att lägga mig på golvet och skrika ibland. Som tur är så har de tillfällena för min del blivit ganska få, annars hade det blivit jobbigt. Jag vet inte hur man ska hantera det riktigt men hon får väl bli lite arg, det går ju lätt över och det bästa verkar vara att distrahera med något annat. 


Mellan de där stunderna av sammanbrott så är hon så go. Babblar och pratar och spexar och håller igång, hela dagarna! Häromdagen var hon med ute i garaget när vi grejade lite, det är hennes favoritrum i huset för tillfället. ❤️


Något annat som är poppis nu är att baka. Faster Johanna gjorde trolldeg när vi var där som hon fick ta med sig hem så den åker fram många gånger per dag nu. 




Någonting annat som hon har fastnat för är djur som bajsar! Inte lika trevligt. Så nu när hon har tråkigt vill hon kolla på flodhästar, noshörningar, elefanter, apor eller andra djur som gör nummer 2. Vi andra här hemma är inte lika fachinerade så vi hoppas att det gör över...fort! 😳

Mat är hon inte så intresserad av länge och har gått tillbaka till att bara vilja ha välling. Hon äter några tuggor av vår mat och sen vill hon ha välling. Pannkakor med grädde och sylt kan också funka men jag vet inte om jag kallar det för mat. Förutom vällingen kan hon äta hur mycket frukt som helst och det är ju iof bra. 



Mio 6 månader

På fredag blir Mio 6 månader! Igår var vi på BVC för 6-månaderskontroll och läkarkontroll. Vår lille gosse väger nu 6710 g och är 65,8 cm. En liten kille med andra ord. Vi gick fram och tillbaka till BVC och det var så skönt! Han sov gott i vagnen både dit och hem, jippi!

Allt såg bra ut förutom ena ögat. Läkaren kunde inte avgöra om han skelar lite på det högra ögat så hon skulle skicka en remiss till ögon. Hon trodde inte att det var någonting men ville skicka oss vidare för att utesluta.

Vad mamma har berättat för mig så trodde dom att jag skelade lite när jag var liten men det var bara mina ögon som var olika stora så jag tror att det är så med Mio också. Det högra ögat är lite mindre och dessutom har han varit lite kletig i det ögat de senaste två dagarna så det kanske är lite irriterat och svullet. Hur som helst så får dom kolla upp det och om han skulle skela så får han en liten tuff pirat-lapp på ena ögat ett tag. 😊






Jackproblemet är löst

Jag hade ju svårt att bestämma mig för vilken jacka jag skulle behålla till Mio men nu har jag bestämt mig för att skicka tillbaka båda två. Anledningen till detta är den här jackan:


Den har ju allt! Muddar i ärmarna, denimfärgad, lagom lång och mjuk i tyget. Nu kommer gossen vara stilig i sommar! 


Barnvagnsparken är komplett!

Jösses vad vagnar vi har i garaget nu! Vagnen vi köpte när Selma kom, Trille Viper 4S har vi kvar med både sitt och liggdel. 




Sen köpte vi en Quinny Zapp som vi haft som extra vagn eller resevagn till Selma. Smidigt när vi bara skulle bort till lekplatsen och hon inte orkade gå fram och tillbaka eller vi inte hade plats i bilen för Trillen.

När Mio kom köpte vi en syskonvagn,  en Emmaljunga Double Viking som vi är såå nöjda med! 


Därefter fick jag för mig (!) att vi skulle köpa en begagnad Emmaljunga. Kan egentligen inte komma ihåg varför just nu...




Nu kan man ju tycka att det finns vagnar till alla tillfällen men nej det gjorde det inte. Mio sitter så himla bra i sittdelen i syskonvagnen då man tippar hela sittdelen istället för att fälla ryggstödet. Han är fortfarande för liten för att sitta själv. Vi har testat...han välter bara. 😊 Dessutom så vill vi ha en vagn som man kan vända sittdelen både mot och från sig beroende på vilken onge som åker med. Det optimala hade varit att ha syskonvagnens sittdel fast i ett enkelt chassi...och gissa vad!! Det finns det! 👏🏻 Ringde genast till Babyproffsen i Skövde som hade chassin hemma så jag skickade dit Dennis för att köpa ett. Inte nog med det men det var 20% i hela butiken idag. Kan man ha mer flyt? 😊 


Det bästa är att jag kan ha en sittdel med Mios "inredning" och en med Selmas "inredning" och smidigt byta till enkelvagnen. Mio har ju åkpåse och lite skoj att titta på medan Selma bara har en varm dyna att sitta på. Man har liksom inte tid att stå och fippla med att byta inredning i vagnen varje gång man ska ut.

Nu är ju inte tanken att vi ska ha så många vagnar utan Trillen och den begagnade Enmaljungan ska säljas. Sen har jag nog vagn till alla tillfällen... 🙈


En rolig vecka

Den här veckan har verkligen varit toppen hittills! I måndags hade vi besök av Emma och hennes Liam som är några månader äldre än Selma. Dom kom redan vid 8 och stannade ett par timmar. Det är så skönt att barnen kan leka lite själva och att vi vuxna kan passa på att få prata lite även om man hela tiden jag ett öga eller öra på barnen. 😊 Mio sov nästan hela besöket. Han brukar sova mycket på förmiddagarna nu för tiden. När vi gick för att kolla till dom små hade de satt sig i bilen ihop, så söta! 


I tisdags jobbade Dennis halvdag så när han kom hem tog vi med barnen ut till Lekplatsen. Mio satt och kikade en stund men hade ingen lust att somna...kanske för att han precis hade vaknat när vi gick ut...så vi gick till Ica och hämtade ut paketet från H&M.


Selma vilar benen lite på väg hem.

Igår var Malin och Loke här hela förmiddagen. Dom kom redan vid 8 efter att dom lämnat Saga på skolan och stannade ända till klockan 12. Selma och Loke leker bra ihop även om det skiljer dryga året på dom. 


Loke är ju stor kille nu och har inte blöja längre vilket fascinerar Selma som ville testa att sitta på pottan. Hon ville inte sitta där själv så hon rullade med Mio in på toaletten så han fick hålla henne lite sällskap. 😊



Idag har vi varit ute på en tidig promenad. Redan kl 9 steg vi utanför dörren och plaskade runt i blasket och Mio somnade innan vi hade rullat ut från garageuppfarten. Vi hade dock inte kommit så långt innan det var dags att vända och gå hem och byta en blöja men sen gick vi ut en sväng till. 

Selma hittade en "lekplats". 

Nu väntar vi på pappan som slutar nu vid lunch. Får se om jag skickar iväg honom till Skövde för att köpa en vagn...vi har ju bara fyra så varför inte köpa en till?!? Mer om detta kommer senare! 😊






Nytt till Mio

Jag har beställt lite kläder från H&M och det var visst bara Mio som fick kläder den här gången också. Jag hade beställt två jackor till Selma men jag tyckte inte om någon så de åker tillbaka. Får kika efter en vårjacka till henne på annat håll. Mio fick lite strumpor och två tröjor. Jag beställde två olika vårjackor men kan inte bestämma mig för vilken jag tycker mest om, hjälp!






Båda jackorna är jättefina men har sina för och nackdelar. Den beiga är mjukare, längre och lite tunnare men saknar muddar i ärmarna. Den i denim är lite tuffare och varmare och har muddar i ärmarna. Hmm får nog fundera lite. 

RSS 2.0