V 40 (39+1)

Då var det enbart fem dagar kvar tills den 30 november. Hur kan 40 veckor gå så snabbt och så långsamt på samma gång? De första veckorna av graviditeten gick otroligt långsamt. Varje dag kändes som en evighet. Det var lååånga veckor tills vi valde att berätta för vår omgivning och därefter var veckorna fram till utraljudet sega. Därefter gick jag och väntade på att magen skulle växa och blir en "riktig" gravidmage och det tog kanske fram till v 30 någonstans. Därefter har veckorna flugit iväg...tills nu! 
 
Det kommer ju sluta på ett sätt...bäbisen ska ju ut och inom ganska kort tid. Det känns kluvet. Samtidigt som jag längtar tills förlossningen drar igång och bäbisen kommer ut så kommer jag nog sakna lite att vara gravid. Jag kommer att sakna magen, det tjocka håret, den finnfria hyn, sparkarna i magen, att få ha sköna mammakläder och spänningen inför det vi har framför oss. Samtidigt kommer jag inte sakna att känna mig som en valross som knappt kommer ur soffan eller klarar av att gå längre än till Supermarket och tillbaka. Halsbrännan ska också bli skönt att slippa!
 
Konstigt nog får jag fortfarande känna efter så att magen är kvar när jag vaknar för att försäkra mig om att jag inte har drömt. 
 
 
När du är redo är vi redo! 
 

Ledighet

Jaha då har det redan gått en hel ledig arbetsvecka och fortfarande visar bäbisen inga tecken på att vilja komma ut. Nu är det ju åtta dagar kvar till bf så det är väl ingen ide att bli otålig än! Jag är glad att jag har vart hemma den här veckan för det är tungt nu och ont i bäckenet gör det. Det är svårt att ta sig från liggande till sittande och från sittande till stående. Att plocka upp saker från golvet är inte heller lätt. Tankarna har gått från "kan jag passa på att göra någon medan jag ändå är här nere?" till "behöver jag verkligen den där?".
 
I början av veckan var jag inte speciellt bra på att ta det lugnt men både torsdag och fredag har jag tagit igen det och mestadels legat i soffan eller småpysslat här hemma. Igår träffade jag fyra av de andra mammorna i föräldragruppen och fikade vilket var väldigt trevligt. Det var skönt att dela lite tankar och jämförelser av graviditeter med andra blivande mammor som är lika ovetandes om vad som väntar som jag är! De andra ska ha 28 november och 1, 9, och 10 december så det är ganska tajt med hur vi är beräknade. Kanske träffar på någon av dom i Skövde när det är dags!
 
Ikväll har jag och Gizmo vart själva för Dennis är iväg på en jobbgrej. Vi har kollat på en favorit i repris kan man säga. En film som jag har sett hur många gånger som helst när jag var yngre. "Girls just want to have fun" med Sarah Jessica Parker. En dansfilm typ som Dirty Dancing men lite bättre till och med! 
 
 

V 39 (38+1)

Då var den första föräldralediga dagen snart slut och den har gått fort! Jag har hunnit med en kort morgonpromenad med Gizmo, lagt in räkningarna för betalning (vet ju inte var man håller hus vid månadsskiftet), kontroll på MVC, handlat, lagat mat och ätit! Nu ska jag inte göra så mycket mer idag!
 
Kontrollen på MVC bjöd inte på några överraskningar. Urinprov utan anmärkning, blodtryck 110/80, sf-mått 37 cm och vikt 73 kg (samma som för två veckor sedan). Bäbisen ligger fortfarande med huvudet nedåt men barnmorkan var lite osäker så vi tittade lite med hjälp av ultraljud. Jag har känt sedan två veckor tillbaka hur bäbisen vrider på sig men det verkar bara vara från sida till sida och inga helomvändningar. Nu får den allt ligga still! 
 
 
 
 
 
 
 

Kärlek!

 

2 veckor kvar!

Idag är det två veckor kvar till beräknat datum! Igår jobbade jag sista dagen så nu ska jag vara hemma och ladda tills bäbisen kommer. Vet inte hur skjutton man laddar men jag ska försöka vila så mycket som möjligt och bara längta till vad vi har framför oss! Jag har ju hela tiden sagt att jag tror att bäbisen kommer den 18 november men med två dagar kvar får jag nog erkänna att jag ångrat mig lite. Har inga känningar av att någonting skulle vara på gång, hur det nu känns. Tänk om jag går över två veckor, då har jag fyra(!) veckor ledighet framför mig. Det är ju en hel semester! 
 
Förberedelserna här hemma är så gott som klara. Vi tror att vi förberett det viktigaste och allt på checklistan är avprickat förutom att installera babyskyddet men det ska väl hinnas med! Idag har vi handlat det sista som blöjor och vi, läs Dennis, har satt upp mobilen över skötbordet.
 
 
Låt mig presentera "raceråket" Trille Viper 4S. Den enda vagnen vi egentligen funderade på. Hittade den på babyproffsen i Skövde och jämförde alla vagnar med den och hittade ingen konkurrent! Snygg, lättkörd och lagom pris! Vi fick även med en sittdel som vi kan byta till när det är dags och babyskyddet vi köpt, Maxi Cosi, passar i chassit så det är bara att flytta över babyskyddet till vagnen. 
 
 
BB-väskan är också packad, eller iallafall förberedd och ligger utspridd i soffan. Det kändes jättekonstigt att ta fram de små kläderna, det är ju faktiskt någon som ska ha på sig kläderna! 
 
 
 Energi ska tydligen behövas under förlossningen!! 
 
 
 
Trollvaggan vi tänkt ha de första månaderna tills bäbisen blir för stor. Ryktet säger att även Gizmo fått en liten spjälsäng...jag återkommer i det ärendet! 
 
Ja är det något vi glömt nu så kan det omöjligt vara något viktigt! På tisdag ska vi gå och skriva på faderskapsintyget vilket man måste göra om man inte är gifta. Tidigare skrev man på intyget efter förlossningen men om det skulle hända mig något under förlossningen är inte Dennis pappan vilket kan bli knepigt. Nästa kontroll på mvc är på måndag och vem vet, det kanske blir den sista!

Glögg med smak av delicatoboll!

Idag på morgonen kom Emma och lilla Liam förbi och hälsade på en snabbsväng. Emma är, som jag, någon som tycker om sötsaker så jag kunde inte låta bli den här glöggen på jag hittade den på Ica Maxi.
 
 
Betyget från min sida blir nog tre av fem, vanlig glögg är nog ändå godast! Emma däremot tyckte den var godare än vad jag tyckte så den kanske kan vara värd att testa! 
 

Vadslagning

Jag och Dennis har lite vadslagning här hemma. Vi har inte bestämt något pris än men jag kan tänka mig att det blir en god natts sömn eller sovmorgon! Bäst/närmast av fem gäller! 
 
Dennis:
Kön = tjej
Födelsedag = 5 december
Vikt = 3 535 g
Längd = 51 cm
Hårfärg = mörk
 
Emily:
Kön = pojke
Födelsedag = 18 november
Vikt = 3 620 g
Längd = 50 cm
Hårfärg = ljus
 
Må bäste man/kvinna vinna!! 
 

Äntligen!

Äntligen är nya sängen här!! Vi var och hämtade den igår och har sovit första natten i underverket! Otroligt skön och med riktig lyxkänsla! Hög är den också, nästan så jag behöver en liten pall! :) Nu återstår bara ett bekymmer och det är hur vi ska göra med Gizmo. Hur ska vi kunna porta honom från sängen?! Det kommer aldrig gå... Och tänk om han ramlar ur, det finns ju ingen fotgavel! Får kanske lyssna på pappa och köpa en spjälsäng till honom, det sover han ju i hos pappa! 
 
Hur som helst, nu är klockan strax över nio och vi har redan gått och lagt oss! Det får man när man har så skön säng! God natt! :)
 
 
 

V 37 (36+1)

Idag var det dags för kontroll igen! Om det blir som jag och den lille har kommit överens om var det sista besöket på MVC för nästa besök är den 18 november och då ska vi ju vara på förlossningen! :) Beräknat datum är den 30 november men jag har sagt den 18:e hela tiden, tycker några dagar tidigt låter bra! Vad långa dagarna kommer bli om jag går över två veckor! Alla värden var bra idag med. Blodtrycket hade visserligen gått upp till 120/80 jämfört med tidigare veckor då det legat på 120/70. ;) Hb ligger på 124 vilket ska vara bra och nu behöver jag inte lämna mer blodprover. Vikt 73 kg (+8 kg sen inskrivning), magmåttet var 35 och bäbisens hjärtljud ca 138 slag/minut. 
 
Barnmorskan kände även efter hur bäbisen ligger och som jag misstänkt ligger den åt rätt håll men har ännu inte fixerat sig så det är bara att hålla tummarna att den inte får för sig att göra en volt. Jag har känt de senaste dagarna att det ilar och hugger nedåt och det är väldigt mycket vassa små hälar som sparkar uppåt, speciellt på höger sida. Vi pratade även om mina tankar om graviditeten, förlossningen och amning. Jag skulle summera graviditeten som komplikationsfri och rolig, tankarna inför förlossningen är spännande och något som jag konstigt nog ser fram emot och amningen är jag positiv till. 
 
Nu ska jag bita ihop och jobba till den 15 november och sen ska jag inte jobba på över ett år, det känns väldigt konstigt men framför allt skönt! 
 
 
 
RSS 2.0