BVC-besiktning

Igår var vi på BVC med båda våra små. Det var Selmas 2,5-års kontroll och Mios 8-månaders kontroll.

Selma klarade allt galant och lekte på "rätt" sätt enligt BVC-sköterskan. Hon fick berätta vad olika saker var, typ en bil, en ko, en docka, en boll osv. Sen skulle hon välja ut den stora av två bilar och följa instruktionen att "stoppa vovven i koppen". Inga problem för denna lilla tös. Det enda hon hade att "anmärka på" var att hon uttalade sch-ljudet, typ sked, lite dåligt men det var inga konstigheter utan det kommer säkert bli rätt tids nog. Selma är nu 12,2 kg tung och 88,8 cm lång = gratis inträde på Skara sommarland där barn under 1 meter går in gratis. 👍🏻 Nästa kontroll för Selma blir vid 4 år, en evighet bort. 

Mio klarade sina tester också, iallafall att följa ett föremål med blicken, ta tag i det, smaka på det och byta hand. Han är nu 68,3 cm lång och väger 7050 g. (Selma vägde 7660 g och var 69,2 cm lång vid 8 månader) Han fick underkänt på vikten då hans viktkurva har gått ner. Det beror väl dels på att han fortfarande lever på enbart amningen och att han springer runt som en liten tok i gåstolen. Vi får iallafall försöka lägga i en högre växel vad gäller gröt eller annan mat. Jag tycker att det vore skönt om han kunde börja äta något annat så jag kunde vara hemifrån lite längre än ett par timmar. 

Igår kväll försökte vi med lite gröt och en skvätt välling men det resulterade i en kaskadspya. Vet inte om det berodde på maten eller att jag hade stoppat i honom för mycket mat eller att han satte i halsen men upp kom det iallafall. Han har reagerat på samma sätt med både fruktsmoothie och brödsmulor så lätt för att kräkas har han definitivt. 😳

Ett stort plus är att Mio har sovit hela natten, fyra bättre i rad! Underbart!





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0