V 32 (31+1)

Idag var det dags för nästa rutinkontroll hos MVC vilket gick lika bra som de tidigare besöken. Fortfarande oförändrat blodtryck (120/70) och bäbisens hjärtljud ligger runt 145. Enligt barnmorskan mår bäbisen mycket bra...och jag med! Vågen visade 70 kg vilket innebär en viktuppgång på 5 kg än så länge. Magen växer som den ska och är nu 30 cm och jag ligger så nära kurvan man kan komma. 
 
För övrigt skulle jag fortfarande säga att jag mår bra. Magen börjar vara i vägen ganska mycket och det 
är svårt med skorna, tur att det finns hjälp att få i nödfall! Jag börjar känna mig lite begränsad i ork och rörlighet men det finns ju möjlighet att be om hjälp vilket nog kommer utnyttjas lite den sista tiden. Idag är det exakt två månader kvar till beräknat datum! Hjälp! Tankarna på förlossningen snurrar runt i huvudet och ibland undrar jag vad jag gett mig in på. Samtidigt ser jag fram emot den...konstigt! 
 
 
 
 
 

Föräldragrupp nr 3

Idag var det tredje föräldraträffen. Känns inte som om jag gör annat än springer på kontroller och träffar just nu. Det som är mest skrämmande är att veckorna går så fort! Idag var det amning som var i fokus! Det var ett himla tjat om amningen och fördelarna med amning. Film om amning och gruppdiskussion om fördelarna med amning. Vad som händer om man inte vill eller kan amma var det inte tal om! Jag var ganska glad att Dennis inte var med i dag heller. Han hade fått bita sig väldigt hårt i tungan! Inte för att han har någonting emot amning utan han tycker att det viktigaste är att barnet får i sig mat och att mammorna inte känner press att amningen "bara ska fungera". Det finns faktiskt bra alternativ här i Sverige om man inte vill/kan amma. För min egen del är jag inställd på stt amma men samtidigt så känner jag inte att det är hela världen om det inte skulle fungera. Oavsett vad jag vill så vet jag att Dennis är på min sida!

Klädpaket

Tack snälla Patrik och Malin för alla fina kläder! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nöjd med helgen!

Vad helgerna går fort! I fredags var jag hos farfar som fyllde år. När jag kom hem la jag mig i soffan och rörde mig inte på hela kvällen. Det kan tom vara så att jag somnade en liten stund! Var ganska trött och Dennis jobbade och kom inte hem förrän halv elva. Jag hade ganska mycket sammandragningar så jag tror att kroppen ville vila lite. 
 
I lördags var vi och klippte oss hos snälla Jenny som gått en frisörutbildning. Varje gång jag klipper mig undrar jag varför jag låter det gå så länge mellan gångerna, nyklippt hår är en bra känsla! Nyfriserade och snygga åkte vi till Skövde där vi först gick en snabbsväng till Kungsängen innan vi åkte vidare till Sova där Dennis hade bokat in en "provliggning".  Vi fick jättebra hjälp och om 6-8 veckor står det en Stjärnbädden Smaragd i vårt sovrum! Jag längtar! Det var inte ett dugg kul att lägga sig i den gamla sängen igår! 
 
Kvällen spenderades med mamma och lillebrors tjej Malin. När Malin fyllde år fick hon ett restaurang och biobesök av mig och mamma och nu, efter ett halvår, var det dags! Vi var på Gondolino och åt och efteråt var vi på Familjetrippen på bion här i stan. Det var en riktigt rolig film och det var längesedan jag skrattade så till en film! Dessutom hade vi väldigt trevligt, det får bli en favorit i repris! 
 
Idag har det varit en riktig fixa hemma dag. Vi har rensat lite bland allt bråte och städat. För övrigt har det vart en väldigt skön söndag och det var bra att det har regnat hela dagen, då kan man ligga i soffan utan att få "jag måste ut i det fina vädret" ångest! Tur att Gizmo inte heller gillar regnet! Nu blir det söndagsgott och ännu mera soffa.
 
 
Frukt i stora lass!
 

Föräldragrupp nr 2

Idag var andra föräldragruppen. Dennis hade svårt att få ledigt så jag gick själv. Eftersom vi visste att det var förlossningen som skulle tas upp, och vi ska gå på en "inspirationsföreläsning" om just förlossningen på KSS, så gjorde det inte så mycket att han inte var med. Förlossningens olika faser och smärtlindring kan han ju dessutom ändå och jag tyckte mest att barnmorskan "skrapade lite på ytan" och inte direkt berättade någonting som jag inte redan visste. Sen fick vi se den beryktade filmen om förlossningar vilket inte heller var något nytt. Av någon konstig anledning är jag väldigt fascinerad av både graviditer och förlossningar och har tittat mycket på program som "En unge i minuten". Tyckte mest att det var lustigt att filmen var från typ 1980! Jag tror att jag är ganska inställd på vad jag vill ha för smärtlindring och framför allt vad jag INTE vill ha! Nästa tillfälle är det amningen som ska diskuteras...hur man nu ska kunna prata om det i två timmar!? Tror jag går på den träffen själv också. Sista gången är det förändringen att bli förälder som står på schemat och den tror jag att det är bra om vi går på båda två. 
 
Listan med saker som vi ska hinna göra de två sista månaderna är fortfarande under bearbetning! Det vi behöver fixa är babyskydd och skötväska. Vi ska möblera om lite här hemma och slänga ut skrivbordet, det har vi inte så mycket användning för längre. Vi ska åka en sväng till IKEA och köpa en byrå till bäbisens kläder vilket vi ska göra i slutet av oktober då vi bokat in en hotellnatt på Huskvarna Statshotell. Det vi ska börja med rör bara oss. Vi måste köpa en ny säng! Den vi har är hemsk! Vi har ont i kropparna båda två när vi vaknar och så ska det inte vara. Imorgon ska vi åka till Sova och se om vi kan lyckas bestämma oss för någon bra säng...det kan ju knappast bli sämre!

Skor...alltid lika svårt!

Jag tycker alltid att det är svårt med skor och nu känns det svårare än vanligt! För det första vet jag inte om jag kommer att svullna mycket under de sista månaderna så jag vill ha ett par skor med någon typ av snörning som jag kan reglera. Däremot vill jag ha en dragkedja för att få på mig skorna lättare så snörningen ska bara vara för att kunna reglera bredden. Det är redan svårare att ta på och av skorna och jag lär ju inte bli smidigare. Jag kommer på mig själv att tänka "är det någonting jag behöver här nere medan jag ändå är här?!" Sen har man ju tänkt sig en hel del promenader i vinter så då ska skorna vara varma och samtidigt sköna att gå i så jag inte får ont i ryggen. 
 
 
 
 
Det blev en sån här sko...tror jag! Ska provgå lite här hemma och se hur den känns! 

Gravidhjärna?

Nog för att man har hört att vissa blivande pappor råkar drabbas av ett par "gravidkilon" i samband med en partners graviditet men att även "gravidhjärna" smittar visste jag inte! Jag är ganska säker på att det inte var jag som la osten i brödskrinet imorses! :)
 
 

Kina-mix med bacon & ägg

När jag hos lillebror igår bjöd han på lite middag, en favorit i repris från när vi var små. Tyckte att det var så gott och i brist på andra förslag så gjorde jag ett eget försök idag. Man steker helt enkelt bara bacon och äggröra och blandar ihop med en påse färdig kina-mix. Klart!



Skötbord

När vi var i Ullared kikade vi på ett skötbord som verkade bra...men vi köpte det inte. Jag hade hittat ett skötbord på Blocket som jag fastnade för. Nu råkade jag maila en dag för sent så skötbordet blev sålt samma dag som jag mailade. Som tur var så har mamma och pappa vart i Ullared i helgen så de köpte med skötbordet hem till oss! Nu står det ihopmonterat hemma i vardagsrummet och har inte riktigt hittat sin plats än men det får lösa sig. Vi har ju inte jättemycket yta att välja på! Vi ska åka till IKEA i oktober så då ska vi köpa lite lådor att ställa under. 


Ullaredsskötbord 499 kr.

Lugn helg!

Den här helgen har vi inte fått mycket gjort. I fredags var vi väldigt trötta så vi åkte och köpte kebab. I lördags fick jag finfrämmat av Emma och lilla Liam. Jag hade gjort lite pannkakor med div tillbehör som nutella och banan...gott!! Liam fick testa badbaljan vi köpte på Ullared. Med lite filtar och annat så fungerade den bra som säng så han fick vara med på bordet medans vi åt! På kvällen var vi på Gondolino som har haft stängt hela sommaren pga renovering. Maten var god, Dennis testade Chicken Club Sandwich och jag åt Angus Burgaren. Sen hamnade vi återigen i soffan med den nya Marabou chokladkakan och en film. Måste säga att helnöt är svårslagen även om M peanut också var god. Filmen var lite konstig. en dyster början, ännu mer dystert mitten och en rörigt slut! Undrar om det bara är vi som fortfarande hyr film på det gamla traditionella sättet, alla andra verkar ladda ner och hyra film genom boxrar och dyligt! Nu ska vi upp till berget där det tydligen är SM i rullskidor(!) och i eftermiddag ska jag åka till Loke en sväng och passa honom medan Saga har dans! 
 
 

Mammakläder...

...är otroligt sköna! Jag fattar inte varför man inte kan ha mammabyxor, leggings och strumpbyxor jämt! Inga skarvar på byxorna som skär in i midjan utan ett mjukt tyg som går upp både i fram och i bak. Man behöver inte oroa sig för att visa " för mycket" när man böjer sig framåt och det blir inget "överhäng" på sidorna! Jag har köpt en del mammakläder och även fått ärva endel. Största bekrymret jag hade var vinterjacka. Eftersom vi är beräknade till den 30 november så hinner det kanske bli ganska kallt innan och jag räknar inte med att komma i min gamla jacka direkt efter förlossningen. Jag hittade en jacka på Bonprix som jag är mycket nöjd med. Jag kan börja använda den så fort det börjar bli kyligt för den är lagom nu och allteftersom magen växer kan jag reglera storleken med dragkedjor i sidorna, mycket praktiskt! Passade även på att köpa en grå munkjacka och tre mamma/amningstoppar i olika färger.
 
 
 
 
Idag är 200 dagar av graviditeten avklarade vilket innebär att det är 80 dagar kvar till bf, det får jag fira med lite vattenmelon och att ta tag i stryktvätten!
 
 
 

Rovdjuret Gizmo

Idag hände något märkligt! Gizmo och min pappa brukar leka "schäferhund" vilket brukar innebära att pappa lägger en godis på Gizmos nos varav Gizmo sänker huvudet så att godisen ramlar ner på golvet och han kan då äta upp godisen. Men idag hände någonting helt otroligt! Gizmo gjorde som en riktig schäferhund och fångade godisen i luften! När pappa först berättade så trodde vi inte på honom utan skrattade men tji fick vi när rovdjuret bevisade vad han kan! Att det tog nio år gör ingenting! :)
 
 
Gizmo efter ett kallt dopp i Hjo.
 

V 29 (28+2)

Jag gick igenom besiktningen hos mvc idag med! Blodtrycket var exakt samma som för två veckor sedan (120/70). Urinprov ua och magen har växt två cm och är nu 28 cm. När jag var på inskrivning i v 13 vägde jag 65 kg och idag landade vågen på 69 kg. Det ska bli intressant att se vad vågen landar på i slutändan! För övrigt tycker jag att jag mår mycket bra. Klart att man kanske har lite nära till en tår då och då men det är inget ovaligt för att vara mig. Börjar känna mig lite trött men bm sa att det mycket väl kan bero på att bäbisen tar mycket energi nu då den växer mycket. Rörelserna i magen börjar ändra karaktär från tydliga, återkommande sparkar till mer "bökande" och "knökande". Ibland sparkar det nedåt vilket känns ganska obehagligt. Just nu känns det som om det lilla livet vill ta sig ut så som det knör! Det börjar även kännas i revbenen. Det kryper och värker, på höger sida?! 
 
 
 

Gekås Ullared!

Gekås Ullared...vad kan man säga? Vilket ställe! Jag skulle nog kunna åka dit minst en gång i månaden och det hade jag nog gjort om det inte låg 2,5 timme bort! Nu har jag fått vara där två hela dagar...lycka! :) Vi har nog gjort en hel del bra köp...hoppas jag! Endel saker som vi hade tänkt att köpa hittade vi inte, som skötväska och åkpåse, och andra saker hoppade vi över helt. Det är ju faktiskt jul strax efter bf så då kanske vi kan önska oss lite saker. Första dagen gick vi raka vägen till barnavdelningen för att få gjort det viktigaste medan vi hade som mest energi! Vi blev lite snurriga när vi först kom dit men när vi bestämt oss för att tänka 6 månaders bäbis och därefter åka tillbaka till Ullared igen gick det lättare. 
 
 
Det fanns inte alls mycket bäbiskläder som var neutrala. Allt var rosa eller blått! 
 
 
 
Badcape, gosefilt/djur och en lammullsfilt i barnstorlek precis som den vi har i "normal" storlek.
 
 
En overall i storlek 62/68. Har fått ärva två overaller av min snälla kusin i stl 50/56 så vi köpte en större storlek till våren. Det fanns inga varma mössor eller vantar till bäbisar så det får vi köpa senare.
 
 
Lite att leka med...
 
 
...och lite hygienartiklar.
 
 
Lakan till vaggan. Vi köpte även två olika täcken och tre kuddar! 
 
 
Babymonitor, kanske inte behövs i en tvåa men förhoppningsvis har vi något större snart!
 
 
Badbalja och badhjälp. Det blev mycket saker med stjärnor på! 
 
 
Amningskudde och skötbädd, nu saknas bara skötbord... 
 
 
Vi lyckades mycket bra dag ett och kände oss nöjda! Jag fick till och med tjata Dennis ur varuhuset när jag kände att rygg och fötter inte orkade mer och sammandragningarna blev lite många. När Dennis dessutom började slänga ur sig saker som "det är bara att fläska på, vi tar två!" började jag bli lite orolig! :)
 
Natten spenderades på Ullareds camping vilken var mycket bra! 200 kr för en elplats och servicehuset var nybyggt! Vi gick in till "centrum" och åt på Harrys på kvällen. Dag två, idag, höll vi lite lugnare tempo. Det var även mycket mindre folk i varuhuset så söndagar är nog att föredra. Vi köpte självklart saker till oss själva också, men långt ifrån lika mycket som det brukar bli när jag är där! 
 
 

Föräldragrupp

Idag var vi vart på första föräldragruppen och jag blev positivt överraskad. Det var skönt att Dennis kunde vara med. Han har haft introduktion på AT:n i veckan och eftermiddagens föreläsning blev inställd. Tack för det! De tre kommande tillfällena blir det information om förlossning och smärtlindring, amning och sista tillfället blir det lite prat om hur livet förändras när bebisen kommer. Det var en bra grupp med åtta par totalt varav något känt ansikte men mest nya! 
 
Nu laddas det för fullt inför helgen. Väskan ska packas och inköpslistan finskrivas! Har fått rådet att inte köpa på oss för mycket saker innan man vet vad vi, och bäbisen, behöver men det kan nog bli svårt att följa det rådet! :) Vi har tjuvkikat lite på priser på Babyproffsen bland annat. Kan vara skoj att veta innan om man gör några klipp! På listan står bland annat:
- täcke och kudde till vaggan
- lakan
- skötväska
- åkpåse
- filtar
- sängmobil
- babygym
- babysitter
- bärsele
- skötbädd
- amningskudde
- kläder av olika slag
- nappar
mm
 
Får se hur mycket vi väl köper när vi är där. En del saker kan man kanske få tag i på blocket. Konstigt nog är listan till mig själv ovanligt kort!! Fem ynka saker har jag skrivit upp men jag hittar nog massa saker jag behöver på plats!

Kärleken!!

Jag har ju skapat en hel kategori för "han med många namn"! Världens goaste lille hund Gizmo! Även kallad Olle av pappa, Miffo av mitt syskonbarn Saga, Grismo av pappas mormor Edith och Kärleken av mig själv. Den 13 oktober fyller han nio! En gammal gubbe alltså. Kan inte fatta att det var nio år sedan jag hämtade honom i Kungsbacka. Jag har definitivt aldrig varit någon hundmänniska...tvärt om...jag är hundrädd. Får nog erkänna att jag var lite smått inspirerad av min vän Åsa som hade en Cavalier som hette Chico. 
 
 
 
 
 

Första kläderna

Än så länge har vi varit ganska sparsamma med inköp till bebisen men i somras när vi var iväg på husbilssemester gjorde vi första inköpet. Till en början kände vi oss ganska malplacerade när vi gick inne på Babyproffsen i Borlänge och kikade på barnkläder så det slutade med att vi gick till H&M, där kände vi oss mer hemma. Var även inne på Lindex och köpte en body. Det är lite småtråkigt att titta på neutrala färger som grått, beige och vitt så det har inte blivit så mycket kläder än. 
 
Det här kanske blir första ombytet!
 
 
Tre bodys för 100 kr på Babyproffsen. Ja vi vågade oss in igen när vi väl kommit igång!
 
 
 
Så mycket mer har vi alltså inte köpt än men jag har en stark känsla av att det ser lite annorlunda ut efter helgen för vi ska till Ullared!! Mitt favoritställe!! Två hela dagar ska jag få gå och shoppa. Vi ska låna mamma och pappas husbil i helgen så vi åker ner på lördag morgon och stannar en natt på camping. Får se om det blir Ullareds camping eller om vi åker till Varberg. Det finns nog lite roligare restauranger i Varberg än på Ullareds camping. Jag vet inte ens om det finns någon restaurang där, och mat måste man ha! 

V 27 (26+1)

Det här inlägget borde jag skrivit för en vecka sen för idag är jag i v 28 (27+1) men jag tänkte att jag skulle försöka dokumentera graviditeten i samband med besöken på Mvc och där var vi förra måndagen. 
 
Här är en liten sammanfattning av hur jag har upplevt graviditeten hittills! Dagen vi fick reda på att jag var gravid var på skärtorsdagen den 28 mars. Jag var helt inställd på att följa bruksanvisningen eftersom min tidigare erfarenhet av graviditetstest i princip var obefintlig. Dennis var dock lite mer otålig och innan jag hunnit ställa äggklockan var han inne och tjuvkikade på testet som redan visade två tydliga streck. Första reaktionen var nog chock. Det skulle ju inte gå så fort, jag var inställd på att det skulle dröja månader innan det skulle ta sig men tji fick jag! Hittills har jag inte haft rätt om någonting vad det gäller graviditeten. Jag var inställd på att kräkas varje morgon men det har jag tack och lov inte gjort. Jag mådde illa på morgonen till v 18 ungefär men det har helt klart varit hanterbart.
 
Hittills har jag fått se det lilla livet tre gånger. Jag var och skulle lämna ett cellprov i v 14 (13+1) men då jag började blöda ville läkaren se så allt såg bra och gjorde ett ultraljud. Eftersom jag "bara" skulle lämna ett cellprov var inte Dennis med. Andra gången var dagen efter då jag gjorde ett ultraljud i samband med kub-testet. Dennis kunde inte vara med då heller då han satt i Göteborg och pluggade inför en tenta och jag fick åka till Skövde samma dag som jag ringde för att boka tiden. Den gången fick jag iallafall med mig ett bildbevis! När det var dags för RUL i v 19 (18+2) kunde Dennis också få vara med och titta, trots att han blundade till en början. Läkaren i honom ville inte hitta något som såg konstigt ut men allt såg bra ut! 
 
 
Första fosterrörelserna kände jag i v 17 och Dennis kunde känna första sparken i v 20. Nu tycker jag att det knör och bökar mest hela tiden men framför allt på kvällarna när vi ska sova. Kan omöjligt säga vad det är för kroppsdelar jag känner men det kanske jag får kläm på längre fram. 
 
Nu mår jag jättebra. Inget illamående, magen är lagom stor och det syns att det är en bäbismage och inte för mycket glass. Så länge inte äter för mycket eller för sött mår jag bra. Fötterna börjar bli lite svåra att komma åt och jag har kramp i ben och fötter på nätterna men det kan jag stå ut med. Sammandragningarna ska jag vara glad att jag har då de enligt barnmorskan tyder på att jag har en frisk livmoder som vet vad den ska göra när det är dags för förlossningen, vi får väl se! Vattenmelon och Loka citron är jättegott och jag är glad att det inte är grillchips och Marabou choklad jag längtar efter. Att vara gravid känns lite som min grej!
 
 
Förra måndagen den 26:e augusti var vi alltså på rutinkontroll på Mvc. Blodtryck, urin, magmått och bebisens hjärtljud var bra. Jag ska börja äta järntabletter vilket jag inte ser fram emot. Är rädd för hur magen kommer att reagera men jag har varit lydig och vart på Apoteket och köpt Duroferon idag. 
 

TUR Jönköping 2013

Varje år bjuder PwC in alla anställda på en hel helg någonstans i Sverige. Sedan jag började 2008 har vi varit i Mora, Sundsvall och Stockholm. Förra året var det i Malmö men det krockade med min väns bröllop så jag var inte med då. I år var vi alltså i Jönköping vilket var toppen för min del. Kändes tryggt att inte vara för långt hemifrån med magen. Både fredag och lördagskvällen var vi på Elmia och vi bodde på Scandic Elmia så det var gångavstånd och inga bussar att passa. När fötter och rygg tröttnat kunde jag smita till hotellet och lägga mig! 
 
På fredagen fick vi mingelmat i form av Jambalaya med en god vitlökssås. Kvällen blev ganska lång och seg tills Magnus Uggla dök upp och livade upp stämningen! På lördagen är det alltid en valfri aktivitet och jag hade valt en tur till Visingsö. Det blev mycket bussåkande och vi fick lämna bussen för att kika på Brahe kyrka, sen fick vi snällt sitta still och lyssna på guiden. Tillbaka på Elmia området fick vi en bulgursallad med kyckling och sen hade vi fyra timmar på oss att bara slappa på hotellet. Både jag och mina två rumskamrater somnade! Lördagskvällen fick vi trerätters och Petra Mede var konferencier. Kvällens artist var Miss Li och hennes uppträdande var bra. Innan hon var med i Så mycket bättre visste jag knappt vem hon var men jag tyckte jättemycket om hennes tolkning av Ugglas "Första gången" och den framförde hon!
 
 
 
 
RSS 2.0