Underbara sommar!

Det är helt fantastiskt när sommaren är så bra som den är just nu! Idag har vi varit i Säm och slappat vid vattnet med Dennis familj. Selma hade med sin elefant att bada i! 😊




Elefanten funkade även bra som "barnvakt" utan vatten! 👍






Nybadad tjej




Gizmo fick också bada!


Dopbilder

Här kommer fler bilder från dopet!

Ingång i kyrkan



Selma plaskar i dopfunten



Fadder Johanna tände dopljuset

Selma med prästen

Nydöpt

Fin i dopklänningen


Alla kusiner ❤️

Det blev lite tårta över så den åt vi upp igår. Selma gillade också tårtan! 




Selmas dop

Idag hade vi äntligen dop för Selma. Det har varit en hel del att fixa med inför dopet men det blev allt bra. Tack så jättemycket alla som var med och firade Selmas dopdag och ett ännu större tack för all hjälp med dopet! ❤️

Selma med faster (och fadder) Johanna.



Dopceremonin gick bra förutom att Selma försökte äta upp texten till sången vi skulle sjunga och ville bada i dopfunten när prästen skulle döpa henne. Hon försökte plaska med de små händerna! 😊

Tårtorna beställde vi från Mössebergsbagaren och bad om att få dom odekorerade så vi kunde dekorera själva. Jag köpte sockerpasta och fick låna utstickare från en vän som gör massa fina tårtor. Om jag får säga det själv så blev tårtorna oerhört vackra! 😊



Som dekoration på borden hade jag tejpat fast sidenband runt ljuslyktor och i några hade vi värmeljus och i resten rosa rosor. 







Selma var så redig hela dagen och höll humöret uppe. Dopet var klockan 17.00 i Mössebergskyrkan och vi var kvar i lokalen till klockan 20.30. Jag gick hem med Selma från kyrkan och var säker på att hon skulle somna men hon höll sig vaken ända till klockan 22.00.

Massa fina presenter fick hon men det går nog bli ett eget inlägg på det! 😊


Jag har tyvärr inte tagit mer kort men hoppas att andra har gjort det så ett bildinlägg kommer inom kort! 

Semesterstart

Nu har äntligen Dennis semester börjat! Ska bli skönt att ha fyra hela veckor ihop. I lördags var vi på kalas hos min brors son Loke som fyllde två år! Det bjöds på grillad korv och glasstårta. Mamma Malin hade även bakat monster kakor.


Födelsedagsbarnet

I söndags åkte vi ner till Ullared för två dagars shopping. Jag kan nog så här i efterhand konstatera att det var helt fel helg att åka. Mitt i semestern...och regn...ingen bra kombination. Herregud vad mycket folk! Dessutom är det inte riktigt lika lätt att ha med sig en sjumånaders bäbis som inte vill sitta i vagen. Trots det var det nog Selma som höll humöret uppe bäst av oss tre. 😊 

Natten spenderades på Hotellet vilket var mycket trevligt. Väldigt fräscht och stora rum. Frukosten ingick inte men man kunde köpa till den alternativt hämta upp en frukostkorg till rummet vilket vi gjorde. 

Selma gillade också frukostkorgen.

Självklart blev det en hel del shoppat men det var Selma som stod för den största delen av inköpen! Jag hade köpt ett par tröjor under söndagen som jag bestämde mig för att lämna tillbaka idag. På något sätt lyckades jag tappa bort tillgodokvittot! Klantigt!! 


En bråkdel av all shopping! 

Testar de nya leksakerna ❤️

Bilresorna med Selma har gått bra. På nervägen somnade hon men vaknade redan i Ulricehamn och var vaken resten av vägen. Då var Babblarna en räddare i nöden när fröken tröttnat. På hemvägen var hon vaken drygt en timme, sen somnade hon och vaknade när vi rullade in på parkeringen hemma. 




Nu ska vi äta lite kvällsmat innan jag fortsätter att packa upp alla fynd! Jo just det, jag såg Ola-Conny idag. Undrar om han får mycket gjort en arbetsdag eller om alla är på honom och ber om ett foto...det gjorde inte jag! 😊

9 månaders väntan...

En ny period av nio månaders väntan har inletts! Den här gången är det dock inte på en liten bäbis utan på ett hus! Idag har vi varit och skrivit kontrakt med JB villan och om allt går enligt plan så flyttar vi in i vårt hus den 24 april!! Jippi!! 
 
Inatt jobbar Dennis sista natten innan semestern så imorgon har vi mycket att fira! 🎉🎈
 


Sköna dagar

Vad bortskämd man blir fort när det är så fint väder. Idag har det varit runt 30 grader och strålande sol! Eftersom Dennis jobbade natten till idag höll vi oss hemifrån igen så han kunde få sova. Dessutom vill vi ju inte sitta i lägenheten när det är så fint väder så vi gick upp till farmor Siv. Jag gick förbi Mössebergsbagaren på vägen dit och köpte lite fika samt beställde tårtor till dopet. Jag är kanske ute på hal is nu men jag beställde tårtor utan dekoration så ska jag försöka dekorera dom själv! 😳

Selma fick två paket av farmor som hon öppnade...eller ja nästan iallafall! Snörena var väldigt intressanta. Hon har kommit in i någon period då allt ska upp över huvudet, det kanske är något som alla barn gör?! 







Fina presenter!

Eftersom det var så varmt även på kvällen tog vi en promenad upp till mamma och pappa och tog en snabb fika innan vi gick hem och stoppade Selma i säng.



Kvällspigg tös som inte alls ville somna i vagnen som vi hade tänkt! ❤️

Varmt!!

Gudarns vad varmt det har varit idag!! Det var nästan skönt när åskan brakade loss! Eftersom pappan i huset har jobbat natten så flydde jag och Selma lägenheten hela dagen. Först gick vi upp till Falbygdens Ost och kikade på alla fina färgglada prylar. Jag vill ha allt!

Därefter gick vi upp till stan och bytte ett par skor som jag köpte till Selma förra veckan. Vi behövde en storlek mindre. 

Dop/bröllopsskor

Sen gick vi förbi hos Patrik, Malin, Saga och Loke och lånade en filt i skuggan. Efter det gick vi vidare till Johanna och Samuel och där blev vi kvar tills klockan åtta. Då fick Dennis komma och hämta oss för jag hade såklart lagt ur regnskyddet! 

Selma busar med Samuel,innan regnet öste ner.

 


Dopplanering

Då var Selmas dop äntligen bokat och det är redan om två veckor, den 19 juli! Vi har velat fram och tillbaka om hur vi ska göra men nu har vi bestämt oss för ett traditionellt dop! 
 
För er som ska komma kommer här lite tips på doppresenter om det skulle behövas! 😊
 
Dessa möbler är från Kids Concept och heter Bord Star (www.skojostoj.se)
 
Mätstickor som man kan sätta upp på väggen för att se hur fort hon växer. 
 
Kids Concept har även massa andra fina inredningsartiklar med stjärnmönster. Dessa finns bland annat presentshopen i Kinnarp. 
 
Diverse saker från märket Pumpkin

Hoppdjur
 
Födelsedagståg som vi kan ta fram varje födelsedag. Finns på Miljöshopen och Bokia.
 

Stapelklossar

Halsband och smyckesask
 
Tandaskar till tappade gaddar

Mycket av de saker jag lagt upp på bloggen finns på Miljöshopen i Falköping samt på Presentshopen i Kinnarp och det mesta finns även på sidorna www.blaelefant.se och www.skojostoj.se.

 
 

I'm with hair!

Nu har jag äntligen slutat tappa hår...eller det gjorde jag för ca en månad sen! Det är så skönt! Inte nog med att håravfallet har slutat utan det har även börjat växa ut nytt hår vilket syns tydligt vid hårfästet. Det "nya" håret är mörkare och strävare än det andra håret...knasigt! Jag kan ju iallafall konstatera att schampot och balsamet som jag köpte var väl investerade stålar! 😊

Mammaträff

Idag var det äntligen dags att träffa några av de andra mammorna och barnen från vår föräldragrupp. Den här gången var vi bara fyra som träffades men det var väldigt mysigt. Dessutom är det lättare att sitta och prata när man bara är fyra. Vi var hemma hos en av mammorna och hon hade gjort en väldigt god rabarberpaj. Selma tycker nästan att det är lika roligt med andra barn som hon tycker att det är med Gizmo...men bara nästan! 😊

Selma och Ella. Observera att Selma har snott åt sig båda leksakerna!

Efter mammaträffen åkte vi hem och åt lunch och sen gick vi upp till stan. Selma behövde en ny klänning för imorgon ska hon fotograferas, en lite försenad sexmånadersfotografering. 


RSS 2.0