Selmas bok

Nu för tiden så blir det ju inte av att man framkallar så mycket kort och sorterar in i album vilket gör att man vara kollar på korten i dator eller telefon. Lite tråkigt tycker jag, det blir liksom inte riktigt samma sak. Nu kan man ju istället göra egna fotoböcker vilket jag har gjort. Selma har fått en bok på sitt första år. Det tog väldigt lång tid att sortera alla kort som är tagna med våra mobiltelefoner, kamera och systemkamera men resultatet brev så bra! 







Jag har även framkallat lite kort från sexmånadersfotograferingen. Det blev också jättebra. Ska beställa större förstoringar också men jag ville göra en "provbeställning" för att se kvalitén på bilderna.







Ber om ursäkt...

...för dålig uppdatering. Har fått antydningar från flera håll att mitt recept på baconpasta har gjort sitt! 😊

Det är helt enkelt fullt upp med huset och orken och tiden räcker helt enkelt inte till. Får väl erkänna att jag prioriterar soffhäng efter att Selma somnat också. I måndags och tisdags var jag dessutom magsjuk vilket tog den sista energin. Som tur var så klarade sig både Selma och Dennis! 

Med huset så går det såklart framåt. Alla innerväggar är i princip skivade och gipsade och målaren har börjat spackla. Det som tagit mycket tid utöver uppskruvande av osb-skivor är elen. Vi har varit tvungna att be elektrikern ändra endel saker som vi inte var nöjda med men nu ska det vara ordnat, skönt! Finns inte så mycket att visa på bild, eller rättare sagt så har jag glömt att ta bilder, skärpning! 😊

Selma håller igång här hemma också och är överlycklig nu när hon lärt sig att ta sig upp i soffan. Mamman är inte lika lycklig över springandet fram och tillbaka i soffan. 😳 Övrig sysselsättning som är populär nu är fortfarande och plocka i saker i lådor och skåp och organisera om däri! Undrar vart hon gömt alla sina nappar. Det ska bli spännande att se vad vi hittar när vi ska börja packa! 





Nästa vecka ska jag börja jobba två dagar i veckan vilket ska bli väldigt roligt! Längtar! 

Pasta med bacon

Igår gjorde jag en god och snabb pasta med bacon, paprika, broccoli och chili. 

2-3 paket bacon
1 broccoli
1 paprika
1 burk lätt créme fraiche
1 burk créme fraiche med paprika och chili

Stek bacon och låt rinna av på ett hushållspapper. Stek broccoli och paprika i några minuter och häll därefter tillbaka baconet i stekpannan. Häll i créme fraichen och låt koka ihop. Servera med pasta. Klart!



Innerväggar

Nu har innerväggarna i huset börjat komma upp så det går att gå runt i de olika rummen. Dennis jobbar i huset med att sätta upp OSB-skivor på samtliga väggar. Som standard i huset ingår bara gips men vi ville förstärka väggarna dels för ljudet men även för att lättare kunna sätta upp saker på väggarna utan att krångla med molly-skruv. Vi bad om offert från JB Villan vad det skulle kosta men vi tyckte att 63 000 kr var lite väl mycket så Dennis gör jobbet själv och materialet kostar ca 15 000 kr, lite skillnad. 

Selmas sovrum

Selmas lekrum

Selmas tv-rum

Badrum

Vårt sovrum

Hall

Vardagsrum

Utsikt från vardagsrummet

Innerväggar i kök, kontor, tvättstuga och klädkammare är inte uppsatta än så fortsättning följer. 

RSS 2.0