Stackars revben!

Jag kan inte säga annat än att jag börjar se mycket fram emot att gå hem från jobbet! Revbenen, på höger sida så klart, känns som om de har gått av. Det börjar bli jobbigt att sitta upp hela dagarna för det enda som avlastar är att lägga mig på sidan. Tur att det bara är denna och två veckor till jag ska jobba för efter den 15 november tänker jag vara hemma! Och på fredag är jag ledig, ska bli såå skönt! Ska spendera förmiddagen med att tvätta alla småkläder och bäbisens täcken, kudde och lakan! Resten av helgen blir det tjejmys för då kommer Linda och berättar allt om USA-trippen de precis kom hem ifrån! 
 
 
 
Det finns faktiskt en hel del fördelar med magen också! I helgen när jag stod i toalettkön frågade mannen framför mig om jag behövde gå före i kön med kommentaren "-Det kanske är lite svårt att kontrollera sig!" Jag tackade för omtanken men försäkrade honom om att det inte var någon fara. Än så länge har jag faktiskt "kontroll"!
 

Födelsedagsfirande och hotellhelg!

I fredags hade jag lite födelsedagskalas...som blev väldigt litet! Mamma, pappa och svärmor kom och åt tacos och tårta. Lillebror med familj kunde inte komma då barnen blivit sjuka så dom får vi träffa en annan dag. Av mamma och pappa fick jag två fluffiga kuddar och termobyxor och av Dennis familj fick jag ett utav Edblad armbanden jag önskat mig och en bok om första året med en liten. Jag har ju inte riktigt lika bra koll på saker och ting längre och kom på att jag faktiskt köpte ett par termobyxor förra året så i helgen när vi var i Jönköping blev byxorna ett par rejält varma handskar!
 
 
Godaste blåbärstårtan från mössebergsbagaren!
 
 
Armbandet från Dennis familj och ringen fick jag av världens bästa Emelie!
 
 
En lärorik bok som dessutom är signerad av författaren!
 
 
Fluffiga kuddar till den nya sängen...som kommer snart hoppas jag!
 
 
 Det bidde inga termobyxor, det bidde ett par handskar!
 
I lördags åkte jag och Dennis till Jönköping och shoppade lite och passade på att bo en natt på Huskvarna Statshotell. Ett lite mindre hotell där alla rum var inredda på olika sätt. Vi bodde i prickiga rummet. Hotellet var mysigt men varmt...och mörkt! Hotellkorridoren var helt svart förutom en röd heltäckningsmatta. Frukostbuffen var liten men det fanns nog egentligen det man behöver. 
 
 
 
Det var väldigt mycket folk på IKEA och A6, kanske pga att det var lönehelg, men vi fick nog en hel del gjort. Det jag inte blev nöjd med är amningskläderna. Köpte ett två-pack linnen på Kappahl men jag tycker att de är såå obekväma! Dessutom köpte jag ett två-pack bh:ar men på grund av lathet orkade jag inte prova och de passade inte heller så de får åka tillbaka! På IKEA köpte vi bland annat en byrå till alla små kläder, bilder kommer senare. Babyproffsen i Jönköping var urusel! Inte alls mycket bra att ha saker utan liknade mest en leksaksaffär. Tacka vet jag butiken i Skövde! Helt klart den bästa Babyproffsen jag har vart inne i!! Tur att jag får åka dit i helgen när vi hämtar vagnen! 
 
 
 

Trötthet!

Vart kom tröttheten ifrån?!? Helt plötsligt känns det som om hela kroppen bara vill sova! Kanske beror på att vi gått in i v 35 eller att jag fyller 31 idag! :) Har legat två timmar i soffan och vilat för att orka med ett restaurangbesök på nyöppnade O'learys med Dennis om en liten stund! Jag fick en jättefin Fjällräven jacka i present av honom idag men det är lite svårt att veta om den passar om några veckor...just nu gör den inte det!! 
 
Måste även passa på att berätta att jag träffade en stor idol i måndags! Jobbet anordnade ett kundevent i Vara konserthus med föreläsningar för våra kunder. Som dragplåster och huvudnummer var Boris Lennerhov på plats och berättade om Gekås utveckling! För er som av någon konstig anledning INTE vet vem Boris är så är det VD:n för Gekås Ullared AB. Ni har nog inte missat att jag är ett stort Gekås-fan!! :) Han var väldigt rolig att lyssna på och berättade mycket om den "typiska" besökaren. Nu är jag sugen på att åka på en ny utflykt till mitt favoritställe!!

V 34 (33+5)

Idag har både jag och bilen gått igenom besiktningen utan anmärkning! Mitt besök på mvc gick som det brukar...samma blodtryck (120/70), vikt 71 kg (+6 kg sedan inskrivning), magmåttet var 32 cm och följer kurvan, bäbis hjärtljud var något lägre än tidigare och låg runt 135 och ingen äggvita i urinen.
 
Jag frågade barnmorskan om influensavaccinet som dom numera rekommenderar gravida att ta på grund av att man har ett nedsatt immunförsvar under graviditeten. Jag vet inte hur jag ska göra men ser ingen riktig anledning till att inte ta det. Bäbisen är ju väl utvecklad och ska i princip bara växa till sig så riskerna borde väl inte vara så stora?! Dessutom skyddar jag bäbisen genom amningen om jag tar vaccinet och det måste ju vara bra. Det är ju ändå vinter när han/hon föds och den period då det flyger omkring mest baciller! När jag frågar min egen "husdoktor" säger han att han skulle rekommendera andra gravida kvinnor att ta vaccinet...vilket borde innebära att även jag borde ta det. 
 
 
 
 
 
 
 
Igår var vi på "Inspirationsföreläsning" på KSS inför förlossningen. Det var riktigt bra och mycket folk. Föreläsningen hölls av två barnmorskor som verkligen bjöd på sig själva och visade hur födande mammor kan bete sig! Mycket underhållande och samtidigt informativt. Det enda jag ska fokusera på är att andas och slappna av och allt annat är upp till Dennis att tänka på, låter rättvist! :)

Fotomodellen

Idag har Gizmo haft sitt första modelluppdrag! Vi var i djuraffären och tog kort och precis som med skolfoton kan man välja att köpa de kort man vill i olika storlekar. Han skötte sig exemplariskt och det hela var över på 5 minuter! :) Nu måste ni som bor i stan stötta honom och rösta för om ett par veckor sitter han i skyltfönstret i Djurshopen och då kan man rösta på finaste vovven!
 
 
 
 
 
 

Gizmo 9 år!

Idag fyller världens goaste hund 9 år! Två veckor för tidigt född är han vilket är ganska mycket i hundmått! Han var inte mycket till hund när jag hämtade honom i december. Liten och ynklig och kallt ute var det. Jag gjorde en liten tröja av filten jag fick med från kenneln som jag knäppte ihop med en hårnål. Att bli "hundmamma" var mycket jobbigare än vad jag hade föreställt mig. Varje natt somnade han hos mig i sängen och när han somnat flyttade jag över honom i en korg på golvet för jag var rädd att klämma ihjäl honom. Minst en gång per natt var vi ute och kissade, vilket hade vart lättare om det var sommar och inte svinkallt ute. Jag kommer ihåg att jag tänkte "så här måste det vara att få barn"...det lär jag ju snart få reda på! 
 
 
Imorses åt vi frukost ihop i vanlig ordning. Gizmo sitter alltid med vid bordet när vi äter!
 
 
Leverpastej har alltid vart en favorit. När han var valp fick han alltid en liten bit leverpastej när han uträttat sina behov. Det lärde han sig snabbt så när han var klar kom han och satte sig intill mig och väntade. 
 
 
Födelsedagspaketet! En ny säng eftersom han snart är portad från vår...hur nu det ska gå?!? Dennis tyckte inte det passade med en rosa dyna i men jag tycker att han är "man" nog att klara av det! :)
 
Att det skulle finnas så mycket kärlek i en hund hade jag inte kunnat föreställa mig! Det är så tomt när han inte är här och jag saknar till och med snarkningarna på natten! 
 

Presenttips!

Eftersom jag fyller år den 23 oktober tänkte jag hjälpa nära och kära med lite presenttips! :) Jag har fastnat mycket för smycken från Edblad, speciellt dessa!
 
Armband Eternity multi
Armband Sofia
 
Halsband Stardust
 
Ring Square ring Haga
 
Ring Square ring Puck
 
Ring Ross
 
 
Örhängen Anna clear crystal
 
En hel del fina saker! För den som undrar har jag 16 mm (XS) på en ringfingret och 17,5 mm (M) på långfingret. Annat jag önskar mig är en mjuk fluffig kudde till nya sängen och stoooora underlakan! Presentkort på Kicks är också uppskattat! Annars är jag inte så kräsen! :)
 

Nya skor...igen!

Idag var jag och Dennis i Skövde och kikade lite. Vi åkte till Tibro först för att titta efter en sänggavel till den nya sängen men vi hittade ingen som vi fastande för. Vi åkte till Sova istället och beställde en i samma tyg som sängen. Som tur var så hade dom 10% på sänggaveln också så nu har vi sparat massa pengar! Vi skulle även åkt till Babyproffsen men dom hann stänga så jag får köpa skötväskan vi hittat i Falköping istället. Sen råkade jag köpa ett par nya skor...sånt kan hända!
 
 
Skorna var riktigt sköna och lätta att få på!! 499 kr på Din Sko, lagom pris också!
 

Föräldragrupp nr 4

I fredags var vi på fjärde och sista föräldragruppen som handlade om förändringen att bli förälder. På något sätt lyckades nog barnmorskan ta upp allt som kan bli jobbigt efter att man kommit hem med nytillskottet. Förlossningsdepression, sömnbrist, problem med amning, påfrestningen på parrelationen mm. Kommer allting bara vara jobbigt!?! Klart att jag är inställd på att det kommer bli en stor förändring. Hur stor kan nog varken jag eller någon annan blivande förälder veta. Det beror väl jättemycket på hur barnet är. Sömnen har jag mer eller mindre tänkt bort...och jag är ganska nervös över hur det kommer vara att inte få sova en hel natt...eller en halv om vi har tur! Amningen tänker jag ge en chans men fungerar det inte så finns det ju andra alternativ. Förlossningsdepression är jag mer eller mindre inställd på att jag kommer känna av lite grann. Jag brukar bli lite nedstämd på hösten men i år har jag mått bättre än vanligt. Jag tror inte att jag kommer att dansa på små rosa moln av lycka... Jag tror att det kommer bli tufft men jag vill ju det här och har längtat mycket. På något sätt så tror jag att om jag inte skapar en fantasibild över hur livet kommer att bli med ett litet barn så blir jag nog inte chockad över förändringen. 
 
Idag går vi in i v 33!! Veckorna går jättefort och jag har tänk att jobba till den 15 november (eller eventuellt lite längre) vilket är om drygt en månad! Jag börjar känna mig lite "omobil" och är inte direkt smidig längre. Det gör lite ont i ryggen och jag känner mig lite tung i kroppen. Det är lite svårt att hitta en skön ställning att sitta i ryggen börjar bli trött. Det lilla livet börjar ta mer plats och det känns tydligt när det trycker mot revben och annat. Om jag har satt mig i soffan reser jag mig inte för att hämta någonting jag glömt...det får vänta tills jag har någon annan anledning att resa mig upp! Så nu har jag gnällt av mig lite...en bra sak är dock håret! Det är jättemjukt och känns tjockt...och jag tror att det har blivit någon nyans mörkare...passar ju till hösten :)
 
 
 
 

Borta bra men hemma bäst!

Tisdag och onsdag spenderades i Stockholm på kurs. Det var de årliga auktorisationsdagarna med jobbet och eftersom jag sedan december förra året är auktoriserad redovisningskonsult fick jag följa med i år. Det kändes lite nervöst att åka iväg utan Dennis. Tänk om det skulle hända någonting, om förlossningen av någon anledning skulle sätta igång. Jag hade som tur var ingen anledning att oroa mig! 
 
Det är ganska intressant hur gravidmagen får människor att visa intresse. Jag har fått samma två frågor av massa olika människor under de här två dagarna. 1. När är det dags? 2. Vet du vad det blir? Undrar om det är vanligt att man tar reda på könet eller varför den frågan är så vanlig. 
 
Imorgon är det redan fredag, underbara veckodag! Vuxenpoäng på fredagsplanerna...tuppeware party! På lördag ska vi nog åka en sväng till Tibro på möbelrea och kika efter en sänggavel till vår efterlängtade säng! För övrigt blir det nog en lugn helg vilket känns väldigt skönt efter den här veckan!
 
 
RSS 2.0