Byggstäda

Nu är snart huset vårt och ikväll har vi vart och byggstädat hela palatset! Här kommer massa bilder. Det hann tyvärr mörkna lite men jag har ju snart all tid i världen att ta fler kort! 

















Nu ska jag hem och byta av barnvakten och Dennis ska skruva upp brandvarnaren och sen längtar vi tills imorgon! 

Gravid v 22 (21+1)

Ja då börjar magen växa och jag börjar få frågan om det är smått på gång igen. Då är nog snart "undra om det är kvar från förra graviditeten" förvirringen snart förbi. 😊 

Sammanfattningsvis så mår jag bra och det känns än så länge ganska likt den förra graviditeten. Bäbis krälar omkring där inne och gör sig mer och mer påmind. Denna gången ligger moderkakan i framkant och jag upplever att sparkarna känns lite "vadderade". Kanske är inbillning men ju större bäbis blir desto mer kommer det ju kännas som förra gången. 

Nästa besök hos barnmorskan är först i v 25 så det blir i mitten av maj. Det ska bli intressant att se hur allt ser ut, det går ju så lång tid mellan de första besöken. 

Jag ska försöka ta lite bilder på magen men just nu står det flyttlådor i vägen för spegeln så det får vänta tills vi fått upp speglar i huset. 

Soliga dagar

I tisdags när jag var föräldraledig hann vi med mycket jag och Selma. Efter hennes förmiddagsvila åkte vi till Ö&B för att köpa lite engångsartiklar till smörgåstårtebjudningen. Efter det gick vi in på Jem och Fix för att kolla efter lite extra trådbackar till garderoberna i tvättstugan. Där hittade Selma en docksulky som hon körde omkring med i affären. Hon förväxlade den nog med en kundvagn för hon gick och plockade i lite saker och la i sulkyn. Hon hittade även en trehjuling som var intressant. Hon måste känna på sig att hon har både en dockvagn och trehjuling som väntar på henne. 😊









Efter att jag, med visst motstånd, fått in henne i bilen igen åkte vi hem och åt lite och sen åkte vi upp till djurparken och lekte på lekplatsen. Selma går runt och tittar på allt och går mer än gärna fram till andra barn och ger dom en kram eller vill hålla handen. ❤️ Alla barn är inte lika förtjusta i detta... Kaninhuset och fåglarna ("kacka") är också populära.





På berget träffade vi på grannen ovanför som hjälpte Selma in i trappuppgången när vi kom hem.

När vi kom hem passade vi på att packa lite till. Jag rensade igenom lådorna i hallen och packade alla mina och Selmas kläder i väskor. Nu har Selma ett nytt favoritställe att stå och spana på. 






Smörgåstårta på Korintgatan!

Idag åkte jag, Dennis och Selma upp till huset med smörgåstårta och bjöd hantverkarna på. Det var nog uppskattat för de var fyra stycken, plus jag och Dennis, och det gick åt en smörgåstårta för 8-12 personer! 😊

Nu passade jag på att ta lite bilder innan huset ska vara helt klart. Snickarna blev nog färdiga under dagen så imorgon ska målaren komma och dutta i det sista. Sen är huset klart! 

Entrén



Lilla wc

Badrummet

Duschhörnan i badrummet. Solen lyste in och ställde till det lite. 😊

Bilden blev lite mörk. Det gråa kaklet är egentligen mycket ljusare.

Köket med vår fina köksfläkt

Köksön och tapeten som var den sista vi valde. 👍


Vårt stora skafferi


På fredag är det alltså dags för slutbesiktning och till helgen går flyttlasset! Sen ska vi bara skruva ihop garderober och det andra vi köpte på IKEA, spackla, slipa och måla garaget, sätta upp hyllor för förvaring i garage och klädkammare, bygga stödmur, måla fasaden, bygga altan, lägga plattor på framsidan och så gräsmatta. Och mitt i detta ska vi ju få en bäbis också...hjälp! 😊

IKEA

Idag lämnade vi bort Selma till farmor, faster och kusin Alma och åkte till IKEA för att köpa garderober och lite annat till huset. Nu är det verkligen inte långt kvar tills vi får vårt hus! Underbart!

Det var garderober till både vårt sovrum och till hallen som vi behövde och efter att ha kikat lite på hemsidan så hittade vi bra lösningar. Vi fick jättebra hjälp av personalen så jag känner mig jättenöjd. 

Vi köpte även en ny tv-bänk, en hylla till Selmas rum, lampor till hall, tvättstuga, kök och barnrum och rullgardiner till alla tre sovrum, vardagsrum och kontor. Vi hittade även en rund turkos matta till Selmas rum, handukshängare mm till de två badrummen. 

Vi lyckades få med oss allt på listan och jag känner mig jättenöjd med allt! Får lägga upp bilder när det är på plats i huset! 😊

Selma hade haft en toppendag med familjen Ericsson och hade hunnit med att bada, gå en sväng till plantis och åka rutschkana på minigolfbanan, gunga, äta korv, pannkakor, kolasås, chokladsås och lekt med alla sina leksaker. Det är så skönt att hon är så lätt att lämna bort och tycker att allt är roligt. Hon hade nog haft lite väl skoj bara för att istället för att somna vid 19 som hon brukar så var hon vaken till 21.30 och humöret var INTE på topp sista timmarna! 😳








Packning

Nu är vi i full gång med att packa i lägenheten. Vad mycket saker man har undanstoppade i skåp och lådor som man aldrig ens tänker på att man har. Undrar verkligen om man skulle sakna sakerna om man kastade/skänkte. 

Packandet går framåt men det gäller att passa på när Selma sover. Idag hjälpte hon till...eller jag packade i lådorna och hon packade ur... 😳

Det står lådor i hela köket!

Det går åt rätt håll

Jag såg att jag har glömt att lägga ut bilden på det andra barnrummet. Eftersom vi inte vet vem det är som gömmer sig i magen så har vi valt en ganska neutral tapet. Dessutom så tänker vi att det rummet får vara lite lekrum/skötrum tills det är dags för bäbisen att sova i eget rum. Min förhoppning är att Selma kommer sova i sitt rum när vi flyttat. Hon sover bra själv för det mesta men är väldigt lättväckt så ibland när vi försöker smyga in i sovrummet för att lägga oss så vaknar hon. Kan bara tänka mig hur nätterna blir om hon vaknar varje gång bäbisen vaknar och skriker... Jag håller tummarna för att hon gillar sitt rum!

Barnrum 2



Närbild på Selmas fina tapet

Idag levererades garageporten som vi beställt i egen regi. Vi har valt en Höörmanport istället för den port som ingick från JB Villan. Efter att jag slutat jobbet åkte vi upp för att bära in porten och passade såklart på att se vad som hänt i huset under dagen. Nu är golvet i tvättstugan klart och snickaren har börjat sätta golvlister, dörrfoder och dörrar på plats. Köket är levererat och står huller om buller i vardagsrummet och väntar på att monteras. 

Hann tyvärr inte ta några kort eftersom virvelvinden Selma var med idag, får återkomma med bilder! 

Mer tapeter

Tapetseringen har gått framåt i veckan och nu är vårt sovrum och kontoret tapetserat och klart. Det som saknas nu är golvlister och dörrfoder sen är de fyra rummen helt färdiga. I allrummet utanför barnrummen är det nästan klart, det saknas bara lite av fondväggen. I vardagsrummet är alla väggar som ska vara helt vita tapetserade så det som saknas är fondväggen från hallen och in i vardagsrummet. Köket är också kvar att tapetsera. I badrummet och lilla wc är väggarna kaklade

Stora badrummet

Allrummet

Tapeten i vårt sovrum

Vardagsrummet

Idag är Dennis i full gång med att spackla och slipa det sista innan det är dags för väv och färg i garaget och jag går och njuter i solen och letar skruv och spik i trädgården. Lite lagom ansträngande i det härliga vårvädret!






Välkommen till familjen! ❤️

Den 1 september ska Selma bli storasyster! Idag har jag och Dennis varit och inspekterat vår nya familjemedlem och allt såg jättebra ut. Idag är jag i v 20 (19+1) och snart har halva graviditeten redan gått.

Det var den 19 december som vi fick ett plus på stickan och eftersom jag hade gjort testet hemma i smyg så berättade jag nyheten för Dennis över en middag på Olearys. I v 7 började jag må illa och då var det ganska skönt att kunna vara hemma och ha möjlighet att vila medan Selma vilade på förmiddagen. Illamåendet blev mycket bättre i v 16-17 och nu mår jag toppen! Magen har börjat växa lite även om den fortfarande kan förväxlas med för mycket godis och jag har börjat känna små rörelser, mysigt!



Tre veckor kvar till flytt!

Jaha nu börjar det verkligen dra ihop sig och om tre veckor, den 24 april, är slutbesiktningen. Jag har funderat på hur det ska hinna bli färdigt i tid för fram tills i veckan har huset bestått av gips. Vi har sagt upp lägenheten fr.o.m. den 30 april och jag har beställt flyttstädning till den 29 april så då måste den vara tömd. Vi kommer behöva städa huset några gånger innan vi flyttar in för att få bort allt byggdamm så vi fokuserar på städningen i huset. 

Idag har Dennis vart uppe och fortsatt att spackla och slipa i garaget så jag åkte förbi för att kolla hur långt de har kommit. Nu är taket målat i hela huset och taklisterna sitter uppe. Tvättstugan är målad en gång och ska väl målas fler gånger. Vi har valt en ljusgrå färg i tvättstugan. Klädkammaren i anslutning till tvättstugan är målad vit. Golvet är lagt i de fyra sovrummen och även till viss del i allrummet. Tapeterna i Selmas rum är nästan färdiga, det saknades ett par våder. Tapeten är jag jättenöjd med, den är så söt! Tapeterna till det andra barnrummet och till allrummet låg och väntade på att tapetseras och de såg väldigt fina ut också!

Jag är inte längre lika orolig för att de ska hinna färdigt. Man börjar se lite av ett slutresultat och nu längtar jag mer än nånsin! 

Vitt tak sett från vardagsrummet till hallen. 

Golvet i allrummet.

Selmas fina tapet.

Nu har de också satt upp insektsnätet och börjat klä takfoten.

Baksidan







RSS 2.0