Femte sjukan

Veckan innan påsk började Mio bli lite prickig. Det började med lite feber och några få prickar på kinden och på låren. 



Dag två hade prickarna blivit många fler och fanns mer eller mindre på hela kroppen.




Febern höll i sig och när det bara blev värre under kvällen bestämde vi oss att åka in till akuten med honom. Som tur var så fick vi komma in på ett rum direkt och enligt läkaren som tittade på honom så var det femte sjukan, eller parvo-virus, han hade. Efter ett par timmar kunde vi åka hemåt igen. 



Under torsdagen blev utslagen ännu värre och han började reagera när man tog på kroppen och verkade ha ont. Under kvällen blev utslagen så illa att hela kroppen, benen och armarna var röda eller blåa och fötter och händer svullnade. Det kändes helt enkelt inte tryggt att vara hemma längre så vi åkte i med honom igen. 



Även denna gång fick vi komma in på ett rum ganska snabbt, vi väntade i bilen tills vi fick komma in på ett rum, och läkaren som tog emot oss ställde samma diagnos som innan. Vi åkte hem igen och två dagar senare var alla utslag borta! Nu är Mio immun mot denna lilla sjuka och det är bara att avvakta och se om Selma har klarat sig, 




Kommentarer
Anonym

Men lille killen då! Skönt att det är över och hoppas att Selma slipper. Kommer ihåg att Viktor hade den där sjukdomen när han var liten. En sån där hudkostym glömmer man inte i första taget :/ Ser ju mycket hemskare ut än vad det är som tur är.

/Pernilla

2016-04-02 @ 13:24:22
URL: http://narilla.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0