Bilder på huset

Så här ser huset ut nu:


Vardagsrummet

Hall

Selmas sov- och lekrum

Garage


Tre månader kvar

Idag är det exakt tre månader kvar tills huset ska vara klart för inflyttning. Tre månader!! Det är ju ingenting!! 😊 

Jag längtar något oerhört tills vi får flytta in. Framför allt så ser jag fram emot hur mycket lättare det kommer bli att slippa trappor och allt vad det innebär med släpande upp och ner på barn, hund och matkassar! Det ska ju självklart vi spännande att se hur slutresultatet blir och hur fint vi ska bo, fortfarande lite svårt att förstå! 

Idag har Dennis kört bort mer spillmaterial från bygget medan jag och Selma roade oss här hemma och lagade lite lunch. Lax i ugn med grön pesto och potatis, jättegott tyckte till och med Selma. Något som var ännu godare var pannkakor som blev dagens kvällsmat. 









Ikväll blev det "vuxet" lördagsgodis i form av oliver, tapenade och baconlindade dadlar, gott! 



Vilket humör!

Jag undrar vart min glada lilla tjej har tagit vägen?! Någon har bytt ut henne mot en ilsk och arg liten flicka som sätter sig ner och skriker vid minsta motgång. Det kan vara att hon inte får med sig lära-gå-vagnen över tröskeln eller att hon inte får titta på I-paden så mycket hon vill. Häromdagen blev hon sittandes på golvet och blev av någon anledning så arg så hon bet tag i fotöljen?!? Jag hoppas att den här fasen går över snarast så vi går tillbaka vår solstråle! 



Gizmo har det inte lätt han. Selma vill gärna gosa med honom...och det gör hon genom att lägga sig på honom...han ser lite lagom glad ut. Dessutom har hon lagt beslag på hans spjälsäng. 😊




Idag har vi träffat både elektriker och kakelsättare och imorgon blir det ett besök till Colorama i Skövde för att bestämma tapeter. Det händer mycket nu! Huset är klart utvändigt och takteglet ligger på. Ska åka förbi och ta lite kort nu när ställningarna är borta och huset syns bättre! 

Byggstäd

Idag har jag och Dennis vart uppe vid huset och kört bort de första två lassen med spillmaterial. Det blir en del trästumpar och annat spill som vi själva får köra till tippen. Dennis har även jobbat med huset i slutet av veckan då vi ska klä gavelspetsarna själva för att slippa extra kostnader då vi vill ha panelen utan brutet liv och skarvbrädor. Nu är även fönster och ytterdörrar på plats. 







Det känns fortfarande litet när man är inne i huset men det är det nog egentligen inte...hoppas jag! Det är ju inga innerväggar uppe än så det är ju ett enda stort rum. 

Fyra väggar och tak

Nu är bygget på gång på riktigt och helt plötsligt står det ett hus på vår tomt. I måndags reste de huset, vilket gick på en dag, och i tisdags satte de dit taket. Nu sitter fönstren på plats och på måndag ska takteglet upp. Så spännande!




Ska gå förbi huset imorgon och ta lite mer bilder.

Gott nytt år!

Så var 2014 slut och ett nytt år har inletts. Året som gått är nog det som har känts kortast och det beror säkert på att jag har gått hemma och njutit av mammaledigheten. Nu ser vi fram emot ett spännande 2015 med nytt hus och jobbstart!

Årets sista dag har spenderats med fina vännerna Emelie och Pontus. Vi hade en lugn och mysig nyårsafton...efter att Selma somnat vid 22.15. Det var väldigt skönt att vara på hemmaplan så vi kunde lägga henne. Dessutom är det mycket lättare att vara hemma nu när hon knatar omkring och rotar i allt! Här hemma vet vi vart hon får och inte får rota. 




Nyårsmenyn bestod av en fräsch variant av toastskagen, fläskfilé med klyftpotatis och en enkel "pannacotta/cheesecake". Äntligen fick jag duka med finservis och finbesticken (som jag aldrig har haft framme) och det blev jättefint. Snygga hattar hade jag köpt till oss också. Selma och Gizmo fick en liten enklare variant. 











RSS 2.0